RİZE'NİN YÜZAKI OLACAK BİR PROJE

Rize 26.12.2019 - 19:44, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2297+ kez okundu.
 

RİZE'NİN YÜZAKI OLACAK BİR PROJE

Çay Çarşısı Rize’nin Yüz Akı Olacak    Başkan Erdoğan, Borsa Meclis Toplantısı’nda Çay Çarşı Projesi’nin Rize’nin yüz akı olacağını ifade etti.  Rize Ticaret Borsası’nın 2019 yılı son Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Resul Okumuş başkanlığında yapıldı.   Borsanın 2019 yılı çalışmaları değerlendirilen toplantıda konuşma yapan Okumuş, “Çay sektöründe kötü bir gidişat var. Yıl sonuna doğru raf fiyatlarının yükselmesini arzu ediyorduk fakat olmadı. Kar etmeyen bir sektörün sürdürebilirliği mümkün değil. Çay sektörünün tekrar kar eden bir sektöre dönüştürebilmek için bir şeyler yapmamız lazım. Kaliteli ürün üretip, ürün çeşitliliğini arttırmalıyız” dedi.   Çay Stratejik Bir Üründür  Çayın stratejik bir ürün olduğunu vurgulayan Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 11. Rize Tanıtım Günleri’nde çayı stratejik bir ürün olarak tanımladı. Bende her mecrada bunu dile getiriyorum. Çayımızın değer görmesi için bu tanımlamayı çok önemsiyorum” dedi.   Çayla ilgili yapılan diğer çalışmalara değinen Erdoğan, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nda çayla ilgili bir daire başkanlığı kurulmasına ilişkin çalışmalarımız devam etmektedir. Rize kavurmasına Borsamız adına Coğrafi İşaret aldık. Rize çayı coğrafi işaret çalışmalarımız da devam etmektedir. En kısa sürede Rize çayında da coğrafi işaret belgesi almayı hedefliyoruz. Borsamız yaptığı başarılı projelere adını duyurmaya devam edecek. Rize’nin yüz akı olacak Çay Çarşısı projemizin yapım ihalesini yaptık. Bu ihalenin 15 gün içinde sonuçlanıp bir an önce proje yapım çalışmalarına başlayacağız” dedi.    

Çay Çarşısı Rize’nin Yüz Akı Olacak 
 

Başkan Erdoğan, Borsa Meclis Toplantısı’nda Çay Çarşı Projesi’nin Rize’nin yüz akı olacağını ifade etti. 


Rize Ticaret Borsası’nın 2019 yılı son Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Resul Okumuş başkanlığında yapıldı.  


Borsanın 2019 yılı çalışmaları değerlendirilen toplantıda konuşma yapan Okumuş, “Çay sektöründe kötü bir gidişat var. Yıl sonuna doğru raf fiyatlarının yükselmesini arzu ediyorduk fakat olmadı. Kar etmeyen bir sektörün sürdürebilirliği mümkün değil. Çay sektörünün tekrar kar eden bir sektöre dönüştürebilmek için bir şeyler yapmamız lazım. Kaliteli ürün üretip, ürün çeşitliliğini arttırmalıyız” dedi.  


Çay Stratejik Bir Üründür 


Çayın stratejik bir ürün olduğunu vurgulayan Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 11. Rize Tanıtım Günleri’nde çayı stratejik bir ürün olarak tanımladı. Bende her mecrada bunu dile getiriyorum. Çayımızın değer görmesi için bu tanımlamayı çok önemsiyorum” dedi.  


Çayla ilgili yapılan diğer çalışmalara değinen Erdoğan, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nda çayla ilgili bir daire başkanlığı kurulmasına ilişkin çalışmalarımız devam etmektedir. Rize kavurmasına Borsamız adına Coğrafi İşaret aldık. Rize çayı coğrafi işaret çalışmalarımız da devam etmektedir. En kısa sürede Rize çayında da coğrafi işaret belgesi almayı hedefliyoruz. Borsamız yaptığı başarılı projelere adını duyurmaya devam edecek. Rize’nin yüz akı olacak Çay Çarşısı projemizin yapım ihalesini yaptık. Bu ihalenin 15 gün içinde sonuçlanıp bir an önce proje yapım çalışmalarına başlayacağız” dedi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi