Rizeli Yılmaz'ın Başbakan, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması Atatürk Sayesindedir

Türkiye 03.10.2019 - 10:55, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1803+ kez okundu.
 

Rizeli Yılmaz'ın Başbakan, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması Atatürk Sayesindedir

Saymaz: Rize Bir Cumhuriyet Şehridir   Rize doğumlu gazeteci-yazar İsmail Saymaz, Rize'nin Cumhuriyet ile birlikte önemli kazanımlar elde ettiğini belirterek, "Rize bir Cumhuriyet şehridir" dedi. Gazeteci-yazar İsmail Saymaz Kırklareli'nde düzenlenen imza ve söyleşi gününde Cumhuriyet dönemi ile birlikte Rize'nin elde ettiği kazanımlara değindi.  Rize'nin bir Cumhuriyet şehri olduğunun altını çizen Saymaz, "Trabzon'un bin küsür yıllık bir tarihi var keza Erzurum da öyledir. İçlerinden sadece Rize, cumhuriyet şehridir. Rize 1940'a kadar yani İsmet İnönü'nün Batum'dan alıp getirdiği çayı deneyene kadar sadece portokal ve mandalinanın yetiştiği bir balıkçı şehriydi. Ondan başka bir hükmü yoktu. Zaten 1936'da il olmuştur. O tarihten önce Artvin ile birleşik olan Çoruh vilayetine dahildi" dedi. Rize'nin Cumhuriyet dönemi ile birlikte elde ettiği kazanımlara dikkat çeken Saymaz, "1936'da il olan Rize, bugün bebek ölüm oranlarının en düşük, işsizliğin en düşük, Tunceli'den sonra genç kız evlendirme oranının en düşük olan şehir ise bu cumhuriyet şehri olmasından kaynaklanmaktadır. Rize'de çay tarımı olmasaydı, cumhuriyet oraya çayı ikram etmeseydi, ne bugün 49 çay fabrikası Rize'de olurdu ne de çaydan doğan bir tarım olurdu. Rizeliler Anadolu'nun başka şehirlerinde ırgat olmayı sürdürürdü. Rizeliler bugün cumhuriyetin tok, başı dik insanları ise içlerinden bazıları Mesut Yılmaz gibi başbakan ya da Recep Tayyip Erdoğan gibi cumhurbaşkanı olabildiyse bu Atatürk sayesindedir" diye konuştu.   (Kaynak:Rizedeyiz)

Saymaz: Rize Bir Cumhuriyet Şehridir
 

Rize doğumlu gazeteci-yazar İsmail Saymaz, Rize'nin Cumhuriyet ile birlikte önemli kazanımlar elde ettiğini belirterek, "Rize bir Cumhuriyet şehridir" dedi.


Gazeteci-yazar İsmail Saymaz Kırklareli'nde düzenlenen imza ve söyleşi gününde Cumhuriyet dönemi ile birlikte Rize'nin elde ettiği kazanımlara değindi. 


Rize'nin bir Cumhuriyet şehri olduğunun altını çizen Saymaz, "Trabzon'un bin küsür yıllık bir tarihi var keza Erzurum da öyledir. İçlerinden sadece Rize, cumhuriyet şehridir. Rize 1940'a kadar yani İsmet İnönü'nün Batum'dan alıp getirdiği çayı deneyene kadar sadece portokal ve mandalinanın yetiştiği bir balıkçı şehriydi. Ondan başka bir hükmü yoktu. Zaten 1936'da il olmuştur. O tarihten önce Artvin ile birleşik olan Çoruh vilayetine dahildi" dedi.


Rize'nin Cumhuriyet dönemi ile birlikte elde ettiği kazanımlara dikkat çeken Saymaz, "1936'da il olan Rize, bugün bebek ölüm oranlarının en düşük, işsizliğin en düşük, Tunceli'den sonra genç kız evlendirme oranının en düşük olan şehir ise bu cumhuriyet şehri olmasından kaynaklanmaktadır. Rize'de çay tarımı olmasaydı, cumhuriyet oraya çayı ikram etmeseydi, ne bugün 49 çay fabrikası Rize'de olurdu ne de çaydan doğan bir tarım olurdu. Rizeliler Anadolu'nun başka şehirlerinde ırgat olmayı sürdürürdü. Rizeliler bugün cumhuriyetin tok, başı dik insanları ise içlerinden bazıları Mesut Yılmaz gibi başbakan ya da Recep Tayyip Erdoğan gibi cumhurbaşkanı olabildiyse bu Atatürk sayesindedir" diye konuştu.

 

(Kaynak:Rizedeyiz)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi