SAMİMİ OLUN ÜRETİCİNİN MAĞDURİYETİNE SON VERELİM.

10.07.2020 - 14:18, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2417+ kez okundu.
 

SAMİMİ OLUN ÜRETİCİNİN MAĞDURİYETİNE SON VERELİM.

Samimi Olun. Gelin Yasa Değişikliğini Yapalım Üreticinin Mağduriyetine Son Verelim. CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, Çay’da ikinci sürgün başlar başlamaz Üretici gol üstüne gol yemeye başladığını ifade ederek, “İlk golü Çaykur Kota 450 diyerek attık. Şimdi ikinci golü de Özel sektör attı.  Özel sektörün büyük kuruluşlarından birisi bugün üreticilere gönderdiği mesajda 1 yıl olursa devlet fiyatı, sürgün sonu olursa brüt 2.90 TL, Haftalık olursa 2.80 TL brüt olarak fiyat açıkladı. Bu iki golden sonra korkarız ki milletvekili ve bakan üreticilerimiz, 2.sürgüne de mutlu ve çok mutlu başladılar diye açıklama yaparlar” dedi. CHP olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını ve inandıklarını söylemeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Deniz, “Bizim vaz geçeceğimizi sananlar yanılıyorlar. Bir kez daha çağrımızı yapıyoruz Gelin meclis kapanmadan var olan kanunda küçük bir değişiklik yaparak, Özel sektörün Çaykur’un açıklamış olduğu fiyattan alım yapmasını yasaklayalım. Bu çağrımızı bu yasa değişikliği gerçekleşene kadar yapacağız. İnanın bu iş çok kolay, Rize’nin herhangi bir yerinde salgın nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan etmekten bile kolay. Mecliste olan partiler bir araya gelecekler el kaldırıp el indirecekler, yasa geçecek ve üreticinin mağduriyeti sona erecek. 2 yıl önce kanun değişikliği önerisini meclise verdik, bu yılda verdik, mecliste sorunlar araştırılsın diye önerge verdik, bakana yanıtlaması için sorular soruldu, aldığımız yanıtlar üretici memnun” dedi. Başkan Deniz açıklamasında, “Sayın bakan, Artvin Milletvekilimiz Uğur Bayraktutan’ ın yazılı soru önergesine 22 Haziran 2020 tarihli verdiği yanıtta , “özel sektör çay fabrikaları hem peşin ödeme yapmaya hem de açıklanan yaş çay alım fiyatının üzerinde çay alımına başlamışlardır “ demiştir. Sayın Bakana küçük bir uyarı, dikkat edin kandırılmayın. Tamam, siz kandırılabilirsiniz ama vatandaşı kandırmaya çalışmayın bari. Sayın Bakan ve milletvekiline göre çay üreticisi memnun ve hatta işler o kadar güzel ki Özel sektör bile hem peşin çay alıyor hem de açıklanan fiyatın üzerinde alım yapıyor. Diyecek bir söz bulamıyoruz. Ama şunu diyelim gelin üreticimizi daha da memnun kılacak bu yasa değişikliğini gerçekleştirelim, üreticilerimiz Gerçekten Memnun olsunlar, özel sektör açıklanan fiyatın altında Geçekten alım yapamasınlar ve sizlerin sözleri de Gerçekten Gerçek Olsun” dedi. Başkan Deniz, Kimse şuna sığınmasın biz CHP’nin teklifine destek vermeyiz, CHP bu teklifi önermeseydi biz bunu yapacaktık demesin. Biz Teklifimizi çekeriz ve hep birlikte tüm partilerin imzasıyla verilmesine destek veririz.. Yeter ki üreticimiz Gerçekten Memnun olsun” dedi.

Samimi Olun. Gelin Yasa Değişikliğini Yapalım Üreticinin Mağduriyetine Son Verelim.


CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, Çay’da ikinci sürgün başlar başlamaz Üretici gol üstüne gol yemeye başladığını ifade ederek, “İlk golü Çaykur Kota 450 diyerek attık. Şimdi ikinci golü de Özel sektör attı.  Özel sektörün büyük kuruluşlarından birisi bugün üreticilere gönderdiği mesajda 1 yıl olursa devlet fiyatı, sürgün sonu olursa brüt 2.90 TL, Haftalık olursa 2.80 TL brüt olarak fiyat açıkladı. Bu iki golden sonra korkarız ki milletvekili ve bakan üreticilerimiz, 2.sürgüne de mutlu ve çok mutlu başladılar diye açıklama yaparlar” dedi.


CHP olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını ve inandıklarını söylemeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Deniz, “Bizim vaz geçeceğimizi sananlar yanılıyorlar. Bir kez daha çağrımızı yapıyoruz Gelin meclis kapanmadan var olan kanunda küçük bir değişiklik yaparak, Özel sektörün Çaykur’un açıklamış olduğu fiyattan alım yapmasını yasaklayalım. Bu çağrımızı bu yasa değişikliği gerçekleşene kadar yapacağız. İnanın bu iş çok kolay, Rize’nin herhangi bir yerinde salgın nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan etmekten bile kolay. Mecliste olan partiler bir araya gelecekler el kaldırıp el indirecekler, yasa geçecek ve üreticinin mağduriyeti sona erecek. 2 yıl önce kanun değişikliği önerisini meclise verdik, bu yılda verdik, mecliste sorunlar araştırılsın diye önerge verdik, bakana yanıtlaması için sorular soruldu, aldığımız yanıtlar üretici memnun” dedi.


Başkan Deniz açıklamasında, “Sayın bakan, Artvin Milletvekilimiz Uğur Bayraktutan’ ın yazılı soru önergesine 22 Haziran 2020 tarihli verdiği yanıtta , “özel sektör çay fabrikaları hem peşin ödeme yapmaya hem de açıklanan yaş çay alım fiyatının üzerinde çay alımına başlamışlardır “ demiştir. Sayın Bakana küçük bir uyarı, dikkat edin kandırılmayın. Tamam, siz kandırılabilirsiniz ama vatandaşı kandırmaya çalışmayın bari. Sayın Bakan ve milletvekiline göre çay üreticisi memnun ve hatta işler o kadar güzel ki Özel sektör bile hem peşin çay alıyor hem de açıklanan fiyatın üzerinde alım yapıyor. Diyecek bir söz bulamıyoruz. Ama şunu diyelim gelin üreticimizi daha da memnun kılacak bu yasa değişikliğini gerçekleştirelim, üreticilerimiz Gerçekten Memnun olsunlar, özel sektör açıklanan fiyatın altında Geçekten alım yapamasınlar ve sizlerin sözleri de Gerçekten Gerçek Olsun” dedi.


Başkan Deniz, Kimse şuna sığınmasın biz CHP’nin teklifine destek vermeyiz, CHP bu teklifi önermeseydi biz bunu yapacaktık demesin. Biz Teklifimizi çekeriz ve hep birlikte tüm partilerin imzasıyla verilmesine destek veririz.. Yeter ki üreticimiz Gerçekten Memnun olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi