Sayın Rahmi Metin’in de, şüphesiz, öncelikli düşüncesidir.

Rize 26.07.2019 - 22:46, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1981+ kez okundu.
 

Sayın Rahmi Metin’in de, şüphesiz, öncelikli düşüncesidir.

Limandan Taşlıdere'ye kadar ve kent içi Rize trafiği, gerçekten de gündemde ve herkesin dilinde. Yeni belediye Başkanımız Sayın Rahmi Metin’in de, şüphesiz, öncelikli düşüncesidir.   RAYLI SİSTEME GEÇİŞ   Rize'nin trafik sorununun yarısını yok eder, çözer.   Çiftekavak - Taşlıdere raylı sistemi bir an evvel gündeme getirilmeli ve işletmesi, oluşturulacak Dolmuş Kooperatifi hizmetine sunulmalıdır. Bu da, şüphe yok ki,  ülkemizin, Rize'nin ve herkesin ortak çıkarına olacaktır. Dolmuş araçları için oluşturulan dolgu alanı, kentimize büyük bir nefes aldırmıştır. Ama kısa ve acil plandaki bir çözümdür.   TELEFERİK SİSTEMİ   Geri kalan trafik sorunun yarısını çözer.  Kent içinden başlayan, Kale, Çay Bahçesi, Atmeydanı, Dağbaşı, Salarha, Taşlıdere, tekrar Kent içi hava taşıma sistemi, o kadar ahım şahım ağırlıkta ve sorunlu bir sistem değildir.   Geriye ne kalır? Şimdiki trafik çilesinin dörtte biri. Bu da, lateral trafik bağlantılarıyla ortadan kalkar ve özlenen kente dönüşür. Teleferik sistemi devreye girdiğinde, kentimizin birçok yöresinden, artık, halkımız kendi özel araçlarından ziyade, teleferik ulaşım sistemini tercih edecektir. Bu da, trafikteki araç sayısını azaltacaktır.   TÜNELLER VE BAĞLANTILARI   Şu anda devam eden karayolu bağlantı tünellerine eklenecek bazı yeni alternatiflerle, sistemin son halkası tamamlanabilecektir.  Bu sistemler faaliyete geçtiğinde, halkımızın büyük bir kısmı, sabah evinden kendi özel aracıyla, artık, kente inmeyecek, bu sistemleri rahatlıkla kullanmaya başlayacaktır. Nefes alacak güzel kentimizin bu geleceğini umutla bekliyorum.  Fazla söze gerek yok. Detaylı bilgi için, başta İsmet KÖSOĞLU olmak üzere, diğer, fedakâr yöre yazarlarına göz atmalarını salık veririm.    Prof. Dr. Hızır ÖNSOY   

Limandan Taşlıdere'ye kadar ve kent içi Rize trafiği, gerçekten de gündemde ve herkesin dilinde. Yeni belediye Başkanımız Sayın Rahmi Metin’in de, şüphesiz, öncelikli düşüncesidir.  


RAYLI SİSTEME GEÇİŞ  


Rize'nin trafik sorununun yarısını yok eder, çözer.  


Çiftekavak - Taşlıdere raylı sistemi bir an evvel gündeme getirilmeli ve işletmesi, oluşturulacak Dolmuş Kooperatifi hizmetine sunulmalıdır. Bu da, şüphe yok ki,  ülkemizin, Rize'nin ve herkesin ortak çıkarına olacaktır. Dolmuş araçları için oluşturulan dolgu alanı, kentimize büyük bir nefes aldırmıştır. Ama kısa ve acil plandaki bir çözümdür.  


TELEFERİK SİSTEMİ  


Geri kalan trafik sorunun yarısını çözer. 


Kent içinden başlayan, Kale, Çay Bahçesi, Atmeydanı, Dağbaşı, Salarha, Taşlıdere, tekrar Kent içi hava taşıma sistemi, o kadar ahım şahım ağırlıkta ve sorunlu bir sistem değildir.  


Geriye ne kalır? Şimdiki trafik çilesinin dörtte biri. Bu da, lateral trafik bağlantılarıyla ortadan kalkar ve özlenen kente dönüşür. Teleferik sistemi devreye girdiğinde, kentimizin birçok yöresinden, artık, halkımız kendi özel araçlarından ziyade, teleferik ulaşım sistemini tercih edecektir. Bu da, trafikteki araç sayısını azaltacaktır.  


TÜNELLER VE BAĞLANTILARI  


Şu anda devam eden karayolu bağlantı tünellerine eklenecek bazı yeni alternatiflerle, sistemin son halkası tamamlanabilecektir. 


Bu sistemler faaliyete geçtiğinde, halkımızın büyük bir kısmı, sabah evinden kendi özel aracıyla, artık, kente inmeyecek, bu sistemleri rahatlıkla kullanmaya başlayacaktır. Nefes alacak güzel kentimizin bu geleceğini umutla bekliyorum. 


Fazla söze gerek yok. Detaylı bilgi için, başta İsmet KÖSOĞLU olmak üzere, diğer, fedakâr yöre yazarlarına göz atmalarını salık veririm. 

 

Prof. Dr. Hızır ÖNSOY 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi