Rize’ye geldi Virüsü iş adamı eşine bulaştırdı

Sağlık 25.03.2020 - 23:54, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2180+ kez okundu.
 

Rize’ye geldi Virüsü iş adamı eşine bulaştırdı

Bir yandan tüm Dünyaya ülkelerini etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle virüsün bulaşma etkisini azaltmak için sokağa çıkılmaması ve mümkün olduğu kadar evde kalınması çağrıları yapılırken diğer yandan, bu çağrıları ciddiye almayan onlarca insanın sokaklarda dolaşması ve sosyal ilişkilerini sürdürmesi insanların sağlığını büyük tehlikeye atıyor. Rizeli kadın umreciyi ziyaret etti virüs kaptı Salgının büyümemesi için evlerden çakılmaması uyarılarına aldırmayan Rizeli sevilen bir iş adamının eşi olan kadın, (57) umreden dönen bir yakınını İstanbul’da ziyaret etti. Bu ziyaret sonrası rahatsızlandı. Rahatsızlığı nedeniyle doktora gitti. Her hangi ciddi bir bulgu rastlanmaması sonrası memleketi Rize’ye geri döndü. Rize’ye geldi iş adamı eşine bulaştırdı Memleketi Rize’ye dönen kadın bir süre sonra rahatsızlandı ve hastaneye götürüldü. Hastanede tedavi altına alınan ve test edilen kadının sonuçları Pozitif çıktı. Kadının virüs taşıdığı anlaşılınca bu kez eşi İ.Ç (58) karantina altına alındı. Yapılan testler sonrası,  İ.Ç’nin test sonuçları pozitif çıkınca hemen hastanede karantina altına alındı.  Yaklaşık 1 haftadan beri hastanede karantina altında olan çiftin sağlık durumlarının gayet iyi olduğu öğrenildi. “Evde kal sağlıklı kal ”çağrılarının önemi bir kez daha anlaşıldı Koronavirüsü karşısında alınması gereken tedbirler konusunda Yapılan çağrılar “Yurt dışından geldiysen 14 gün karantinada kal” kuralının önemi bir kez daha anlaşıldı.   Bilindiği gibi Arabistan’dan dönen yaklaşık 20 bin umrecinin 500’e yakını Rize ye gelmiş sokaklarda dolaşmaya başlamış, bazı umreciler ise Çayeli belediye başkanını evlerinde kabul etmiştiler. Rize ye gelen 500 vatandaşın hiç biri karantina altına alınmadı” şeklinde kamuoyuna duyurulan bu haber  ulusal medya kuruluşları tarafından alınıp yayınlanması sonrası büyük bir tepki oluşmuştu. Bu tepkiler üzerine Rize valiliği, umreden dönenlerin sağlık kontrollerinin evlerinde düzenli yapıldığını açıklamıştı.   Şimdi yaşanan bu olaylar karşısında, Rizeli iş adamı ve eşine koronovirüsün nasıl bulaştığını ve “evde kal sağlıklı kal” çağrılarının ne kadar ciddi bir önlem içerisinde olmamız gerektiği konusunda umarız bize yol gösterici olur.

Bir yandan tüm Dünyaya ülkelerini etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle virüsün bulaşma etkisini azaltmak için sokağa çıkılmaması ve mümkün olduğu kadar evde kalınması çağrıları yapılırken diğer yandan, bu çağrıları ciddiye almayan onlarca insanın sokaklarda dolaşması ve sosyal ilişkilerini sürdürmesi insanların sağlığını büyük tehlikeye atıyor.


Rizeli kadın umreciyi ziyaret etti virüs kaptı


Salgının büyümemesi için evlerden çakılmaması uyarılarına aldırmayan Rizeli sevilen bir iş adamının eşi olan kadın, (57) umreden dönen bir yakınını İstanbul’da ziyaret etti. Bu ziyaret sonrası rahatsızlandı. Rahatsızlığı nedeniyle doktora gitti. Her hangi ciddi bir bulgu rastlanmaması sonrası memleketi Rize’ye geri döndü.


Rize’ye geldi iş adamı eşine bulaştırdı


Memleketi Rize’ye dönen kadın bir süre sonra rahatsızlandı ve hastaneye götürüldü. Hastanede tedavi altına alınan ve test edilen kadının sonuçları Pozitif çıktı.


Kadının virüs taşıdığı anlaşılınca bu kez eşi İ.Ç (58) karantina altına alındı. Yapılan testler sonrası,  İ.Ç’nin test sonuçları pozitif çıkınca hemen hastanede karantina altına alındı. 


Yaklaşık 1 haftadan beri hastanede karantina altında olan çiftin sağlık durumlarının gayet iyi olduğu öğrenildi.


“Evde kal sağlıklı kal ”çağrılarının önemi bir kez daha anlaşıldı


Koronavirüsü karşısında alınması gereken tedbirler konusunda Yapılan çağrılar “Yurt dışından geldiysen 14 gün karantinada kal” kuralının önemi bir kez daha anlaşıldı.

 
Bilindiği gibi Arabistan’dan dönen yaklaşık 20 bin umrecinin 500’e yakını Rize ye gelmiş sokaklarda dolaşmaya başlamış, bazı umreciler ise Çayeli belediye başkanını evlerinde kabul etmiştiler.


Rize ye gelen 500 vatandaşın hiç biri karantina altına alınmadı” şeklinde kamuoyuna duyurulan bu haber  ulusal medya kuruluşları tarafından alınıp yayınlanması sonrası büyük bir tepki oluşmuştu. Bu tepkiler üzerine Rize valiliği, umreden dönenlerin sağlık kontrollerinin evlerinde düzenli yapıldığını açıklamıştı.

 
Şimdi yaşanan bu olaylar karşısında, Rizeli iş adamı ve eşine koronovirüsün nasıl bulaştığını ve “evde kal sağlıklı kal” çağrılarının ne kadar ciddi bir önlem içerisinde olmamız gerektiği konusunda umarız bize yol gösterici olur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi