RİZE ŞEHİR HASTANESİ YERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMAYA SERT TEPKİ!...

Sağlık 25.01.2020 - 12:34, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3034+ kez okundu.
 

RİZE ŞEHİR HASTANESİ YERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMAYA SERT TEPKİ!...

Rize şehir hastanesi uzun zamandan beri Rize Kamuoyunun ve siyasilerin gündemindeydi. Yapılsın mı? Yapılmasın mı? Yapılırsa nerede yapılsın?.. Yani öncelikle yer konusu Tartışmaları uzun süreden beri yoğun bir şekilde, gerek basında; gerek se halk nezdinde uzun süreden beri tartışılır duruma gelmiştir. Esas konu ise bütün bu tartışmalar sürerken; esas mesele nerede olmalıdır? Bu da ayrı bir tartışma konusu haline geldi. 23-01-2020 Perşembe günü Rize il sağlık müdürü bir basın toplantısıyla Rize şehir Hastanesi için iki yer belirlediklerini açıkladı. Belirlenen yerin biri sahilde deniz dolgusu yapılarak. Bu en doğru bir tespit.. Neden mi? Rize’nin nüfus yoğunluğu  dikkate alındığında, büyük ilçeler; başta Artvin ili olmak üzere, hava alanının yakınlığı, Güneysu ve Salarha vadisi ve bütün bu kesimin nüfusu göz önünde alındığında, ortak nokta sahil dolgu alanı olduğu ve olması gerektiği net şekilde  anlaşılıyor. Sahil dolgu alanına ne Rize merkezden ne de ilçelerden hiçbir itiraz gelmez. Sahil her kesimin ortak noktasıdır. Hastanelerin en dikkat çeken ve de olması gereken konu ulaşım sorunudur. Ulaşım herkesi ve her kesimi yakından ilgilendirir. O nedenle bölge halkı olarak öncelik sahil Deniz dolgusu diyoruz ve buna sonuna kadar ısrar ediyoruz. İkinci bir husus; bize üç yıl önce sağlık bakanlığı üst düzey bir yönetici Rize şehir Hastanesi örnek bir Hastane olacak. Deniz ambulansı Hastanenin altına girebilecek, Karadeniz’de deniz de olası vakalara ve Türk cumhuriyetlerine de hitap edeceğinin altını çizmişlerdi. Bizlerde heyet olarak bölge sakini yarının hasta ve hasta yakını olarak alkışlamıştık. Bu ne kadar güzel ve önemli bir proje demiştik. Şimdi soruyoruz. O gün bu açıklamalar net bir şekilde yapılırken; şimdi ne değişti ki; sahilden uzaklaşıyoruz. Bir bölgeye hitap eder hale geliyoruz. Şimdi bize sahil dolgu alanıdır. Oraya bina yapılmaz edebiyatı hiç kimse yapmaya kalkmasın. Eğer sahile bina yapılamıyorsa kentsel dönüşüm de neden modern binalar planlanıyor. Onlar nasıl yapılıyorsa, ya da yapılacaksa yapılacak olan Hasta nede aynı şekilde yapılır. Bizler Salvader ailesi olarak; sahil dolgusu üzerinde yapılması gerekir diyoruz ve ısrarımızı bu yönde sürdürüyoruz…   D.Ali TOPALOĞLU Salvader Yön. Kur. Başk.

Rize şehir hastanesi uzun zamandan beri Rize Kamuoyunun ve siyasilerin gündemindeydi.


Yapılsın mı? Yapılmasın mı?


Yapılırsa nerede yapılsın?..


Yani öncelikle yer konusu Tartışmaları uzun süreden beri yoğun bir şekilde, gerek basında; gerek se halk nezdinde uzun süreden beri tartışılır duruma gelmiştir. Esas konu ise bütün bu tartışmalar sürerken; esas mesele nerede olmalıdır? Bu da ayrı bir tartışma konusu haline geldi.


23-01-2020 Perşembe günü Rize il sağlık müdürü bir basın toplantısıyla Rize şehir Hastanesi için iki yer belirlediklerini açıkladı. Belirlenen yerin biri sahilde deniz dolgusu yapılarak. Bu en doğru bir tespit.. Neden mi? Rize’nin nüfus yoğunluğu  dikkate alındığında, büyük ilçeler; başta Artvin ili olmak üzere, hava alanının yakınlığı, Güneysu ve Salarha vadisi ve bütün bu kesimin nüfusu göz önünde alındığında, ortak nokta sahil dolgu alanı olduğu ve olması gerektiği net şekilde  anlaşılıyor.


Sahil dolgu alanına ne Rize merkezden ne de ilçelerden hiçbir itiraz gelmez. Sahil her kesimin ortak noktasıdır. Hastanelerin en dikkat çeken ve de olması gereken konu ulaşım sorunudur. Ulaşım herkesi ve her kesimi yakından ilgilendirir. O nedenle bölge halkı olarak öncelik sahil Deniz dolgusu diyoruz ve buna sonuna kadar ısrar ediyoruz.


İkinci bir husus; bize üç yıl önce sağlık bakanlığı üst düzey bir yönetici Rize şehir Hastanesi örnek bir Hastane olacak. Deniz ambulansı Hastanenin altına girebilecek, Karadeniz’de deniz de olası vakalara ve Türk cumhuriyetlerine de hitap edeceğinin altını çizmişlerdi. Bizlerde heyet olarak bölge sakini yarının hasta ve hasta yakını olarak alkışlamıştık. Bu ne kadar güzel ve önemli bir proje demiştik. Şimdi soruyoruz. O gün bu açıklamalar net bir şekilde yapılırken; şimdi ne değişti ki; sahilden uzaklaşıyoruz. Bir bölgeye hitap eder hale geliyoruz. Şimdi bize sahil dolgu alanıdır. Oraya bina yapılmaz edebiyatı hiç kimse yapmaya kalkmasın. Eğer sahile bina yapılamıyorsa kentsel dönüşüm de neden modern binalar planlanıyor. Onlar nasıl yapılıyorsa, ya da yapılacaksa yapılacak olan Hasta nede aynı şekilde yapılır.


Bizler Salvader ailesi olarak; sahil dolgusu üzerinde yapılması gerekir diyoruz ve ısrarımızı bu yönde sürdürüyoruz…
 


D.Ali TOPALOĞLU

Salvader Yön. Kur. Başk.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi