Rize Merkezde yeniden trafik sıkıntısı yaşamayalım. Mesafa 5 dakika.

Rize 04.09.2019 - 08:50, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1649+ kez okundu.
 

Rize Merkezde yeniden trafik sıkıntısı yaşamayalım. Mesafa 5 dakika.

DENİZDE HASTANEYE HAYIR-2  Geçen hafta yazdığım yazıda Rize’de yapılacak sözü verilen Hastane için yer konusunda tereddütler var demiştim.  Tekrar ediyorum kamuoyu deniz dolgusu üzerinde Hastane istemiyor.   Cumhurbaşkanı Rize'ye 800 yataklı şehir hastanesi yapmak için çalışmalarımız devam ediyor demişti.   Hastane nerde yapılacak konusunda yer hakkında bizim gibi tedbirli davrandığı için açıklama yapmadı.  Hastane yalnız Rize için değil bölgemiz için çok önemlidir. Zira insan için önce sağlık gelir. Son yıllarda bilhassa Rize’de insanımıza musallat olan çağın hastalığını saymıyorum, bu konuda önemli hastaneye ihtiyaç var.  Rize’de hastane yok mu da yenisi isteniyor deniliyor.  Mevcut hastaneler personel ve araç gereç takviyesi yapılmadığı sürece yeterli olamıyor. Burada araç gereç ve en önemlisi Doktor, Hemşire kadroları takviye edilirse elbette yeterli olabilir.  Bölge Hastanesi diye yapılan Kaçkar Hastanesi mevcut haliyle yeterli olmuyor.  Hastane Deniz Dolgusu üzerinde yapılmasın diye ısrar edişimiz denizin şehirle bağlantısını kesecek olması birinci ayrıntıdır.  İkinci detay Hastanelerdeki ameliyathaneler çoğunlukla bodrum katlarda yapılır. Burada deniz seviyesinden aşağıda sağlıklı ameliyathane olamaz düşüncesindeyim. Ameliyat olsa bile kullanılacak alet edevatlar, makineler rutubet ve nemden altı ayda hurdaya çıkar.  Hastane Şehir Hastanesi olsun olmasın tartışmasına girmek istemem zira düşünülen hastane Şehir Hastaneleri gibi tüccar esnaf zihniyetiyle olacaksa hiç yapılmasın daha iyi derim.   İnsanımız hiç olmazsa sağlıkta soyulmasın.   Bugünkü ekonomik zorluklar ortadayken tüccar zihniyetiyle yapılacak hastane 10 yıldızlı dahi olsa şahsım olarak yok diyorum.  Rize’ye daha kaliteli sağlık hizmeti için Şehir Hastanesi kompleksi bir hastane değil hasta tedavi eden bir Hastane yapılması çok gerekiyor. Yer konusunda sahil dolgusunda olmasın diye kamuoyumuzun isteği var.   Merkezde trafikten çok şikâyet ederiz. Cadde ve sokaklarımız otoparklarımız araç parkı için yeterli değil.  Hastaneyi de merkeze yaparak yeniden trafik sıkıntısı yaşamayalım. Güney çevre yolu ile Düzköy’e 5 dakikada ulaşılıyor.   Rize’nin, geleceğimizin, gençlerimizin deniz ile bağlantısını kesmeyelim. 

DENİZDE HASTANEYE HAYIR-2 


Geçen hafta yazdığım yazıda Rize’de yapılacak sözü verilen Hastane için yer konusunda tereddütler var demiştim. 


Tekrar ediyorum kamuoyu deniz dolgusu üzerinde Hastane istemiyor.  


Cumhurbaşkanı Rize'ye 800 yataklı şehir hastanesi yapmak için çalışmalarımız devam ediyor demişti.  


Hastane nerde yapılacak konusunda yer hakkında bizim gibi tedbirli davrandığı için açıklama yapmadı. 


Hastane yalnız Rize için değil bölgemiz için çok önemlidir. Zira insan için önce sağlık gelir. Son yıllarda bilhassa Rize’de insanımıza musallat olan çağın hastalığını saymıyorum, bu konuda önemli hastaneye ihtiyaç var. 


Rize’de hastane yok mu da yenisi isteniyor deniliyor. 


Mevcut hastaneler personel ve araç gereç takviyesi yapılmadığı sürece yeterli olamıyor. Burada araç gereç ve en önemlisi Doktor, Hemşire kadroları takviye edilirse elbette yeterli olabilir. 


Bölge Hastanesi diye yapılan Kaçkar Hastanesi mevcut haliyle yeterli olmuyor. 


Hastane Deniz Dolgusu üzerinde yapılmasın diye ısrar edişimiz denizin şehirle bağlantısını kesecek olması birinci ayrıntıdır. 


İkinci detay Hastanelerdeki ameliyathaneler çoğunlukla bodrum katlarda yapılır. Burada deniz seviyesinden aşağıda sağlıklı ameliyathane olamaz düşüncesindeyim. Ameliyat olsa bile kullanılacak alet edevatlar, makineler rutubet ve nemden altı ayda hurdaya çıkar. 


Hastane Şehir Hastanesi olsun olmasın tartışmasına girmek istemem zira düşünülen hastane Şehir Hastaneleri gibi tüccar esnaf zihniyetiyle olacaksa hiç yapılmasın daha iyi derim.  


İnsanımız hiç olmazsa sağlıkta soyulmasın.  


Bugünkü ekonomik zorluklar ortadayken tüccar zihniyetiyle yapılacak hastane 10 yıldızlı dahi olsa şahsım olarak yok diyorum. 


Rize’ye daha kaliteli sağlık hizmeti için Şehir Hastanesi kompleksi bir hastane değil hasta tedavi eden bir Hastane yapılması çok gerekiyor. Yer konusunda sahil dolgusunda olmasın diye kamuoyumuzun isteği var.  


Merkezde trafikten çok şikâyet ederiz. Cadde ve sokaklarımız otoparklarımız araç parkı için yeterli değil. 


Hastaneyi de merkeze yaparak yeniden trafik sıkıntısı yaşamayalım. Güney çevre yolu ile Düzköy’e 5 dakikada ulaşılıyor.  


Rize’nin, geleceğimizin, gençlerimizin deniz ile bağlantısını kesmeyelim. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi