Rize ve Bölgenin Kaderini değiştirecek projede ilk SOMUT adım

Rize 24.10.2019 - 09:41, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2319+ kez okundu.
 

Rize ve Bölgenin Kaderini değiştirecek projede ilk SOMUT adım

Samsun-Sarp Demiryolu Projesinde İlk Somut Adım   AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı ve MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdür Yardımcısı Öner Özgür’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.   AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı ile MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan, geçtiğimiz ay Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdür Yardımcılığına atanan Rizeli hemşehrimiz Öner Özgür’e tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.   Ziyarette Özgür’e yeni görevinde başarılar dileyen Rize heyeti, Samsun Sarp Demiryolu Projesi’nin Doğu Karadeniz Bölgesi için hayati öneme sahip olduğunu ve bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Orta Karadeniz’den Karadeniz’in doğu ucuna kadar Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin illerini doğrudan birbirine bağlayacak olmasının yanı sıra Sarp’a kadar uzanacak demiryolu sayesinde Gürcistan ve Azerbaycan ile diğer Türki Cumhuriyetlere ticari faaliyetlerin de artış göstereceğinden bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.   Avcı ve Taylan, Samsun Sarp Demiryolu Projesinin nasıl yapılacağı yönünde fikirlerini Özgür’e ileterek, Erzincan Gümüşhane Trabzon demiryolu projesinde Trabzon-Sarp bağlantısının yapılması gerektiğini ifade ederek Erzincan-Trabzon-Rize-Sarp aksanı sağlandıktan sonra da fizibilite çalışmaları devam eden Ordu-Samsun bağlantısının da yapılarak Samsun Sarp Demiryolu Projesinin hayata geçirilebileceğini kaydetti.   Karadeniz’in ekonomisinin Samsun-Sarp Demiryolu Projesiyle hızlı bir şekilde değişeceğini ve Karadeniz’in gelişmesi ve kalkınması için büyük bir önem arz eden bu projenin bölge halkının son dönemdeki en büyük hayali olarak değerlendirildiğini kaydeden Rize heyeti, Samsun Sarp Projesi ile bölge illerindeki göç olaylarının da tersine döneceğini ve bölgeye can simidi olacağını savundu.   Özgür, hemşehrileri olan Avcı ve Taylan’ın nazik ziyareti dolayısıyla teşekkürlerini ileterek, Samsun Sarp Demiryolu Projesi konusunda fikir alış verişinde bulundu.

Samsun-Sarp Demiryolu Projesinde İlk Somut Adım

 

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı ve MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdür Yardımcısı Öner Özgür’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı ile MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan, geçtiğimiz ay Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdür Yardımcılığına atanan Rizeli hemşehrimiz Öner Özgür’e tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

Ziyarette Özgür’e yeni görevinde başarılar dileyen Rize heyeti, Samsun Sarp Demiryolu Projesi’nin Doğu Karadeniz Bölgesi için hayati öneme sahip olduğunu ve bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Orta Karadeniz’den Karadeniz’in doğu ucuna kadar Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin illerini doğrudan birbirine bağlayacak olmasının yanı sıra Sarp’a kadar uzanacak demiryolu sayesinde Gürcistan ve Azerbaycan ile diğer Türki Cumhuriyetlere ticari faaliyetlerin de artış göstereceğinden bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

 

Avcı ve Taylan, Samsun Sarp Demiryolu Projesinin nasıl yapılacağı yönünde fikirlerini Özgür’e ileterek, Erzincan Gümüşhane Trabzon demiryolu projesinde Trabzon-Sarp bağlantısının yapılması gerektiğini ifade ederek Erzincan-Trabzon-Rize-Sarp aksanı sağlandıktan sonra da fizibilite çalışmaları devam eden Ordu-Samsun bağlantısının da yapılarak Samsun Sarp Demiryolu Projesinin hayata geçirilebileceğini kaydetti.

 

Karadeniz’in ekonomisinin Samsun-Sarp Demiryolu Projesiyle hızlı bir şekilde değişeceğini ve Karadeniz’in gelişmesi ve kalkınması için büyük bir önem arz eden bu projenin bölge halkının son dönemdeki en büyük hayali olarak değerlendirildiğini kaydeden Rize heyeti, Samsun Sarp Projesi ile bölge illerindeki göç olaylarının da tersine döneceğini ve bölgeye can simidi olacağını savundu.

 

Özgür, hemşehrileri olan Avcı ve Taylan’ın nazik ziyareti dolayısıyla teşekkürlerini ileterek, Samsun Sarp Demiryolu Projesi konusunda fikir alış verişinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi