Rize ve Rizeli O'nu Unutmadı.

Spor 09.06.2019 - 11:38, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3023+ kez okundu.
 

Rize ve Rizeli O'nu Unutmadı.

O GÖK KUBBEDE HOŞ BİR SEDA  GÖNÜLLERDE İZ BIRAKTI  OSMAN TATOĞLU’NU UNUTMAK OLMAZ  9 Haziran 2004 tarihi Rize için oldukça hüzünlü bir gündür. Bu tarihte Rize'de Yeşil Rizemspor Rafting Kulübü Başkanı ve Antrenörü güzel insan Osman Tatoğlu, Fırtına Deresi’nde geçirdiği elim bir kaza sonucu aramızdan ayrılmıştı. Rize ilinde çok sevilen sayılan iz bırakan bu güzel insanı rahmetle ve hasretle anıyorum.   Rize’de kara gün  Beş sporcusuyla birlikte Türkiye Rafting Şampiyonası'na hazırlanırken akıntıya kapılan sporcusunu kurtarmak isterken akıntıya kapılan Osman Tatoğlu, takım arkadaşları tarafından yaralı olarak bota alınmıştı. Aşırı yağmur nedeniyle akıntının fazla olduğu için bot tekrar devrilmiş, Tatoğlu tekrar baygın olarak kenara çıkarılmıştı. Yaklaşık bir saat suda kalan ve akıntıda 300 metre sürüklenen Tatoğlu, ambulansla Ardeşen Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti   Onunla iftihar ediyoruz  Dünya boş, dünya fanidir. Mühim olan “Gök kubbede sadece hoş bir seda” bırakmaktır. Yüreklere iz bırakan Osman Tatoğlu bunu başarmıştır. Bugün vefatının 15. Yıldönümü. Tanıyan gören diyaloğu olan herkeste mutlaka bir hatırası vardır. Ardından bir yazı kaleme alan ve kısa bir süre önce aramızdan ayrılan babası Mehmet Hulusi Tatoğlu “ Ardından sana olan sevgiyi ve saygıyı gördükçe Osman sen bu yarışın birincisisin diyorum. Bu ilgi bu alaka beni çok duygulandırdı. Seninle iftihar ediyorum. Keşke bu manzarayı sen yaşarken, ben öteki âlemden görebilseydim” diyordu.   Osman Tatoğlu Kimdir?  1966 yılında Rize'de doğdu. İlk ve orta tahsilinin ardından 1983 yılında Rize Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Uzay ve Uçak Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nün 3. Sınıfından ayrıldı. Kendisini tamamen spora verdi. Tekvando ve Rafting sporlarında çok sayıda başarıya imza attı. Vefatının ardından her yıl “Osman Tatoğlu 16. Çay Kupası Tekvando Şampiyonası” adı altında etkinlik düzenlenmektedir.    Başarıları  1987-88- 89 yıllarında 76 kiloda 3 kez Türkiye Şampiyonluğu   1987 yılında 76 kiloda Türkiye Şampiyonluğu (Aydın)  1987 yılında büyüklerde 76 kiloda Türkiye Şampiyonluğu (Sivas)  1988 yılında büyüklerde 76 kiloda Türkiye İkinciliği (Eskişehir)  1991 yılında büyüklerde 76 kiloda Türkiye Üçüncülüğü (Ankara)  1987 yılında Uluslararası Şampiyonada 76 kiloda 3. Oldu (İstanbul)  1988 yılında büyüklerde 76 kiloda Türkiye Şampiyonluğu (Çanakkale)  1991 Karadeniz Şampiyonası büyüklerde 76 kiloda Türkiye Şampiyonluğu (Trabzon)   

O GÖK KUBBEDE HOŞ BİR SEDA  GÖNÜLLERDE İZ BIRAKTI  OSMAN TATOĞLU’NU UNUTMAK OLMAZ 


9 Haziran 2004 tarihi Rize için oldukça hüzünlü bir gündür. Bu tarihte Rize'de Yeşil Rizemspor Rafting Kulübü Başkanı ve Antrenörü güzel insan Osman Tatoğlu, Fırtına Deresi’nde geçirdiği elim bir kaza sonucu aramızdan ayrılmıştı. Rize ilinde çok sevilen sayılan iz bırakan bu güzel insanı rahmetle ve hasretle anıyorum.  


Rize’de kara gün 


Beş sporcusuyla birlikte Türkiye Rafting Şampiyonası'na hazırlanırken akıntıya kapılan sporcusunu kurtarmak isterken akıntıya kapılan Osman Tatoğlu, takım arkadaşları tarafından yaralı olarak bota alınmıştı. Aşırı yağmur nedeniyle akıntının fazla olduğu için bot tekrar devrilmiş, Tatoğlu tekrar baygın olarak kenara çıkarılmıştı. Yaklaşık bir saat suda kalan ve akıntıda 300 metre sürüklenen Tatoğlu, ambulansla Ardeşen Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti  


Onunla iftihar ediyoruz 


Dünya boş, dünya fanidir. Mühim olan “Gök kubbede sadece hoş bir seda” bırakmaktır. Yüreklere iz bırakan Osman Tatoğlu bunu başarmıştır. Bugün vefatının 15. Yıldönümü. Tanıyan gören diyaloğu olan herkeste mutlaka bir hatırası vardır. Ardından bir yazı kaleme alan ve kısa bir süre önce aramızdan ayrılan babası Mehmet Hulusi Tatoğlu “ Ardından sana olan sevgiyi ve saygıyı gördükçe Osman sen bu yarışın birincisisin diyorum. Bu ilgi bu alaka beni çok duygulandırdı. Seninle iftihar ediyorum. Keşke bu manzarayı sen yaşarken, ben öteki âlemden görebilseydim” diyordu.  


Osman Tatoğlu Kimdir? 


1966 yılında Rize'de doğdu. İlk ve orta tahsilinin ardından 1983 yılında Rize Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Uzay ve Uçak Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nün 3. Sınıfından ayrıldı. Kendisini tamamen spora verdi. Tekvando ve Rafting sporlarında çok sayıda başarıya imza attı. Vefatının ardından her yıl “Osman Tatoğlu 16. Çay Kupası Tekvando Şampiyonası” adı altında etkinlik düzenlenmektedir. 

 

Başarıları 


1987-88- 89 yıllarında 76 kiloda 3 kez Türkiye Şampiyonluğu  

1987 yılında 76 kiloda Türkiye Şampiyonluğu (Aydın) 

1987 yılında büyüklerde 76 kiloda Türkiye Şampiyonluğu (Sivas) 

1988 yılında büyüklerde 76 kiloda Türkiye İkinciliği (Eskişehir) 

1991 yılında büyüklerde 76 kiloda Türkiye Üçüncülüğü (Ankara) 

1987 yılında Uluslararası Şampiyonada 76 kiloda 3. Oldu (İstanbul) 

1988 yılında büyüklerde 76 kiloda Türkiye Şampiyonluğu (Çanakkale) 

1991 Karadeniz Şampiyonası büyüklerde 76 kiloda Türkiye Şampiyonluğu (Trabzon) 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi