RİZE MASASI. Bugün kanalı tartışmanın zamanı değil

27.03.2020 - 14:54, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2714+ kez okundu.
 

RİZE MASASI. Bugün kanalı tartışmanın zamanı değil

Tek Gündemimiz “Sağlık"          2019 da yerel seçimler öncesinde CHP Rize İl başkanı Saltuk deniz’ in çabalarıyla kurulan içinde siyasetçiler, iş adamları ve sanatçılarında bulunduğu Rize masası yazılı bir açıklama yaptı.  Yapılan açıklamada, Çin’de ortaya çıkıp, tüm dünyanın kâbusu haline gelen Koronavirüs’ten korunmak için ülkeler de insanlar da bir süreliğine kapılarını kapattığının altı çizildi. İstanbul Masası açıklamasında, “Haftalardır dünya gündemini belirleyen COVID-19 salgına karşı ülkeler ekonomik, politik ve sağlık alanında çeşitli tedbirler alırken, virüsün can almaya devam ettiği ülkemizde “Kanal İstanbul Projesi” salgın koşullarında bile devam ediyor. İlk ihalesi de bu yoğun gündem arasında gerçekleşen proje için “Bugün, ortak düşmanımız olan bu virüse karşı birlikte mücadele etme zamanıdır. Bugün kanalı tartışmanın zamanı değildir” diyen İstanbul Rize Masası konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı. “Çin’de ortaya çıkıp, haftalar içerisinde tüm dünyaya yayılan Koronavirüs (COVID-19) dil, din, ırk, cinsiyet ve yaş ayrımı yapmadan can almaya devam ediyor. Küresel çapta krize neden olan ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından “pandemi” ilan edilen COVID-19’a karşı mücadele, hiçbir ülkenin bugüne kadar sağlık yatırımlarına gerekli önemi vermediğini de acı bir şekilde gözler önüne serdi. Dünya ekonomisinde uzun süredir devam eden durgunluğa, Koronavirüs salgını ve salgın sonrası kriz riski de eklendi. Küresel salgının etkilerinin yeni görülmeye başladığı ülkemizde de durum dünyadakinden farklı değil. Vakaların ve can kayıplarının her geçen gün arttığı ülkemizde, tüm birikimimizi ve enerjimizi bu zorlu mücadelede sağlık alanında yatırımlara yöneltmemiz gerekirken, sağlık emekçileri bugün hastanelerde kullanacak maske ve eldivene dahi ulaşmakta zorluk çekiyor. Vakaların ve kayıpların daha fazla artış göstermeden sağlık hizmetinin sürdürülebilir seviyelerde tutulması ve bir an evvel her türlü acil sağlık ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Koronavirüs kâbusuna karşı birçok ülke sağlık alanında yatırımlar yapıp, ekonomilerini rahatlatmak için destekler açıklarken ülkemizde gündemin “Kanal İstanbul” ihalesi olması ise anlaşılabilir değildir. Toplum sağlığı her şeyin üstündedir. Bizler İstanbul Rize Masası olarak “Ülkemizin bugün kanala değil, sağlığa ve sağlık alanında yapılacak yatırımlara ihtiyacı var” diyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi bizim de tek gündemimizin sağlık olması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün, ortak düşmanımız olan bu virüse karşı birlikte mücadele etme zamanıdır, bugün kanalı tartışmanın zamanı değildir” denildi.

Tek Gündemimiz “Sağlık"         


2019 da yerel seçimler öncesinde CHP Rize İl başkanı Saltuk deniz’ in çabalarıyla kurulan içinde siyasetçiler, iş adamları ve sanatçılarında bulunduğu Rize masası yazılı bir açıklama yaptı.  Yapılan açıklamada, Çin’de ortaya çıkıp, tüm dünyanın kâbusu haline gelen Koronavirüs’ten korunmak için ülkeler de insanlar da bir süreliğine kapılarını kapattığının altı çizildi. İstanbul Masası açıklamasında, “Haftalardır dünya gündemini belirleyen COVID-19 salgına karşı ülkeler ekonomik, politik ve sağlık alanında çeşitli tedbirler alırken, virüsün can almaya devam ettiği ülkemizde “Kanal İstanbul Projesi” salgın koşullarında bile devam ediyor. İlk ihalesi de bu yoğun gündem arasında gerçekleşen proje için “Bugün, ortak düşmanımız olan bu virüse karşı birlikte mücadele etme zamanıdır. Bugün kanalı tartışmanın zamanı değildir” diyen İstanbul Rize Masası konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı.


“Çin’de ortaya çıkıp, haftalar içerisinde tüm dünyaya yayılan Koronavirüs (COVID-19) dil, din, ırk, cinsiyet ve yaş ayrımı yapmadan can almaya devam ediyor. Küresel çapta krize neden olan ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından “pandemi” ilan edilen COVID-19’a karşı mücadele, hiçbir ülkenin bugüne kadar sağlık yatırımlarına gerekli önemi vermediğini de acı bir şekilde gözler önüne serdi. Dünya ekonomisinde uzun süredir devam eden durgunluğa, Koronavirüs salgını ve salgın sonrası kriz riski de eklendi. Küresel salgının etkilerinin yeni görülmeye başladığı ülkemizde de durum dünyadakinden farklı değil. Vakaların ve can kayıplarının her geçen gün arttığı ülkemizde, tüm birikimimizi ve enerjimizi bu zorlu mücadelede sağlık alanında yatırımlara yöneltmemiz gerekirken, sağlık emekçileri bugün hastanelerde kullanacak maske ve eldivene dahi ulaşmakta zorluk çekiyor. Vakaların ve kayıpların daha fazla artış göstermeden sağlık hizmetinin sürdürülebilir seviyelerde tutulması ve bir an evvel her türlü acil sağlık ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Koronavirüs kâbusuna karşı birçok ülke sağlık alanında yatırımlar yapıp, ekonomilerini rahatlatmak için destekler açıklarken ülkemizde gündemin “Kanal İstanbul” ihalesi olması ise anlaşılabilir değildir. Toplum sağlığı her şeyin üstündedir. Bizler İstanbul Rize Masası olarak “Ülkemizin bugün kanala değil, sağlığa ve sağlık alanında yapılacak yatırımlara ihtiyacı var” diyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi bizim de tek gündemimizin sağlık olması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün, ortak düşmanımız olan bu virüse karşı birlikte mücadele etme zamanıdır, bugün kanalı tartışmanın zamanı değildir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi