RİZE MUHTARLAR FEDERSYAONU’NDAN HIZLI TREN ATAĞI…

Rize 18.02.2020 - 10:35, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1816+ kez okundu.
 

RİZE MUHTARLAR FEDERSYAONU’NDAN HIZLI TREN ATAĞI…

RİZE MUHTARLAR FEDERSYAONU’NDAN HIZLI TREN ATAĞI… Rize Muhtarlar Federasyon Yönetim Kurulu Samsun-Sarp arasında düşünülen hızlı Tren Projesi’nin bir an evvel hayata geçirilmesi gerekir dedi. Rize Muhtarlar Federasyon Başkanı Portakallık Mahallesi Muhtarı Tuncay Maşalacı ve yönetim kurulu üyeleri bir araya gelerek; uzun zamandan beri bölgenin gündeminde olan, Samsun-Sarp Hızlı Tren Projesi’nin en kısa zaman içerisinde çalışmalara başlanıp, bölgemize kazandırılmasının önemi vurgulandı. Konu ile alakalı bir açıklama yapan Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Tuncay Maşalacı ‘’Hızlı Tren Projesi bölgemiz için son derece önem arzetmektedir. AK Parti iktidarı döneminde sahil duble yolu çok kısa bir zaman içinde tamamlanıp, bölge insanının hizmetine sunuldu. Ardından Rize-Artvin Havaalanının inşasına başlanıldı. Çok şükür oda bu yıl sonu tamamlanıp inşallah yine bölge insanımızın hizmetine sunulacaktır. Bütün bunların yapımında emeği geçen başta sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim. Ancak bir isteğimiz daha vardır. Erzincan üzerinden Trabzon’a kadar getirilmesi planlanan hızlı Tren projesini elbette ki önemsiyoruz. Ancak böyle bir uygulamanın bölgemize çok büyük katkısı olmayacağı inancındayız. Dolayısıyla bu projenin sadece bir ile münhasır olarak yapılması çok da rantabl değildir. Diğer beş il bundan mahrum edilmemelidir. Bu projenin Samsun ilimize kadar zaten tren yolu gelmiş. Buradan başlanıp, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin Sarp’tan Batuma bağlanmalıdır.’’ Dedi.. Başkan Maşalacı: ‘’Biz yönetim kurulu olarak bugünden itibaren konu ile alakalı çalışmalara hemen başlayıp, sırasıyla Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun Muhtarlar Federasyon başkan ve yönetim kurullarını ziyaret edip, hızlı Tren Projesinin hem kısa sürede başlanmasına, hem de bu saydığımız illeri kapsaması için görüş alışverişinde bulunacağız. Yani bir anlamda Muhtarlar Federasyonları olarak bir araya gelip, etkili ve yetkili kurum ve kuruluşlara sesimizi duyurmaya ve ulaşmaya çalışacağız. O illerde zaten bu konuda bizimle hemfikirler.’’ Şeklinde konuştu. Maşalacı ayrıca; Hızlı Tren Projesinin tamamlanıp hayata geçirilmesiyle bölge Turizmi ve ulaşımın, nakliyeciliğin çok daha sağlıklı olacağı inancında olduğunu ifade ederek: ‘’İnanıyorum ki, bölgemize yapılacak olan Hızlı Tren sayesinde daha çok turist, Karadeniz sahilinin o muhteşem güzelliklerini seyrederek seyahat edebilecekler. Bu çok önem verdiğimiz Hızlı Tren Porjesinin yapılması ve bölge insanının hizmetine sunulması durumunda, iktidarda bulunan AK Partinin de 2023 hedefleri arasındaki iktidar olma yolunda katkısı büyük olacaktır. İnşallah bölgemiz için hayırlı olacaktır.’’ Dedi….  

RİZE MUHTARLAR FEDERSYAONU’NDAN HIZLI TREN ATAĞI…


Rize Muhtarlar Federasyon Yönetim Kurulu Samsun-Sarp arasında düşünülen hızlı Tren Projesi’nin bir an evvel hayata geçirilmesi gerekir dedi.


Rize Muhtarlar Federasyon Başkanı Portakallık Mahallesi Muhtarı Tuncay Maşalacı ve yönetim kurulu üyeleri bir araya gelerek; uzun zamandan beri bölgenin gündeminde olan, Samsun-Sarp Hızlı Tren Projesi’nin en kısa zaman içerisinde çalışmalara başlanıp, bölgemize kazandırılmasının önemi vurgulandı.


Konu ile alakalı bir açıklama yapan Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Tuncay Maşalacı ‘’Hızlı Tren Projesi bölgemiz için son derece önem arzetmektedir. AK Parti iktidarı döneminde sahil duble yolu çok kısa bir zaman içinde tamamlanıp, bölge insanının hizmetine sunuldu. Ardından Rize-Artvin Havaalanının inşasına başlanıldı. Çok şükür oda bu yıl sonu tamamlanıp inşallah yine bölge insanımızın hizmetine sunulacaktır. Bütün bunların yapımında emeği geçen başta sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim. Ancak bir isteğimiz daha vardır. Erzincan üzerinden Trabzon’a kadar getirilmesi planlanan hızlı Tren projesini elbette ki önemsiyoruz. Ancak böyle bir uygulamanın bölgemize çok büyük katkısı olmayacağı inancındayız. Dolayısıyla bu projenin sadece bir ile münhasır olarak yapılması çok da rantabl değildir. Diğer beş il bundan mahrum edilmemelidir. Bu projenin Samsun ilimize kadar zaten tren yolu gelmiş. Buradan başlanıp, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin Sarp’tan Batuma bağlanmalıdır.’’ Dedi..


Başkan Maşalacı: ‘’Biz yönetim kurulu olarak bugünden itibaren konu ile alakalı çalışmalara hemen başlayıp, sırasıyla Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun Muhtarlar Federasyon başkan ve yönetim kurullarını ziyaret edip, hızlı Tren Projesinin hem kısa sürede başlanmasına, hem de bu saydığımız illeri kapsaması için görüş alışverişinde bulunacağız. Yani bir anlamda Muhtarlar Federasyonları olarak bir araya gelip, etkili ve yetkili kurum ve kuruluşlara sesimizi duyurmaya ve ulaşmaya çalışacağız. O illerde zaten bu konuda bizimle hemfikirler.’’ Şeklinde konuştu.


Maşalacı ayrıca; Hızlı Tren Projesinin tamamlanıp hayata geçirilmesiyle bölge Turizmi ve ulaşımın, nakliyeciliğin çok daha sağlıklı olacağı inancında olduğunu ifade ederek: ‘’İnanıyorum ki, bölgemize yapılacak olan Hızlı Tren sayesinde daha çok turist, Karadeniz sahilinin o muhteşem güzelliklerini seyrederek seyahat edebilecekler. Bu çok önem verdiğimiz Hızlı Tren Porjesinin yapılması ve bölge insanının hizmetine sunulması durumunda, iktidarda bulunan AK Partinin de 2023 hedefleri arasındaki iktidar olma yolunda katkısı büyük olacaktır. İnşallah bölgemiz için hayırlı olacaktır.’’ Dedi….

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi