Rize Tarihinde bir İlk gerçekleştirildi.

Eğitim 13.05.2019 - 23:04, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3139+ kez okundu.
 

Rize Tarihinde bir İlk gerçekleştirildi.

RİZE’DE BİR İLK, LİSEDE MAHKEME KURULDU Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, gerçek duruşma salonunu aratmayacak şekilde donatılan sınıfta mahkeme salonu kurularak yargılama yapıldı. Adalet Alanı Şefi Ayşe Ata’nın organizasyonuyla gerçekleşen, adalet alanı öğrencilerinin özveriyle hazırladıkları ceza davası kurgusunda karayemiş ağacı ve kömürlüğü paylaşamayan iki kız kardeşin davası anlatıldı. Üniformalarını giyerek hâkim, savcı, avukat, zabıt kâtibi, mübaşir, infaz koruma memuru, polis ve jandarma olan öğrenciler mahkeme salonundaki yerlerini alarak celseyi başlattı. Duruşma sonunda “Adalet Mülkün Temelidir” sözü bir kez daha hayat buldu. Adalet Alanı öğrencilerinin canlandırdığı duruşmayı Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Kemal Karaca, Hasan Tekke, Bülent İçbudak, Zafer Haşimoğlu, Besim Acar, Rize Adalet Sarayı Müdürleri Önder Gündüz, Ömer Fikri Turan, Songül Özgümüş, Ayşe Lakerda, Nesir Sivrikaya, Melahat Çebi , Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Şube Müdürleri Vildan Altuntaş, Metin Aktaş ve İnfaz Koruma Memuru Esat Ergin, Eğitim Birsen Başkanı Seyfettin Afacanlar, Eğitimci Ömer Uzun, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı. Okullarındaki adalet bölümü ile ilgili bilgi veren Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haydar Çakır, Rize’de adalet alanı olan tek lise kendi okulları olduğunu, adalet alanının amacının öncelikle infaz koruma memuru ve zabıt kâtibi yetiştirmek olduğunu, hukuk fakültelerine yerleşmek isteyen öğrencilere bu doğrultuda eğitim verdiklerini, öğrencilerin adliyede zabıt katipliği, cezaevlerinde infaz koruma, ileride yazı işleri müdürlüğü ve cezaevi müdürlüğü gibi önleri açık meslek sahibi olabileceklerini belirtti. Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Alanı Şefi Ayşe Ata, adalet alanı olarak amaçlarının öncelikle adalet bakanlığının merkezine, taşra teşkilatlarına ve cezaevlerine nitelikli personel yetiştirmek olduğunu, bu kapsamda okullarında zabıt katipliği ve infaz koruma dalının olduğunu, düzenlenen mahkeme salonu ile öğrencilerinin teoride öğrendiklerini pratiği dökerek bilgilerini pekiştireceklerini, öğrencilerinin kendilerini ifade etme becerilerinin ve özgüvenlerinin daha da artacağını söyledi. Adalet Alan Şefi Ayşe Ata ayrıca, öğrencilerinin büyük bir azimle hazırladıkları ceza davası duruşma örneği ile Rize’de bir ilki gerçekleştirmelerinin gururunu yaşadıklarını söyleyerek, duruşmaya katılım gösteren değerli misafirlerine, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak’a, Şube Müdürleri Ali Kemal Karaca’ya, Besim Acar’a; duruşma salonunun kurulmasına katkı sağlayan ve alanlarına desteklerini esirgemeyen Rize Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Kemal Sekücü’ye, Rize Adalet Sarayı İdari İşler Müdürü Ömer Gündüz’e, İcra Müdürü Ümit Fikri Turan’a, İl Adalet Komisyon Müdürü Sinan Doğan’a, Yazı İşleri Müdürleri Nesir Sivrikaya’ya, Songül Özgümüş’e, Ayşe Lakerda’ya, Melahat Çebi’ye; Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Şube Müdürleri Metin Aktaş’a, Vildan Altuntaş’a teşekkür etti.          

RİZE’DE BİR İLK, LİSEDE MAHKEME KURULDU


Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, gerçek duruşma salonunu aratmayacak şekilde donatılan sınıfta mahkeme salonu kurularak yargılama yapıldı. Adalet Alanı Şefi Ayşe Ata’nın organizasyonuyla gerçekleşen, adalet alanı öğrencilerinin özveriyle hazırladıkları ceza davası kurgusunda karayemiş ağacı ve kömürlüğü paylaşamayan iki kız kardeşin davası anlatıldı. Üniformalarını giyerek hâkim, savcı, avukat, zabıt kâtibi, mübaşir, infaz koruma memuru, polis ve jandarma olan öğrenciler mahkeme salonundaki yerlerini alarak celseyi başlattı. Duruşma sonunda “Adalet Mülkün Temelidir” sözü bir kez daha hayat buldu.


Adalet Alanı öğrencilerinin canlandırdığı duruşmayı Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Kemal Karaca, Hasan Tekke, Bülent İçbudak, Zafer Haşimoğlu, Besim Acar, Rize Adalet Sarayı Müdürleri Önder Gündüz, Ömer Fikri Turan, Songül Özgümüş, Ayşe Lakerda, Nesir Sivrikaya, Melahat Çebi , Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Şube Müdürleri Vildan Altuntaş, Metin Aktaş ve İnfaz Koruma Memuru Esat Ergin, Eğitim Birsen Başkanı Seyfettin Afacanlar, Eğitimci Ömer Uzun, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.


Okullarındaki adalet bölümü ile ilgili bilgi veren Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haydar Çakır, Rize’de adalet alanı olan tek lise kendi okulları olduğunu, adalet alanının amacının öncelikle infaz koruma memuru ve zabıt kâtibi yetiştirmek olduğunu, hukuk fakültelerine yerleşmek isteyen öğrencilere bu doğrultuda eğitim verdiklerini, öğrencilerin adliyede zabıt katipliği, cezaevlerinde infaz koruma, ileride yazı işleri müdürlüğü ve cezaevi müdürlüğü gibi önleri açık meslek sahibi olabileceklerini belirtti.


Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Alanı Şefi Ayşe Ata, adalet alanı olarak amaçlarının öncelikle adalet bakanlığının merkezine, taşra teşkilatlarına ve cezaevlerine nitelikli personel yetiştirmek olduğunu, bu kapsamda okullarında zabıt katipliği ve infaz koruma dalının olduğunu, düzenlenen mahkeme salonu ile öğrencilerinin teoride öğrendiklerini pratiği dökerek bilgilerini pekiştireceklerini, öğrencilerinin kendilerini ifade etme becerilerinin ve özgüvenlerinin daha da artacağını söyledi.


Adalet Alan Şefi Ayşe Ata ayrıca, öğrencilerinin büyük bir azimle hazırladıkları ceza davası duruşma örneği ile Rize’de bir ilki gerçekleştirmelerinin gururunu yaşadıklarını söyleyerek, duruşmaya katılım gösteren değerli misafirlerine, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak’a, Şube Müdürleri Ali Kemal Karaca’ya, Besim Acar’a; duruşma salonunun kurulmasına katkı sağlayan ve alanlarına desteklerini esirgemeyen Rize Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Kemal Sekücü’ye, Rize Adalet Sarayı İdari İşler Müdürü Ömer Gündüz’e, İcra Müdürü Ümit Fikri Turan’a, İl Adalet Komisyon Müdürü Sinan Doğan’a, Yazı İşleri Müdürleri Nesir Sivrikaya’ya, Songül Özgümüş’e, Ayşe Lakerda’ya, Melahat Çebi’ye; Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Şube Müdürleri Metin Aktaş’a, Vildan Altuntaş’a teşekkür etti.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi