Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneği Hatay’da

Kültür 16.04.2019 - 15:09, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2249+ kez okundu.
 

Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneği Hatay’da

HATAY’DA RİZE ve KARADENİZ RÜZGARI İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Karadeniz Türkülerini Yaşatalım ve Kaynaştıralım ‘ adlı projesiyle Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneği Hatay’da Karadeniz Halk Müziği konseri verdi. Hayatlıların yoğun ilgisi ile gerçekleşen konser, projenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi.Medeniyetler Şehri Hatay’da Karadeniz Türküleri ve kültürünü tanıtan proje,izleyicilerinden alkış topladı. Rize Dernekleri Federasyonu’nun da üyesi olan Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneği Başkanı Elmas Kutlu projeyi şu sözleri ile değerlendirdi “Bizler RİKAD olarak hem Ankara’da hemde geçmiş dönemde ülkemizin birçok yerinde Karadeniz Türkülerini ve Karadeniz kültürünü tanıtmak ve eski türkülerimizi unutturmamak için tamamen gönüllü olarak çalışmalar yapıyoruz.Verdiğimiz konserle,yaptığımız faaliyetlerle,hazırladığımız projelerle amaçlarımız hep bu yönde.Bugün amacımıza yönelik olarak İçişleri Bakanlığı’mızın desteğiyle Hatay’da Karadeniz Türkülerini sevenlerle bir araya geldik.Bize burada gösterilen ilgi ve misafirperverlik çalışmalarımızda bizi daha da motive etti. Kapımız herkese açık,bizimle çalışmak isteyen herkese gönlümüzü  açmaya hazırız.Çünkü bu işler gönül işleri.Türkü,sanat,kültür ancak gönüllerde unutulmaz kılınabilir.Bize bu desteği sağlayan ve sivil toplum kuruluşlarını çok önemseyen İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne,Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a ve devlet erkânından Antakya kaymakamımız Orhan Mardinli’ye, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök’e, Antakya Emniyet Müdürü Kamil Karabör’e, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Murstatoğlu’na, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan’a; salonu ve araçlarıyla bize destek veren Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Kültür Müdürü Emine Atmaca’ya ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Konser Sonrası Kentte birtakım ziyaretler yapan RİKAD yönetimi,projenin tamamlanmasının ardından Ankara’ya döndü.              

HATAY’DA RİZE ve KARADENİZ RÜZGARI

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Karadeniz Türkülerini Yaşatalım ve Kaynaştıralım ‘ adlı projesiyle Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneği Hatay’da Karadeniz Halk Müziği konseri verdi.


Hayatlıların yoğun ilgisi ile gerçekleşen konser, projenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi.Medeniyetler Şehri Hatay’da Karadeniz Türküleri ve kültürünü tanıtan proje,izleyicilerinden alkış topladı.


Rize Dernekleri Federasyonu’nun da üyesi olan Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneği Başkanı Elmas Kutlu projeyi şu sözleri ile değerlendirdi “Bizler RİKAD olarak hem Ankara’da hemde geçmiş dönemde ülkemizin birçok yerinde Karadeniz Türkülerini ve Karadeniz kültürünü tanıtmak ve eski türkülerimizi unutturmamak için tamamen gönüllü olarak çalışmalar yapıyoruz.Verdiğimiz konserle,yaptığımız faaliyetlerle,hazırladığımız projelerle amaçlarımız hep bu yönde.Bugün amacımıza yönelik olarak İçişleri Bakanlığı’mızın desteğiyle Hatay’da Karadeniz Türkülerini sevenlerle bir araya geldik.Bize burada gösterilen ilgi ve misafirperverlik çalışmalarımızda bizi daha da motive etti. Kapımız herkese açık,bizimle çalışmak isteyen herkese gönlümüzü  açmaya hazırız.Çünkü bu işler gönül işleri.Türkü,sanat,kültür ancak gönüllerde unutulmaz kılınabilir.Bize bu desteği sağlayan ve sivil toplum kuruluşlarını çok önemseyen İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne,Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a ve devlet erkânından Antakya kaymakamımız Orhan Mardinli’ye, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök’e, Antakya Emniyet Müdürü Kamil Karabör’e, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Murstatoğlu’na, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan’a; salonu ve araçlarıyla bize destek veren Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Kültür Müdürü Emine Atmaca’ya ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz.


Konser Sonrası Kentte birtakım ziyaretler yapan RİKAD yönetimi,projenin tamamlanmasının ardından Ankara’ya döndü.

 

           

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi