RİZE'NİN TARİHİ KÖYÜ TURİZME KAZANDIRILIYOR

Kültür 14.01.2020 - 20:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2019+ kez okundu.
 

RİZE'NİN TARİHİ KÖYÜ TURİZME KAZANDIRILIYOR

GÜNEYCE KÖYÜNÜN TURİZME KAZANDIRILMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, İkizdere ilçesi Güneyce köyünü ziyaret ederek bölgenin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlattıklarını ifade etti. Ziyarette Başkan Türüt’e; İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Emre Ayar, AK Parti İkizdere İlçe Başkanı, İmar Komisyonu Başkanı ve üyeleri, İkizdere İl Genel Meclisi Üyeleri, ilgili Özel İdare Birim Müdürleri, Güneyce Köyü Muhtarı ve vatandaşlar eşlik etti. İkizdere ilçesinin girişinde yer alan ve 2014 yılına kadar belde belediyesi olan Güneyce, kapatılan belde belediyeleri kapsamında köy statüsüne geçerek İl Özel İdaresine bağlanmıştı. Konum itibariyle önemli bir bölge olan Güneyce Köyünün turizme kazandırılması amacıyla İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi bir çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında bölgeyi ziyaret edene Meclis Başkanı İbrahim Türüt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Güneyce köyümüz, Rize-Erzurum karayolu üzerinde bulunması dolayısıyla önemli bir konuma sahip. Ülkemizin en uzun tüneli olan “Ovit Tünelinin” hizmete açılmasıyla yaz ayının yanında kış aylarında da bölgeye ulaşım sağlanacak olması, İkizdere vadisinin ilimiz genelindeki turizm potansiyelinin artmasına ve bölgedeki turizm hareketliliğinin ivme kazanmasına etki edeceği kanaatindeyiz. Bu maksatla Güneyce Köyümüzde birçoğu mülkiyetimizde olan ve günümüz ihtiyaçlarına cevap veremeyen yapıların yenilenmesi ve turizme yönelik imar çalışmaları yapılması noktasında bir çalışma başlattık. Bu çalışma doğrultusunda İmar Komisyonumuz bölge halkı ve ilgili kurumlarla istişare yaparak bir rapor oluşturacaklar. Biz de bu rapor doğrultusunda önümüzü daha net görme fırsatı bulacağız. İnşallah bölgeye yakışan ve turizm potansiyelini arttıracak bir proje oluşturarak bölgeye kazandırma arzusundayız.” Dedi.

GÜNEYCE KÖYÜNÜN TURİZME KAZANDIRILMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI


Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, İkizdere ilçesi Güneyce köyünü ziyaret ederek bölgenin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlattıklarını ifade etti.


Ziyarette Başkan Türüt’e; İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Emre Ayar, AK Parti İkizdere İlçe Başkanı, İmar Komisyonu Başkanı ve üyeleri, İkizdere İl Genel Meclisi Üyeleri, ilgili Özel İdare Birim Müdürleri, Güneyce Köyü Muhtarı ve vatandaşlar eşlik etti.


İkizdere ilçesinin girişinde yer alan ve 2014 yılına kadar belde belediyesi olan Güneyce, kapatılan belde belediyeleri kapsamında köy statüsüne geçerek İl Özel İdaresine bağlanmıştı. Konum itibariyle önemli bir bölge olan Güneyce Köyünün turizme kazandırılması amacıyla İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi bir çalışma başlattı.


Bu çalışma kapsamında bölgeyi ziyaret edene Meclis Başkanı İbrahim Türüt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Güneyce köyümüz, Rize-Erzurum karayolu üzerinde bulunması dolayısıyla önemli bir konuma sahip.

Ülkemizin en uzun tüneli olan “Ovit Tünelinin” hizmete açılmasıyla yaz ayının yanında kış aylarında da bölgeye ulaşım sağlanacak olması, İkizdere vadisinin ilimiz genelindeki turizm potansiyelinin artmasına ve bölgedeki turizm hareketliliğinin ivme kazanmasına etki edeceği kanaatindeyiz. Bu maksatla Güneyce Köyümüzde birçoğu mülkiyetimizde olan ve günümüz ihtiyaçlarına cevap veremeyen yapıların yenilenmesi ve turizme yönelik imar çalışmaları yapılması noktasında bir çalışma başlattık. Bu çalışma doğrultusunda İmar Komisyonumuz bölge halkı ve ilgili kurumlarla istişare yaparak bir rapor oluşturacaklar. Biz de bu rapor doğrultusunda önümüzü daha net görme fırsatı bulacağız. İnşallah bölgeye yakışan ve turizm potansiyelini arttıracak bir proje oluşturarak bölgeye kazandırma arzusundayız.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi