Rize MÜSİAD’lı İş Adamları Gürcistan ve Azerbaycan Pazarına Açıldı

Rize 16.10.2019 - 15:16, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1531+ kez okundu.
 

Rize MÜSİAD’lı İş Adamları Gürcistan ve Azerbaycan Pazarına Açıldı

MÜSİAD Rize Başkanı Recep Taylan ve beraberinde MÜSİAD üyesi iş adamları Gürcistan ve Azerbaycan’a yurt dışı iş gezisi düzenleyerek bir takım ziyaretlerde bulundular.   Birçok ülkedeki temsilcilikleri aracılığı ile Türkiye’deki iş adamlarına dünyada ticaretin kapısını açan MÜSİAD, bu kez komşu ülkelerden Gürcistan ve Azerbaycan’a Rize MÜSİAD üyelerinden oluşan bir iş adamı topluluğu ile çıkarma yaptı.   İş adamlarıyla görüşme öncesinde Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan’ı ziyaret ederek, Rize MÜSİAD’ın faaliyetleri hakkında bilgi veren Taylan, Büyükelçi Yazgan’dan bölgedeki ticari faaliyetler hakkında bilgiler aldılar. Heyet daha sona Tiflis MÜSİAD’ı ziyaret ederek MÜSİAD üyesi iş adamlarıyla bir araya geldi. Programın devamında Azerbaycan’a giden Rizeli iş adamları Bakü MÜSİAD’ı ziyaret ederek bölgede ticari faaliyet gösteren iş adamlarıyla karşılıklı görüşme gerçekleştirdi.   Yapılan görüşmeler ve toplantılar serisi sonunda ziyaretlerin çok faydalı geçtiğini, üyelerinin dış ticaret tecrübelerini artırmaya yönelik bu tür yurt dışı iş gezi faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceğini belirten MÜSİAD Rize Başkanı Recep Taylan, “Büyükelçi ziyaretimiz ve bölge deki iş adamlarıyla yapmış olduğumuz görüşmeler faydalı ve olumlu geçti. Bölgedeki yatırımları ve ticari faaliyetleri birinci ağızlardan öğrenme fırsatı bulduk. Gürcistan ve Azerbaycan pazarları ticaret potansiyeli olan bölgeler. Ama bölgeye sadece ekonomik olarak bakmamak gerekir. Buralarda yaşayan müslüman kardeşlerimizle sosyal ve kültürel bağlarımızı da güçlendirmeliyiz. Bu anlamda önümüzdeki günlerde Tiflis MÜSİAD ile Rize MÜSİAD ortak yürüteceğimiz sosyal sorumluluk projesi hayata geçirmeyi düşünüyoruz.” Dedi.

MÜSİAD Rize Başkanı Recep Taylan ve beraberinde MÜSİAD üyesi iş adamları Gürcistan ve Azerbaycan’a yurt dışı iş gezisi düzenleyerek bir takım ziyaretlerde bulundular.

 

Birçok ülkedeki temsilcilikleri aracılığı ile Türkiye’deki iş adamlarına dünyada ticaretin kapısını açan MÜSİAD, bu kez komşu ülkelerden Gürcistan ve Azerbaycan’a Rize MÜSİAD üyelerinden oluşan bir iş adamı topluluğu ile çıkarma yaptı.

 

İş adamlarıyla görüşme öncesinde Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan’ı ziyaret ederek, Rize MÜSİAD’ın faaliyetleri hakkında bilgi veren Taylan, Büyükelçi Yazgan’dan bölgedeki ticari faaliyetler hakkında bilgiler aldılar. Heyet daha sona Tiflis MÜSİAD’ı ziyaret ederek MÜSİAD üyesi iş adamlarıyla bir araya geldi. Programın devamında Azerbaycan’a giden Rizeli iş adamları Bakü MÜSİAD’ı ziyaret ederek bölgede ticari faaliyet gösteren iş adamlarıyla karşılıklı görüşme gerçekleştirdi.

 

Yapılan görüşmeler ve toplantılar serisi sonunda ziyaretlerin çok faydalı geçtiğini, üyelerinin dış ticaret tecrübelerini artırmaya yönelik bu tür yurt dışı iş gezi faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceğini belirten MÜSİAD Rize Başkanı Recep Taylan, “Büyükelçi ziyaretimiz ve bölge deki iş adamlarıyla yapmış olduğumuz görüşmeler faydalı ve olumlu geçti. Bölgedeki yatırımları ve ticari faaliyetleri birinci ağızlardan öğrenme fırsatı bulduk. Gürcistan ve Azerbaycan pazarları ticaret potansiyeli olan bölgeler. Ama bölgeye sadece ekonomik olarak bakmamak gerekir. Buralarda yaşayan müslüman kardeşlerimizle sosyal ve kültürel bağlarımızı da güçlendirmeliyiz. Bu anlamda önümüzdeki günlerde Tiflis MÜSİAD ile Rize MÜSİAD ortak yürüteceğimiz sosyal sorumluluk projesi hayata geçirmeyi düşünüyoruz.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi