RİZELİ MUHTARLAR BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ.

04.06.2020 - 11:07, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2492+ kez okundu.
 

RİZELİ MUHTARLAR BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ.

FEDERASYONUMUZDAN RİZE BAŞTA OLMAK ÜZERE BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI -   Bugün Rize Muhtarlar Federasyonu olarak tüm ilçe ve merkez mahalle ve köy dernek başkanlarımızın katılımı ile kapsamlı bir toplantı yaptık. Gündemimiz  elbette ki Çay oldu. Çay kanununun belirgin bir şekilde meclisten çıkmaması başta bölgemiz olmak üzere ülkemizin kanayan yarasıdır. Bu milletin her zaman derdi olan ve her mayıs ayında sıkıntısını çekmeye başladığı çay kanununu meclisten ne zaman geçirmeyi düşünüyorsunuz? Her mayıs ayı geldiğinde televizyonlarda mikrofonu elinde olan vekillerimiz çaydan bahseder ve temennilerini dile getirir. Bazen sıkıntılar bazen ise faydası olan açıklamalar yapılır. Sözde kalan hiç bir şeye tahammülümüz yoktur. Bizim beklentimiz mikrofonda söylemler değil, yazıda alınan kanunlardır Hiç bir dönem Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun vekillerimizin girişimine şahit olmadığımız ortak bir yazı ile meclisimize teklif verilmesi konusunun artık vakti gelmiştir. Bu konuda içerik olarak kendilerine federasyon olarak yardımcı olacağımızı parti ayırt etmeksizin yanlarında olacağımızı beyan ediyoruz. Taban fiyatın altında özel fabrikaların çay almaları mustahsilimizi zora sokmaktadır. Mustahsilin zorda kaldığı her konu bizlerin konusudur. Vatandaşımızın her derdini kendi şansımızın derdi gibi kabul ederiz. Bizler vatandaşla en yakın ilişki kuran seçilmiş kişileriz. İktidar ve muhalefet partilerinin milletvekillerinin gerçekleştireceği bu girişim önce bölgemize sonra ise ülkemize fayda getirecektir. Rize'li bir cumhurbaşkanına sahip olduğumuz ülkede bu kanun için pasif kalmak ve ihmal etmek ne derece doğrudur. Daha başka ne gibi bir fırsat beklenilmektedir. Önüne geldiğinde kesinlikle onaylayacagi konuyu halen daha sunmamak neyin nesidir ? Çay kanunu olmazsa olmazımızdır. Normalleşme süreci ile beraber açılan meclisimizde yapılacak çalışmalar da sunulan tekliflerin ön sıralarında yer alması gereken bir kanundur. Çay, bu aziz milletin güne başlangıç ve günü kapatış içeceğidir.  Çay, sohbetin ve dost meclisinin öncelikli ikramıdır. Çay bu milletin milli içeceğidir. Milli içeceğimize sahip çıkmak en az müstahsil kadar Ankara'da yer alan temsilcilerimizin de görevidir. Bu aziz milletin çay konusunda atilmayacak bir adıma karşı tahammülü yoktur. Konuyu dile getirdiğimiz gibi takibini de yapacağımız hususunu aziz kamuoyuna selam ve saygılarımız ile bildiririz. Tuncay MAŞALACI RİZE MUHTARLAR FEDERASYONU BAŞKANI

FEDERASYONUMUZDAN RİZE BAŞTA OLMAK ÜZERE BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI -

 

Bugün Rize Muhtarlar Federasyonu olarak tüm ilçe ve merkez mahalle ve köy dernek başkanlarımızın katılımı ile kapsamlı bir toplantı yaptık.


Gündemimiz  elbette ki Çay oldu.


Çay kanununun belirgin bir şekilde meclisten çıkmaması başta bölgemiz olmak üzere ülkemizin kanayan yarasıdır. Bu milletin her zaman derdi olan ve her mayıs ayında sıkıntısını çekmeye başladığı çay kanununu meclisten ne zaman geçirmeyi düşünüyorsunuz?


Her mayıs ayı geldiğinde televizyonlarda mikrofonu elinde olan vekillerimiz çaydan bahseder ve temennilerini dile getirir. Bazen sıkıntılar bazen ise faydası olan açıklamalar yapılır. Sözde kalan hiç bir şeye tahammülümüz yoktur. Bizim beklentimiz mikrofonda söylemler değil, yazıda alınan kanunlardır


Hiç bir dönem Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun vekillerimizin girişimine şahit olmadığımız ortak bir yazı ile meclisimize teklif verilmesi konusunun artık vakti gelmiştir.


Bu konuda içerik olarak kendilerine federasyon olarak yardımcı olacağımızı parti ayırt etmeksizin yanlarında olacağımızı beyan ediyoruz.


Taban fiyatın altında özel fabrikaların çay almaları mustahsilimizi zora sokmaktadır. Mustahsilin zorda kaldığı her konu bizlerin konusudur. Vatandaşımızın her derdini kendi şansımızın derdi gibi kabul ederiz.


Bizler vatandaşla en yakın ilişki kuran seçilmiş kişileriz. İktidar ve muhalefet partilerinin milletvekillerinin gerçekleştireceği bu girişim önce bölgemize sonra ise ülkemize fayda getirecektir. Rize'li bir cumhurbaşkanına sahip olduğumuz ülkede bu kanun için pasif kalmak ve ihmal etmek ne derece doğrudur. Daha başka ne gibi bir fırsat beklenilmektedir. Önüne geldiğinde kesinlikle onaylayacagi konuyu halen daha sunmamak neyin nesidir ?


Çay kanunu olmazsa olmazımızdır. Normalleşme süreci ile beraber açılan meclisimizde yapılacak çalışmalar da sunulan tekliflerin ön sıralarında yer alması gereken bir kanundur.


Çay, bu aziz milletin güne başlangıç ve günü kapatış içeceğidir.  Çay, sohbetin ve dost meclisinin öncelikli ikramıdır. Çay bu milletin milli içeceğidir.


Milli içeceğimize sahip çıkmak en az müstahsil kadar Ankara'da yer alan temsilcilerimizin de görevidir. Bu aziz milletin çay konusunda atilmayacak bir adıma karşı tahammülü yoktur.


Konuyu dile getirdiğimiz gibi takibini de yapacağımız hususunu aziz kamuoyuna selam ve saygılarımız ile bildiririz.



Tuncay MAŞALACI
RİZE MUHTARLAR FEDERASYONU BAŞKANI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi