Samsun’da bu sezon en fazla hamsi tüketildi

Karadeniz 08.07.2020 - 15:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1709+ kez okundu.
 

Samsun’da bu sezon en fazla hamsi tüketildi

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi Balık Hali’nde bu sezon 10 bin ton balık işlem gördü. 30 tür balıktan en fazla tüketilen ise hamsi oldu.   Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin 6 bin 182 metrekare alan içerisinde yer alan Balık Hali, her yıl binlerce ton balığı iç piyasaya sürüyor. 1 Eylül’de başlayan balık avı sezonu 15 Nisan’da sona erdi ve bu sezon Samsun’da en fazla işlem gören tür hamsi oldu. Bu sezon 10 bin ton balığın işlem gördüğünü ifade eden Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Doç. Dr. Mustafa Güler, “En fazla tüketilen tür ise hamsi. Büyükşehir Belediye sınırları ve mücavir alanlar içerisinde su ürünlerinin toptan alım ve satımı balık halinde yapılır. İç tüketime arz edilmek üzere, tekneden tekneye veya doğrudan su ürünleri sanayine yapılacak satışlar hariç, balık hali ve toptan satış merkezi dışında su ürünleri toptan satışı yapılması yasaktır. Su ürünlerinin belediye sınırları ve mücavir alanlar içerisinde perakende olarak satışını yapanlar, lokanta benzeri yerler dahil, bu ürünlerin balık halinden veya toptan satış merkezinden geldiğini belgelemek zorundadırlar. Balık hali içinde her ne şekilde olursa olsun, perakende satış yapılamaz” dedi. 

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi Balık Hali’nde bu sezon 10 bin ton balık işlem gördü. 30 tür balıktan en fazla tüketilen ise hamsi oldu.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin 6 bin 182 metrekare alan içerisinde yer alan Balık Hali, her yıl binlerce ton balığı iç piyasaya sürüyor. 1 Eylül’de başlayan balık avı sezonu 15 Nisan’da sona erdi ve bu sezon Samsun’da en fazla işlem gören tür hamsi oldu. Bu sezon 10 bin ton balığın işlem gördüğünü ifade eden Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Doç. Dr. Mustafa Güler, “En fazla tüketilen tür ise hamsi. Büyükşehir Belediye sınırları ve mücavir alanlar içerisinde su ürünlerinin toptan alım ve satımı balık halinde yapılır. İç tüketime arz edilmek üzere, tekneden tekneye veya doğrudan su ürünleri sanayine yapılacak satışlar hariç, balık hali ve toptan satış merkezi dışında su ürünleri toptan satışı yapılması yasaktır. Su ürünlerinin belediye sınırları ve mücavir alanlar içerisinde perakende olarak satışını yapanlar, lokanta benzeri yerler dahil, bu ürünlerin balık halinden veya toptan satış merkezinden geldiğini belgelemek zorundadırlar. Balık hali içinde her ne şekilde olursa olsun, perakende satış yapılamaz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi