RİZE SOL PARTİ YENİ YÖNETİMİNİ SEÇTİ. İŞTE LİSTE

Siyaset 19.07.2020 - 19:53, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2490+ kez okundu.
 

RİZE SOL PARTİ YENİ YÖNETİMİNİ SEÇTİ. İŞTE LİSTE

SOL Parti Rize İl Örgütü, “şimdi SOL zamanı” sloganıyla sürdürdüğü kongrelerini Rize İl Kongresiyle birlikte tamamladı. Bugün  gerçekleştirilen kongrede seçim tek adayın katılımıyla yapılırken,  il başkanlığına emekli öğretmen Ahmet Haşim Parlak seçilirken, yönetim kuruluna ise Nevin Uygur, Uğur Mert, Recep Memişoğlu, Metin Posta, Adnan Aydoğan ve Behçet Ertaş seçildi.  Koronavirüs Pandemisi dolayısıyla çoğunluksuz olarak ve yalnızca yeterli delege sayısının katılımıyla gerçekleştirilen kongreye ilçelerden sınırlı sayıda seçilen 30’un üzerinde partili katıldı. Kongrenin ardından bir basın toplantısı gerçekleştiren yeni Rize İl Yönetimi adına il başkanı Ahmet Haşim Parlak açıklama yaptı.  Açıklamada, Dünyanın ve Türkiye’nin içerisinde bulunduğu krizden çıkışın ancak sol politikalar ile mümkün olduğunu dile getiren Parlak, Rize’nin AKP’li Cumhurbaşkanın memleketi olarak anılmasından duyduğu rahatsızlığı da ifade etti. “Rize yalnızca Erdoğan’ın değil bu topraklar mücadele eden Cihan Alptekinlerin, Ahmet Uzunların, Erkan Eskiçırakların, Şevki Kobalların, Bayram Ali Tatoğluların, Yusuf Dayıların memleketidir, 10 Ekim Ankara Katliamında öldürülen Turan Bozacı’nın memleketidir.” dedi. Güçlerini Rize’nin onurlu mücadele tarihinden aldıklarını belirten Parlak, Rize’nin devrimci mücadele geçmişinde aldıkları meşaleyi onurla ve gururla taşımaya kararlı olduklarını ifade etti.  AKP’yi tarihin çöplüğüne göndereceklerini ifade eden Parlak muhalefetin yüzünü sağa döndüğünü iddia ederek muhalefete de eleştirilerde bulundu. Parlak, sözlerini “halk AKP’yi tarihin çöplüğüne gönderecek ve yeni demokratik bir ülkeyi kendi mücadelesiyle inşa edecektir” diyerek tamamladı.

SOL Parti Rize İl Örgütü, “şimdi SOL zamanı” sloganıyla sürdürdüğü kongrelerini Rize İl Kongresiyle birlikte tamamladı.


Bugün  gerçekleştirilen kongrede seçim tek adayın katılımıyla yapılırken,  il başkanlığına emekli öğretmen Ahmet Haşim Parlak seçilirken, yönetim kuruluna ise Nevin Uygur, Uğur Mert, Recep Memişoğlu, Metin Posta, Adnan Aydoğan ve Behçet Ertaş seçildi. 


Koronavirüs Pandemisi dolayısıyla çoğunluksuz olarak ve yalnızca yeterli delege sayısının katılımıyla gerçekleştirilen kongreye ilçelerden sınırlı sayıda seçilen 30’un üzerinde partili katıldı. Kongrenin ardından bir basın toplantısı gerçekleştiren yeni Rize İl Yönetimi adına il başkanı Ahmet Haşim Parlak açıklama yaptı. 


Açıklamada, Dünyanın ve Türkiye’nin içerisinde bulunduğu krizden çıkışın ancak sol politikalar ile mümkün olduğunu dile getiren Parlak, Rize’nin AKP’li Cumhurbaşkanın memleketi olarak anılmasından duyduğu rahatsızlığı da ifade etti. “Rize yalnızca Erdoğan’ın değil bu topraklar mücadele eden Cihan Alptekinlerin, Ahmet Uzunların, Erkan Eskiçırakların, Şevki Kobalların, Bayram Ali Tatoğluların, Yusuf Dayıların memleketidir, 10 Ekim Ankara Katliamında öldürülen Turan Bozacı’nın memleketidir.” dedi.


Güçlerini Rize’nin onurlu mücadele tarihinden aldıklarını belirten Parlak, Rize’nin devrimci mücadele geçmişinde aldıkları meşaleyi onurla ve gururla taşımaya kararlı olduklarını ifade etti. 


AKP’yi tarihin çöplüğüne göndereceklerini ifade eden Parlak muhalefetin yüzünü sağa döndüğünü iddia ederek muhalefete de eleştirilerde bulundu. Parlak, sözlerini “halk AKP’yi tarihin çöplüğüne gönderecek ve yeni demokratik bir ülkeyi kendi mücadelesiyle inşa edecektir” diyerek tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi