RİZE'NİN EĞİTİMCİ SİYASETÇİSİ OKULLAR AÇILIRKEN UYARDI !

Siyaset 21.09.2020 - 18:08, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1426+ kez okundu.
 

RİZE'NİN EĞİTİMCİ SİYASETÇİSİ OKULLAR AÇILIRKEN UYARDI !

Rakıcı Okullar Açılırken Uyardı CHP Rize İl başkan Yardımcısı ve Eğitim Sekreteri Nazı m Rakıcı, okullar açılırken çeşitli uyarılarda bulundu CHP Rize İl başkan Yardımcısı ve Eğitim Sekreteri Nazı m Rakıcı yaptığı açıklamada, “Bir toplumu büyütmek ve geliştirmek istiyorsanız, kesinlikle eğitimi ihmal etmeyeceksiniz. Eğer bir toplumu geri bırakmayı, ekonomik, sosyal ve siyasal olarak geriye gitmesini istiyorsanız;  öyle gelip işgal etmek, bombalamak gibi eylemler gerçekleştirmenize hiç gerek yok. Sadece eğitim sistemini bozmanız yeterlidir” dedi. Eğitim sistemini bozduğunuz andan itibaren o toplumun geriye gittiğini belirten CHP Rize il eğitim Sekreteri Nazım Rakıcı, “Bunu en güzel anlatan kişilerden birisi de Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ tür. Şöyle der Gazi: “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. Biz büyümek istiyoruz. Biz ülkemizde huzur istiyoruz. Biz çocuklarımızın çok iyi eğitim almasını ve bütün dünyayı sorgulamasını istiyoruz. Biz çocuklarımızın öğretmenlerine nitelikli ve kaliteli sorular sormasını istiyoruz. Biz çocuklarımızın iyi beslenmesini istiyoruz. Biz çocuklarımızın üniversiteyi kazandığında ebeveynlerinin kaygı duymamasını ”0nların yurtları var o yurtlarda kalacaklar “ diye düşünmesini istiyoruz”  dedi. Rakıcı konuşmasında, “Biz eğitime daha fazla kaynak ayrılmasını ve öğretmenlerimizin “aybaşını nasıl getireceğim” diye endişelenmemelerini istiyoruz. Biz öğretmenlerin toplumun en saygın sınıfı olarak kabul edilmesini istiyoruz. Bizi yetiştiren topluma kazandıran bu günlere getiren kişinin öğretmenler olduğunun asla ve asla unutulmamasını istiyoruz. Hayata geçirmek istediğimiz tüm bu kıstaslar dikkate alındığında bir ülkenin geleceğinin yine o ülkenin öğretmenlerinin elinde olduğu çok açıktır. Unutulmamalıdır ki öğretmenine yeterli, sağlıklı ve görev yapabileceği uygun bir ortamı sağlayamayan bir toplum çağın gerisinde kalmaya mahkûmdur. Biz ileriye gitme kararlılığındayız. Kimlerle? Öğretmenlerimizle. Kimlerle? Öğrencilerimizle. Kimlerle? Tüm etnik öğeleriyle barışık, bütünleşebilmiş bir toplumla. Bu duygu ve düşüncelerle 2020-2021 eğitim öğretim yılının tüm ülkemize hayırlı olması dileğiyle, hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

Rakıcı Okullar Açılırken Uyardı


CHP Rize İl başkan Yardımcısı ve Eğitim Sekreteri Nazı m Rakıcı, okullar açılırken çeşitli uyarılarda bulundu


CHP Rize İl başkan Yardımcısı ve Eğitim Sekreteri Nazı m Rakıcı yaptığı açıklamada, “Bir toplumu büyütmek ve geliştirmek istiyorsanız, kesinlikle eğitimi ihmal etmeyeceksiniz. Eğer bir toplumu geri bırakmayı, ekonomik, sosyal ve siyasal olarak geriye gitmesini istiyorsanız;  öyle gelip işgal etmek, bombalamak gibi eylemler gerçekleştirmenize hiç gerek yok. Sadece eğitim sistemini bozmanız yeterlidir” dedi.


Eğitim sistemini bozduğunuz andan itibaren o toplumun geriye gittiğini belirten CHP Rize il eğitim Sekreteri Nazım Rakıcı, “Bunu en güzel anlatan kişilerden birisi de Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ tür. Şöyle der Gazi: “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. Biz büyümek istiyoruz. Biz ülkemizde huzur istiyoruz. Biz çocuklarımızın çok iyi eğitim almasını ve bütün dünyayı sorgulamasını istiyoruz. Biz çocuklarımızın öğretmenlerine nitelikli ve kaliteli sorular sormasını istiyoruz. Biz çocuklarımızın iyi beslenmesini istiyoruz. Biz çocuklarımızın üniversiteyi kazandığında ebeveynlerinin kaygı duymamasını ”0nların yurtları var o yurtlarda kalacaklar “ diye düşünmesini istiyoruz”  dedi.


Rakıcı konuşmasında, “Biz eğitime daha fazla kaynak ayrılmasını ve öğretmenlerimizin “aybaşını nasıl getireceğim” diye endişelenmemelerini istiyoruz. Biz öğretmenlerin toplumun en saygın sınıfı olarak kabul edilmesini istiyoruz. Bizi yetiştiren topluma kazandıran bu günlere getiren kişinin öğretmenler olduğunun asla ve asla unutulmamasını istiyoruz. Hayata geçirmek istediğimiz tüm bu kıstaslar dikkate alındığında bir ülkenin geleceğinin yine o ülkenin öğretmenlerinin elinde olduğu çok açıktır. Unutulmamalıdır ki öğretmenine yeterli, sağlıklı ve görev yapabileceği uygun bir ortamı sağlayamayan bir toplum çağın gerisinde kalmaya mahkûmdur. Biz ileriye gitme kararlılığındayız. Kimlerle? Öğretmenlerimizle. Kimlerle? Öğrencilerimizle. Kimlerle? Tüm etnik öğeleriyle barışık, bütünleşebilmiş bir toplumla. Bu duygu ve düşüncelerle 2020-2021 eğitim öğretim yılının tüm ülkemize hayırlı olması dileğiyle, hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi