Rize halkına ACİL Uyarı.

Rize 28.06.2019 - 16:55, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2500+ kez okundu.
 

Rize halkına ACİL Uyarı.

Rize'de Gökgürültülü Sağanak Yağış uyarısı   Rze İl Genelinde  Cuma günü (28.06.2019) akşam saatlernden sonra başlamak üzere, hafta sonu uyarı peryodunda metrekareye 100' le 200 kg sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. TRABZON ve Rize valilikleri, kent genelinde şiddetli sağanak yağış beklendiğini belirterek sel, heyelan ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. İki kent için tehlikeli sayılan 'turuncu' uyarı verildi.  Trabzon ve Rize valilikleri, kent genelinde kuvvetli sağanak beklendiğini duyurarak, sel ve heyelanlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Açıklamada, "Bölgede sürmesi beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Pazartesi gününe kadar sürmesi beklenen yağışların metrekareye 100 ila 200 kilogram arasında yağış bırakacağı tahmin edilmektedir” denildi. İki kent için tehlikeli sayılan 'turuncu' uyarı verildi.  Valiliklerin açıklaması üzerine belediye ve özel idare ekiplerine ait iş makineleri dere yataklarında olası sel taşkınlarına müdahale için hazır bekletilmeye başladı.  AFAD ekipleri de teyakkuza geçirildi. Rize AFAD Müdürü Şakir Kurk, “Yapılan uyarıları biz de ekiplerimize bildirdik. AFAD olarak hazırlığımızı yaptık” dedi.  

Rize'de Gökgürültülü Sağanak Yağış uyarısı
 

Rze İl Genelinde  Cuma günü (28.06.2019) akşam saatlernden sonra başlamak üzere, hafta sonu uyarı peryodunda metrekareye 100' le 200 kg sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir.


TRABZON ve Rize valilikleri, kent genelinde şiddetli sağanak yağış beklendiğini belirterek sel, heyelan ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. İki kent için tehlikeli sayılan 'turuncu' uyarı verildi. 


Trabzon ve Rize valilikleri, kent genelinde kuvvetli sağanak beklendiğini duyurarak, sel ve heyelanlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Açıklamada, "Bölgede sürmesi beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Pazartesi gününe kadar sürmesi beklenen yağışların metrekareye 100 ila 200 kilogram arasında yağış bırakacağı tahmin edilmektedir” denildi. İki kent için tehlikeli sayılan 'turuncu' uyarı verildi. 


Valiliklerin açıklaması üzerine belediye ve özel idare ekiplerine ait iş makineleri dere yataklarında olası sel taşkınlarına müdahale için hazır bekletilmeye başladı.  AFAD ekipleri de teyakkuza geçirildi. Rize AFAD Müdürü Şakir Kurk, “Yapılan uyarıları biz de ekiplerimize bildirdik. AFAD olarak hazırlığımızı yaptık” dedi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi