Rize İl Başkanı açıkladı: Samsun Sarp Demiryolu Bölge Ekonomisini Ateşler

Siyaset 09.10.2019 - 10:13, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2316+ kez okundu.
 

Rize İl Başkanı açıkladı: Samsun Sarp Demiryolu Bölge Ekonomisini Ateşler

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz Samsun Sarp demiryolunun 5 ile katkı sağlayacağını, bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. CHP Rize İl Başkanı Deniz, “Samsun Sarp demiryolu zorunlu ihtiyaçtır. Doğu Karadeniz bölgesinin sosyo ve ekonomik yönden gelişmesi için öncelikli bir yatırım projesidir. Sadece demiryolu değil deniz yolu ticaretinin de hayata geçirilmesi gerekir. Samsun-Sarp demiryolu Doğu Karadeniz’ in hem ekonomiyi hem de turizmini canlandıracak bir projedir” dedi.   CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, Bir bölgenin gelişmişlik düzeyi ile o bölgedeki ulaşım ağı arasında güçlü bir ilişki olduğunu kaydetti.  Deniz, “Samsun-Sarp demiryolu projesi, Orta Karadeniz’den Karadeniz’in doğu ucuna kadar Türkiye’nin kuzeyinde Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin illerini doğrudan birbirine bağladığı gibi, anılan illerin hinterlandında kalan illeri de kısa sürede bu ulaşım hattına eklemleyebilecektir. Bu bölgede anılan illerin ortak özelliği Türkiye’de en çok iç göç veren iller olmasıdır. Bunun en önemli nedeni ise istihdam imkânlarının kısıtlı olmasıdır. Bölgeye gerek demiryolu taşımacılığı gerekse hızlı tren taşımacılığı ile başta istihdam olmak üzere ekonomik sorunların çözümünde önemli bir katkı sağlayacaktır. Yaratacağı istihdam olanakları nedeniyle ortaya çıkacak tersine göç ile göç çeken diğer iller açısından da ekonomik, sosyal, kültürel, çevresel açıdan oluşan basınçlar azalacaktır. Bu durum, tüm Türkiye açısından daha dengeli bir şehirleşme, yatırım dağılımı, yaşam olanakları ve sosyal adalet açısından daha dengeli bir toplum yaratacaktır” dedi.   CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, Samsun-Sarp demiryolu projesinin hayata geçirilmesi için CHP olarak üzerlerine düşen görevi yapmak istediklerini söyledi. Demiz açıklamasında, “CHP olarak Samsun’ dan Artvin’ e kadar bütün il başkanları bir araya gelerek kamuoyuna Samsun-Sarp demiryolunun hayata geçirilmesi konusunda ortak açıklama yapacağız. Ayrıca bu bölge milletvekillerimiz Samsun-Sarp demiryolu projesini meclise taşıyacaklar. Karadeniz’in ortak tarihi ve ortak ekonomik şartları vardır. Bu bölgeyi ekonomik olarak ateşleyecek bir projedir. Bu Samsun-Sarp demiryolu projesi için tüm CHP örgütleri ortak düşünce halindedir” dedi

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz Samsun Sarp demiryolunun 5 ile katkı sağlayacağını, bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. CHP Rize İl Başkanı Deniz, “Samsun Sarp demiryolu zorunlu ihtiyaçtır. Doğu Karadeniz bölgesinin sosyo ve ekonomik yönden gelişmesi için öncelikli bir yatırım projesidir. Sadece demiryolu değil deniz yolu ticaretinin de hayata geçirilmesi gerekir. Samsun-Sarp demiryolu Doğu Karadeniz’ in hem ekonomiyi hem de turizmini canlandıracak bir projedir” dedi.

 

CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, Bir bölgenin gelişmişlik düzeyi ile o bölgedeki ulaşım ağı arasında güçlü bir ilişki olduğunu kaydetti.  Deniz, “Samsun-Sarp demiryolu projesi, Orta Karadeniz’den Karadeniz’in doğu ucuna kadar Türkiye’nin kuzeyinde Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin illerini doğrudan birbirine bağladığı gibi, anılan illerin hinterlandında kalan illeri de kısa sürede bu ulaşım hattına eklemleyebilecektir. Bu bölgede anılan illerin ortak özelliği Türkiye’de en çok iç göç veren iller olmasıdır. Bunun en önemli nedeni ise istihdam imkânlarının kısıtlı olmasıdır. Bölgeye gerek demiryolu taşımacılığı gerekse hızlı tren taşımacılığı ile başta istihdam olmak üzere ekonomik sorunların çözümünde önemli bir katkı sağlayacaktır. Yaratacağı istihdam olanakları nedeniyle ortaya çıkacak tersine göç ile göç çeken diğer iller açısından da ekonomik, sosyal, kültürel, çevresel açıdan oluşan basınçlar azalacaktır. Bu durum, tüm Türkiye açısından daha dengeli bir şehirleşme, yatırım dağılımı, yaşam olanakları ve sosyal adalet açısından daha dengeli bir toplum yaratacaktır” dedi.

 

CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, Samsun-Sarp demiryolu projesinin hayata geçirilmesi için CHP olarak üzerlerine düşen görevi yapmak istediklerini söyledi. Demiz açıklamasında, “CHP olarak Samsun’ dan Artvin’ e kadar bütün il başkanları bir araya gelerek kamuoyuna Samsun-Sarp demiryolunun hayata geçirilmesi konusunda ortak açıklama yapacağız. Ayrıca bu bölge milletvekillerimiz Samsun-Sarp demiryolu projesini meclise taşıyacaklar. Karadeniz’in ortak tarihi ve ortak ekonomik şartları vardır. Bu bölgeyi ekonomik olarak ateşleyecek bir projedir. Bu Samsun-Sarp demiryolu projesi için tüm CHP örgütleri ortak düşünce halindedir” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi