Rizeli Kadın ressamlar Karadeniz'i Gönül elçileri

Kültür 11.06.2019 - 14:55, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2601+ kez okundu.
 

Rizeli Kadın ressamlar Karadeniz'i Gönül elçileri

Ankara ve Rize başta olmak üzere, her yıl Türkiye’nin değişik illerinde düzenlenen Rize günlerine katılan Rizeli kadın ressamların, Karadeniz bölgesine ait şehirlerinin, insan, deniz, doğa ve yöre insanını tanımlayan temalı yağlı, kuru ve suluboya fotoğraf tabloları büyük beğeni topluyor.  Rizeli çok sayıda kadın ressamların yağlı boya başta olmak üzere diğer resim ve tablo çalışmalarının yanında, Rize’nin otantik doğal ürünlerini, turizm ve folklorik özelliklerini ve özellikle de Rize’yi tüm dünyaya tanıtan, Rize Çayını başkent Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, İzmir, Bursa ve diğer bir çok büyük şehirlerde sergileme imkanını elde etmiş oluyorlar.  Doğu Karadeniz bölgesin yazın en çok turist çeken illerinden olan, Rize şehrinin var olan bütün güzelliklerini yansıtan tablolarına, Rize’nin kültürünü yansıtan tablolar sergilendiği her ile yoğun ilgi görmektedir.  Rize Günleri Etkinliklerinin önemli bir parçası olan sanat sergileri ilk yıldan beri fotoğraf ve resim sergisi olarak açılmaktadır.   Rize günlerini organize eden yetkililer,  her yıl Rize günleri kapsamında açılan resim sergimize, bundan böyle kadın ressamlarımızın tablolarına ve tanıtımlarına yer vermeye devam edeceğiz. Tüm ülkemiz kadını gibi vefakâr, fedakâr ve çalışkan Karadeniz Kadının yüreğinden çıkan renklerle ve biçimlerle oluşan resimlerden meydana gelen resim sergilerini her yıl farklı illerde resim severlerin beğenisine sunmaya devam edeceğiz. Profesyonel ressamlarımız olarak bundan böyle sergimize katılan tüm ‘’Rizeli Kadın Ressamlarımıza’’ ve serginin gerçekleşmesini sağlayan değerli hocamız, hemşerimiz Prof. Dr. Serap Saygın Buyurgan’a katılım ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Rizeli Kadın ressamlar şu isimlerden oluşuyor, Nevin BUL AKGÖZ, Hülya BAYRAKLI, Serap YANGIN BUYURGAN, Yaprak CUVELEK, Birsen ÇEKEN, Zeynep DALKILIÇ, Yasemin HACIBEKİROĞLU, Sevim IŞIKDENİZ, Gülay İNCE, Sevinç MERCAN KARAKAN, Emine KARAOĞLU, Serpil KEBAPÇI, Sonay MEMOĞLU, Bahar OKUMUŞOĞLU, Melahat SOYDAN, Birkan ŞİŞMANLAR, Sedef TELATAR, Şükran ÜST, Ümmühan YILDIZ tabloları Rize’nin kadın renkleri olarak yer almaktadır.

Ankara ve Rize başta olmak üzere, her yıl Türkiye’nin değişik illerinde düzenlenen Rize günlerine katılan Rizeli kadın ressamların, Karadeniz bölgesine ait şehirlerinin, insan, deniz, doğa ve yöre insanını tanımlayan temalı yağlı, kuru ve suluboya fotoğraf tabloları büyük beğeni topluyor. 


Rizeli çok sayıda kadın ressamların yağlı boya başta olmak üzere diğer resim ve tablo çalışmalarının yanında, Rize’nin otantik doğal ürünlerini, turizm ve folklorik özelliklerini ve özellikle de Rize’yi tüm dünyaya tanıtan, Rize Çayını başkent Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, İzmir, Bursa ve diğer bir çok büyük şehirlerde sergileme imkanını elde etmiş oluyorlar.  Doğu Karadeniz bölgesin yazın en çok turist çeken illerinden olan, Rize şehrinin var olan bütün güzelliklerini yansıtan tablolarına, Rize’nin kültürünü yansıtan tablolar sergilendiği her ile yoğun ilgi görmektedir. 


Rize Günleri Etkinliklerinin önemli bir parçası olan sanat sergileri ilk yıldan beri fotoğraf ve resim sergisi olarak açılmaktadır.  


Rize günlerini organize eden yetkililer,  her yıl Rize günleri kapsamında açılan resim sergimize, bundan böyle kadın ressamlarımızın tablolarına ve tanıtımlarına yer vermeye devam edeceğiz. Tüm ülkemiz kadını gibi vefakâr, fedakâr ve çalışkan Karadeniz Kadının yüreğinden çıkan renklerle ve biçimlerle oluşan resimlerden meydana gelen resim sergilerini her yıl farklı illerde resim severlerin beğenisine sunmaya devam edeceğiz. Profesyonel ressamlarımız olarak bundan böyle sergimize katılan tüm ‘’Rizeli Kadın Ressamlarımıza’’ ve serginin gerçekleşmesini sağlayan değerli hocamız, hemşerimiz Prof. Dr. Serap Saygın Buyurgan’a katılım ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Rizeli Kadın ressamlar şu isimlerden oluşuyor, Nevin BUL AKGÖZ, Hülya BAYRAKLI, Serap YANGIN BUYURGAN, Yaprak CUVELEK, Birsen ÇEKEN, Zeynep DALKILIÇ, Yasemin HACIBEKİROĞLU, Sevim IŞIKDENİZ, Gülay İNCE, Sevinç MERCAN KARAKAN, Emine KARAOĞLU, Serpil KEBAPÇI, Sonay MEMOĞLU, Bahar OKUMUŞOĞLU, Melahat SOYDAN, Birkan ŞİŞMANLAR, Sedef TELATAR, Şükran ÜST, Ümmühan YILDIZ tabloları Rize’nin kadın renkleri olarak yer almaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi