RİZE İL ÖZEL İDARESİ 2020 YILI BÜTÇESİ BELLİ OLDU

29.11.2019 - 20:35, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2925+ kez okundu.
 

RİZE İL ÖZEL İDARESİ 2020 YILI BÜTÇESİ BELLİ OLDU

RİZE İL ÖZEL İDARESİ 2020 YILI BÜTÇESİ 95 MİLYON TL Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, İl Özel İdaresi 2020 yılı bütçesinin 95 Milyon TL olarak belirlendiği toplantıda bütçeyle ilgili yaptığı konuşmada 2019 yılında il genelinde 287 Milyon TL yatırım yaptıklarını, bu rakamın 2020 yılında 300 Milyon TL’yi bulacağını öngördüklerini söyledi. İl Özel İdaresi 2020 Yılı Mali Bütçesinin görüşüldüğü İl Genel Meclisi Kasım ayı olağan toplantıları, Meclis Başkanı İbrahim Türüt başkanlığında yapılan son birleşimle tamamlandı. Toplantıya; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Emre Ayar, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Birim Müdürleri katıldı. Plan Bütçe Komisyonunun Kasım ayı boyunca ihtisas komisyonları, ilgili kurum müdürleri ve İl Özel İdaresi birim müdürleriyle yaptığı yoğun çalışmalar neticesinde İl Özel İdaresi 2020 yılı mali bütçesine son şekli verildi. Plan Bütçe Komisyon raporunu meclise sunan Komisyon Başkanı Mustafa Fatih Topçu, Rize İl Özel İdaresi 2020Yılı Mali Bütçesinin, komisyonca 95 Milyon TL olarak belirlendiğini ifade etti. Komisyon raporunun okunması ve üye görüşlerinin alınmasının ardından meclis oylamasına sunulan 95 Milyon TL’lik Plan Bütçe Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. Meclis Başkanı İbrahim Türüt, oylamanın ardından bütçeyle ilgili yaptığı konuşmada İl Özel İdaresi’nin 2020 yılındaki faaliyetlerine yön verecek bir aylık bütçe çalışmalarını tamamladıklarını ifade ederek “Bir aylık çalışmanın sonucunda belirlenen 95 Milyon TL’lik bütçe ile köylerde ikamet eden vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak ve çağın gereklerine uygun hizmetler yapmayı hedefliyoruz.  Bu çerçevede köylerimizde sürdürdüğümüz altyapı hizmetlerinin yanında turizm başta olmak üzere eğitimden spora, sağlıktan tarıma kadar birçok kamu yatırımı, kültürel ve sosyal içerikli hizmetlerin de içerisinde yer alamaya gayret ediyoruz. Bu doğrultuda İl Genel Meclisimiz tarafından 2019 yılında belirlenen ve gerçekleşen 80 Milyon TL öz bütçemize, tüm kamu kurumlarının İl Özel İdaresi marifetiyle yapılan 170 Milyon TL’lik yatırımları ile KÖYDES Projesinden yapılan 37 Milyon TL’lik yatırımları eklediğimizde 2019 yılını, toplam 287 Milyon TL’lik yatırımla tamamladık. 2020 yılında da bu yatırım bütçemizin 300 Milyon TL’ye ulaşacağını öngörüyor, çalışmalarımızı da bu doğrultuda sürdürüyoruz.” dedi. 2020 Yılı bütçesinin belirlenmesinde kasım ayı boyunca yoğun bir süreç yaşadıklarını kaydeden Başkan Türüt, “Plan Bütçe Komisyonumuza ve bu süreçte komisyon çalışmalarına destek veren Genel Sekreterimize, Genel Sekreter Yardımcımıza, Birim Müdürlerimize, İlgili Kurum Müdürlerimize ve Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle 2020 yılındaki çalışmalarımıza olanak sağlayacak bütçemizin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” Şeklinde konuştu. Meclis toplantısına katılan Rize Orman İşletme Müdürü Abdi Ekşi, toplantının son bölümünde il genelinde sürdürdükleri faaliyetler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

RİZE İL ÖZEL İDARESİ 2020 YILI BÜTÇESİ 95 MİLYON TL


Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, İl Özel İdaresi 2020 yılı bütçesinin 95 Milyon TL olarak belirlendiği toplantıda bütçeyle ilgili yaptığı konuşmada 2019 yılında il genelinde 287 Milyon TL yatırım yaptıklarını, bu rakamın 2020 yılında 300 Milyon TL’yi bulacağını öngördüklerini söyledi.


İl Özel İdaresi 2020 Yılı Mali Bütçesinin görüşüldüğü İl Genel Meclisi Kasım ayı olağan toplantıları, Meclis Başkanı İbrahim Türüt başkanlığında yapılan son birleşimle tamamlandı.


Toplantıya; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Emre Ayar, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Birim Müdürleri katıldı.


Plan Bütçe Komisyonunun Kasım ayı boyunca ihtisas komisyonları, ilgili kurum müdürleri ve İl Özel İdaresi birim müdürleriyle yaptığı yoğun çalışmalar neticesinde İl Özel İdaresi 2020 yılı mali bütçesine son şekli verildi. Plan Bütçe Komisyon raporunu meclise sunan Komisyon Başkanı Mustafa Fatih Topçu, Rize İl Özel İdaresi 2020Yılı Mali Bütçesinin, komisyonca 95 Milyon TL olarak belirlendiğini ifade etti.


Komisyon raporunun okunması ve üye görüşlerinin alınmasının ardından meclis oylamasına sunulan 95 Milyon TL’lik Plan Bütçe Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.


Meclis Başkanı İbrahim Türüt, oylamanın ardından bütçeyle ilgili yaptığı konuşmada İl Özel İdaresi’nin 2020 yılındaki faaliyetlerine yön verecek bir aylık bütçe çalışmalarını tamamladıklarını ifade ederek “Bir aylık çalışmanın sonucunda belirlenen 95 Milyon TL’lik bütçe ile köylerde ikamet eden vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak ve çağın gereklerine uygun hizmetler yapmayı hedefliyoruz.  Bu çerçevede köylerimizde sürdürdüğümüz altyapı hizmetlerinin yanında turizm başta olmak üzere eğitimden spora, sağlıktan tarıma kadar birçok kamu yatırımı, kültürel ve sosyal içerikli hizmetlerin de içerisinde yer alamaya gayret ediyoruz. Bu doğrultuda İl Genel Meclisimiz tarafından 2019 yılında belirlenen ve gerçekleşen 80 Milyon TL öz bütçemize, tüm kamu kurumlarının İl Özel İdaresi marifetiyle yapılan 170 Milyon TL’lik yatırımları ile KÖYDES Projesinden yapılan 37 Milyon TL’lik yatırımları eklediğimizde 2019 yılını, toplam 287 Milyon TL’lik yatırımla tamamladık. 2020 yılında da bu yatırım bütçemizin 300 Milyon TL’ye ulaşacağını öngörüyor, çalışmalarımızı da bu doğrultuda sürdürüyoruz.” dedi.


2020 Yılı bütçesinin belirlenmesinde kasım ayı boyunca yoğun bir süreç yaşadıklarını kaydeden Başkan Türüt, “Plan Bütçe Komisyonumuza ve bu süreçte komisyon çalışmalarına destek veren Genel Sekreterimize, Genel Sekreter Yardımcımıza, Birim Müdürlerimize, İlgili Kurum Müdürlerimize ve Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle 2020 yılındaki çalışmalarımıza olanak sağlayacak bütçemizin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” Şeklinde konuştu.


Meclis toplantısına katılan Rize Orman İşletme Müdürü Abdi Ekşi, toplantının son bölümünde il genelinde sürdürdükleri faaliyetler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi