Rize. Hikaye Değil gerçekler.

Rize 05.08.2019 - 12:28, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2693+ kez okundu.
 

Rize. Hikaye Değil gerçekler.

HİKÂYE DEĞİL GERÇEK-6  Özel İdarede yanlıştan dönüldü.  Hatayı görüp dönenlere teşekkür ediyorum.  Birkaç gün önce İkizdere Özel İdarede yapılması düşünülen uygulamanın yanlışlığına değinmiştim.  Tepki çeken yazım olumlu yönde etkisini gösterdi.  Daha doğrusu yanlış yapmak üzere olan Özel İdare sorumluları son anda yanlıştan döndü.  Hatadan dönme erdemliğini gösterenleri tekrar tebrik ediyorum.  İlçede olan veya olmayan olaylar Rize merkeze inene kadar ya çarpıtılır ya yanlış aksettirilir. İşin yetkilileri keşke iş bu duruma gelmeden konuyu İlçedeki amirlerle yerinde görüşüp gecikmeden sağlıklı karar verseydi.  Erdemlik gösteren İkizdere Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan ve İl Özel İdare yetkilileri ve amirlerimize zaten böyle bir hareket yakışırdı.                                          ---------------         2011 sezonu için CAS Trabzonspor’a RED kararı vermiş.  Sözün kısası bunca yıllık hak arama serüveni noktalanmış oldu.  Öyle veya böyle doğru olan tek bir şey var 2011 sezonunun Şampiyonu FB.  Yıllardır hakkının yenildiği gerekçesiyle Hak ve Adalet arayan Trabzon camiası verilen karara çok tepkili.  Tepkili olmak gayet normal çünkü istenen bir şey vardı.  Hatırlarsanız Trabzonspor her fırsatta FB şike yaptı ve öyle şampiyon oldu diyerek gündemde yer aldı. Bu sayede FB ile de arasına unutulacak gibi olmayan bir düşmanlık soktu.  FB’nin bütün maçlarını kazanarak şampiyon olduğu söyleniyor doğusu her takım kazanmak için sahaya çıkmaz mı?  Trabzonspor o sezon kendi sahasında da FB’ye yenilmişti. Şayet Trabzon’da FB’yi yenmiş olsaydı Trabzonspor şampiyon olacaktı. Bu kadar basit kendi sahanda rakibini yenme başkaları yenilmiş ona bahane bul.  Başka diyecek yok, geçmiş olsun, nihayet son nokta konuldu.                                          ------------  Hizmet yapanlar unutulmaz.  9 Ağustos 2019 tarihinde Rize Kalesindeki mezarında Ekrem Orhon’u anma programı yapılacak. Hazırlıklar günlerdir devam ediyor.  36 yıldır Kaledeki mezarında anılan Ekrem Orhon unutulanlar arasında olsaydı bugün ismi hiç konuşulmazdı. Baba Reis unutulmadıysa demek ki güzel işler yapmıştır.  Önemli olan insanlara hayırlı işler yapmak.  Hayırda hayır vardır sözünün özü insanlığa yardımcı olmaktır inancındayım.  36 yıl önce aramızdan ayrılan Koca Reis’in parası yoktu, zengin bir adam hiç olmadı ama Rize için yaşadı. Rize için okudu Rize için hizmet yaptı.  Genç bir delikanlı olduğum yıllarda İkizdere’de kendisine bir bardak su vermişliğimin hazzını ve hatırasını yaşıyorum.  Varlığı hiç mi yok derseniz önce bıraktığı eserler, sonra Çayhan Orhon Dervişoğlu ve Ovit güzergâhı dersem abartmış olmam.   Allah Rahmet etsin.       

HİKÂYE DEĞİL GERÇEK-6 


Özel İdarede yanlıştan dönüldü. 


Hatayı görüp dönenlere teşekkür ediyorum. 


Birkaç gün önce İkizdere Özel İdarede yapılması düşünülen uygulamanın yanlışlığına değinmiştim. 


Tepki çeken yazım olumlu yönde etkisini gösterdi. 


Daha doğrusu yanlış yapmak üzere olan Özel İdare sorumluları son anda yanlıştan döndü. 


Hatadan dönme erdemliğini gösterenleri tekrar tebrik ediyorum. 


İlçede olan veya olmayan olaylar Rize merkeze inene kadar ya çarpıtılır ya yanlış aksettirilir. İşin yetkilileri keşke iş bu duruma gelmeden konuyu İlçedeki amirlerle yerinde görüşüp gecikmeden sağlıklı karar verseydi. 


Erdemlik gösteren İkizdere Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan ve İl Özel İdare yetkilileri ve amirlerimize zaten böyle bir hareket yakışırdı. 

                                       
---------------  

     

2011 sezonu için CAS Trabzonspor’a RED kararı vermiş. 


Sözün kısası bunca yıllık hak arama serüveni noktalanmış oldu. 


Öyle veya böyle doğru olan tek bir şey var 2011 sezonunun Şampiyonu FB. 


Yıllardır hakkının yenildiği gerekçesiyle Hak ve Adalet arayan Trabzon camiası verilen karara çok tepkili. 


Tepkili olmak gayet normal çünkü istenen bir şey vardı. 


Hatırlarsanız Trabzonspor her fırsatta FB şike yaptı ve öyle şampiyon oldu diyerek gündemde yer aldı. Bu sayede FB ile de arasına unutulacak gibi olmayan bir düşmanlık soktu. 


FB’nin bütün maçlarını kazanarak şampiyon olduğu söyleniyor doğusu her takım kazanmak için sahaya çıkmaz mı? 


Trabzonspor o sezon kendi sahasında da FB’ye yenilmişti. Şayet Trabzon’da FB’yi yenmiş olsaydı Trabzonspor şampiyon olacaktı. Bu kadar basit kendi sahanda rakibini yenme başkaları yenilmiş ona bahane bul. 


Başka diyecek yok, geçmiş olsun, nihayet son nokta konuldu. 


                                        ------------ 


Hizmet yapanlar unutulmaz. 


9 Ağustos 2019 tarihinde Rize Kalesindeki mezarında Ekrem Orhon’u anma programı yapılacak. Hazırlıklar günlerdir devam ediyor. 


36 yıldır Kaledeki mezarında anılan Ekrem Orhon unutulanlar arasında olsaydı bugün ismi hiç konuşulmazdı. Baba Reis unutulmadıysa demek ki güzel işler yapmıştır. 


Önemli olan insanlara hayırlı işler yapmak. 


Hayırda hayır vardır sözünün özü insanlığa yardımcı olmaktır inancındayım. 


36 yıl önce aramızdan ayrılan Koca Reis’in parası yoktu, zengin bir adam hiç olmadı ama Rize için yaşadı. Rize için okudu Rize için hizmet yaptı. 


Genç bir delikanlı olduğum yıllarda İkizdere’de kendisine bir bardak su vermişliğimin hazzını ve hatırasını yaşıyorum. 


Varlığı hiç mi yok derseniz önce bıraktığı eserler, sonra Çayhan Orhon Dervişoğlu ve Ovit güzergâhı dersem abartmış olmam.  


Allah Rahmet etsin.  

    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi