RİZE TURİZMİ İSTANBUL’DA ELE ALINDI

Kültür 03.02.2020 - 09:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3088+ kez okundu.
 

RİZE TURİZMİ İSTANBUL’DA ELE ALINDI

‘’Rize’nin içinden gelen ve içinden Rize gelen’’  memleket ile gönül bağı olan üyelerden oluşan Rize Platformu, Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt’ün öncülüğünde Beykoz Seshane Yaşam Merkezi’nde bir araya geldi. Ak Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı’nın yoğun programı nedeni ile katılamadığı turizm çalıştayında,  genelde Rize, özelde İkizdere Tiron, Cimil ve Ovit Vadileri’nin turizmi A’dan, Z’ye ele alınarak katılımcılar tarafından değerlendirildi.   Beykoz Seshane Yaşam Merkezi işletme sahibi Özcan Sümer ve Rize Platformu yöneticisi Kenan Alan’ın açılış konuşmaları ile başlayan çalıştay, Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt’ün Rize ve İkizdere hakkında yapılan ve planlanan turizm yatırımları hakkında katılımcıları bilgilendirmesi ile devam etti. Hemen akabinde İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, İkizdere İlçesi ile ilgili çalışmalarını ve turizmin önemine vurgu yaptı.  Prof. Dr. Halil Koyuncu’nun, ‘’Sağlık ve termal turizmi, Rize ve İkizdere’ye neler kazandırabilir?‘’ konulu sunumunun ardından katılımcılar İkizdere turizmi hakkında görüşlerini dile getirdiler.  Çeşitli fikirler ve projelerin değerlendirildiği toplantıda, Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Rize için taşın altına elini koyan herkese Rize İl Genel Meclisi  olarak kapılarının açık olduğunu vurguladı.   İkizdere İlçesi için uygulanabilir rantabl ve fizibil projelere altlık oluşturacak bir ‘’Turizm Master Planı’’  yapmayı hedefleyen Rize Platformu’nun, düzenlemiş olduğu çalıştaya; Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt,  emekli bürokrat Kenan Alan, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz,  Eski Rize Milletvekili Sami Kumbasar, Türkiye Sivil Toplum Konfederasyonu Başkanı Hasan Ekşi, Rize Vakfı Başkan Yardımcısı Mahmut Ekşi, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, İBB Meclis Üyeleri Kadem Ekşi ve Şaban Cebir, Babillon Otel ortaklarından Özcan Sümer ve Yasemin Suyabatmaz, Gürdere Dernek Başkanı Dilek Tat, Prof. Dr. Recep Öztürk, Prof. Dr. İlyas Tuncer, Prof. Dr. Şafak Karamehmetoğlu, Prof. Dr. Hasan Alpak, Prof. Dr. Fethi Kadıoğlu, Prof. Dr. Halik Koyuncu, Uzman Veteriner Erol Kabil, Eski İSKİ Genel Müdürü Doc. Dr. Dursun Atilla Altay, Dr. İslam İslamoğlu, Prof. Dr. Şenol Civelek, Doc. Dr. Mehmet Mustafa Yorulmazlar, Emekli Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Turizm Danışmanı Çaka Bademli, Şehir Plancısı İsmail Hakkı Sandıkçı,Rize İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Arısoy, İBB Harita Yüksek Mühendisi Muhammet Kasparoğlu, İş İnsanı Ruşen Ekşi ve İshak Koçoğlu katılarak Rize ve İkizdere için her göreve hiçbir beklenti içinde olmadan katkı sağlamaktan son derece mutlu olacaklarını belirttiler.  Divan Başkanlığı’nı Prof. Dr. Recep Öztürk, sekreteryasını İBB Harita Yüksek Mühendisi Muhammet  Kasparoğlu’nun yaptığı çalıştay sonucu elde edilen bilgilerin raporlanarak Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı’ya sunulması ile  ‘’Turizm Master Planı’’ oluşturulması için çalışmalara devam edilecektir.    

‘’Rize’nin içinden gelen ve içinden Rize gelen’’  memleket ile gönül bağı olan üyelerden oluşan Rize Platformu, Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt’ün öncülüğünde Beykoz Seshane Yaşam Merkezi’nde bir araya geldi. Ak Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı’nın yoğun programı nedeni ile katılamadığı turizm çalıştayında,  genelde Rize, özelde İkizdere Tiron, Cimil ve Ovit Vadileri’nin turizmi A’dan, Z’ye ele alınarak katılımcılar tarafından değerlendirildi.  


Beykoz Seshane Yaşam Merkezi işletme sahibi Özcan Sümer ve Rize Platformu yöneticisi Kenan Alan’ın açılış konuşmaları ile başlayan çalıştay, Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt’ün Rize ve İkizdere hakkında yapılan ve planlanan turizm yatırımları hakkında katılımcıları bilgilendirmesi ile devam etti. Hemen akabinde İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, İkizdere İlçesi ile ilgili çalışmalarını ve turizmin önemine vurgu yaptı. 


Prof. Dr. Halil Koyuncu’nun, ‘’Sağlık ve termal turizmi, Rize ve İkizdere’ye neler kazandırabilir?‘’ konulu sunumunun ardından katılımcılar İkizdere turizmi hakkında görüşlerini dile getirdiler.  Çeşitli fikirler ve projelerin değerlendirildiği toplantıda, Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Rize için taşın altına elini koyan herkese Rize İl Genel Meclisi  olarak kapılarının açık olduğunu vurguladı.  


İkizdere İlçesi için uygulanabilir rantabl ve fizibil projelere altlık oluşturacak bir ‘’Turizm Master Planı’’  yapmayı hedefleyen Rize Platformu’nun, düzenlemiş olduğu çalıştaya; Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt,  emekli bürokrat Kenan Alan, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz,  Eski Rize Milletvekili Sami Kumbasar, Türkiye Sivil Toplum Konfederasyonu Başkanı Hasan Ekşi, Rize Vakfı Başkan Yardımcısı Mahmut Ekşi, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, İBB Meclis Üyeleri Kadem Ekşi ve Şaban Cebir, Babillon Otel ortaklarından Özcan Sümer ve Yasemin Suyabatmaz, Gürdere Dernek Başkanı Dilek Tat, Prof. Dr. Recep Öztürk, Prof. Dr. İlyas Tuncer, Prof. Dr. Şafak Karamehmetoğlu, Prof. Dr. Hasan Alpak, Prof. Dr. Fethi Kadıoğlu, Prof. Dr. Halik Koyuncu, Uzman Veteriner Erol Kabil, Eski İSKİ Genel Müdürü Doc. Dr. Dursun Atilla Altay, Dr. İslam İslamoğlu, Prof. Dr. Şenol Civelek, Doc. Dr. Mehmet Mustafa Yorulmazlar, Emekli Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Turizm Danışmanı Çaka Bademli, Şehir Plancısı İsmail Hakkı Sandıkçı,Rize İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Arısoy, İBB Harita Yüksek Mühendisi Muhammet Kasparoğlu, İş İnsanı Ruşen Ekşi ve İshak Koçoğlu katılarak Rize ve İkizdere için her göreve hiçbir beklenti içinde olmadan katkı sağlamaktan son derece mutlu olacaklarını belirttiler. 


Divan Başkanlığı’nı Prof. Dr. Recep Öztürk, sekreteryasını İBB Harita Yüksek Mühendisi Muhammet  Kasparoğlu’nun yaptığı çalıştay sonucu elde edilen bilgilerin raporlanarak Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı’ya sunulması ile  ‘’Turizm Master Planı’’ oluşturulması için çalışmalara devam edilecektir.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi