Sahte boya satışıyla 1 milyon liralık kazanç

Karadeniz 19.09.2019 - 13:11, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1424+ kez okundu.
 

Sahte boya satışıyla 1 milyon liralık kazanç

BARTIN’da, müteahhitlere ve vatandaşlara sahte boya sattıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Zonguldak’ta kurdukları imalathanede hazırladıkları sahte boyaları, bilinen markaların etiketleriyle satıp, yaklaşık 1 milyon TL’lik kazanç elde ettiği belirtildi.   Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara ve müteahhitlere sahte boya sattıkları belirlenen kişileri takibe aldı. Sahte boyaların Zonguldak’tan Bartın’a 10- 15 kova halinde getirildiği tespit edildi. Drone ile takibe alınan otomobil durdurularak G.Ö. (24), Ö.Ö. (50) ve M.D. (37) gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinde sahte boyaları Zonguldak’ta ürettiklerini söyledi. Bunun üzerine bu kentte bir depoya baskın yapan ekipler, 500 kova boya ele geçirdi. Şebekenin kendi imalathanelerinde ürettiği boyanın kanserojen madde içerdiği belirlendi. Kovalara, matbaalarda bastırdıkları ünlü markaların etiketlerini yapıştırarak müteahhitlere ve vatandaşlara sattıkları anlaşıldı. Şebekenin bu yöntemle piyasaya yaklaşık 10 bin kova sahte boya sattığı ve 1 milyon TL gelir elde ettiği saptandı. Depoda ele geçirilen sahte boya kovaları ve etiketler de polis ekipleri tarafından muhafaza altına alındı. Şüphelilerin ‘sahtecilik, dolandırıcılık ve marka kanuna muhalefet’ suçlarından emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.  

BARTIN’da, müteahhitlere ve vatandaşlara sahte boya sattıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Zonguldak’ta kurdukları imalathanede hazırladıkları sahte boyaları, bilinen markaların etiketleriyle satıp, yaklaşık 1 milyon TL’lik kazanç elde ettiği belirtildi.

 

Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara ve müteahhitlere sahte boya sattıkları belirlenen kişileri takibe aldı. Sahte boyaların Zonguldak’tan Bartın’a 10- 15 kova halinde getirildiği tespit edildi. Drone ile takibe alınan otomobil durdurularak G.Ö. (24), Ö.Ö. (50) ve M.D. (37) gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinde sahte boyaları Zonguldak’ta ürettiklerini söyledi. Bunun üzerine bu kentte bir depoya baskın yapan ekipler, 500 kova boya ele geçirdi. Şebekenin kendi imalathanelerinde ürettiği boyanın kanserojen madde içerdiği belirlendi. Kovalara, matbaalarda bastırdıkları ünlü markaların etiketlerini yapıştırarak müteahhitlere ve vatandaşlara sattıkları anlaşıldı. Şebekenin bu yöntemle piyasaya yaklaşık 10 bin kova sahte boya sattığı ve 1 milyon TL gelir elde ettiği saptandı. Depoda ele geçirilen sahte boya kovaları ve etiketler de polis ekipleri tarafından muhafaza altına alındı. Şüphelilerin ‘sahtecilik, dolandırıcılık ve marka kanuna muhalefet’ suçlarından emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi