Rizeli ressamdan anlamlı Bir ziyaret

Rize 31.05.2019 - 10:21, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2934+ kez okundu.
 

Rizeli ressamdan anlamlı Bir ziyaret

Rizeli emekli eğitimci-Ressam Rauf Tuncer seyahat için gittiği Azerbaycan’da Türk Dostu eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Ebulfeyz Elçibey’in 19.ölüm yıldönümü kutlamasına katılarak dualar etti.   Elçibey'in, ülkenin önemli isimlerinin ve devlet adamlarının defnedildiği Fahri Hiyaban'daki mezarını ziyaret eden Rauf Tuncer dualarla Türk dostu Ebulfeyz Elçibey’i yâd etti. Etrafında Azerbaycan, Türkiye ve diğer Türk dilli devletlerin bayraklarının bulunduğu mezarı her gün ziyaret eden vatandaşlar olduğunu söyleyen Rauf Tuncer ’burada Türk dostu, Türk dünyasının birleşmesi için çok istekli olan çaba gösteren güzel Cumhurbaşkanının mezarını bende ziyaret ettim. Elçibey’e Allah rahmet etsin’dedi.  Mücadele adamı Türk dostu Elçibey  Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Azerbaycan'daki bağımsızlık mücadelesinin öncüleri arasında yer alan Elçibey, 7 Haziran 1992'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı seçilmişti. Rus ordusunun Azerbaycan'dan çıkartılması, milli para basılması, üniversiteye giriş sınavlarında test yönteminin uygulanması, Kiril alfabesinden Latin alfabesine geçilmesi Elçibey dönemindeki önemli gelişmeler arasında yer aldı. Elçibey, 22 Ağustos 2000'de tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Mezarının bir köşesinde, burada şerefli bir Türk askeri yatıyor yazdırmıştı. 

Rizeli emekli eğitimci-Ressam Rauf Tuncer seyahat için gittiği Azerbaycan’da Türk Dostu eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Ebulfeyz Elçibey’in 19.ölüm yıldönümü kutlamasına katılarak dualar etti.  


Elçibey'in, ülkenin önemli isimlerinin ve devlet adamlarının defnedildiği Fahri Hiyaban'daki mezarını ziyaret eden Rauf Tuncer dualarla Türk dostu Ebulfeyz Elçibey’i yâd etti. Etrafında Azerbaycan, Türkiye ve diğer Türk dilli devletlerin bayraklarının bulunduğu mezarı her gün ziyaret eden vatandaşlar olduğunu söyleyen Rauf Tuncer ’burada Türk dostu, Türk dünyasının birleşmesi için çok istekli olan çaba gösteren güzel Cumhurbaşkanının mezarını bende ziyaret ettim. Elçibey’e Allah rahmet etsin’dedi. 


Mücadele adamı Türk dostu Elçibey 


Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Azerbaycan'daki bağımsızlık mücadelesinin öncüleri arasında yer alan Elçibey, 7 Haziran 1992'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı seçilmişti. Rus ordusunun Azerbaycan'dan çıkartılması, milli para basılması, üniversiteye giriş sınavlarında test yönteminin uygulanması, Kiril alfabesinden Latin alfabesine geçilmesi Elçibey dönemindeki önemli gelişmeler arasında yer aldı. Elçibey, 22 Ağustos 2000'de tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Mezarının bir köşesinde, burada şerefli bir Türk askeri yatıyor yazdırmıştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi