Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Tokat'ta anıldı

Karadeniz 31.05.2019 - 15:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2514+ kez okundu.
 

Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Tokat'ta anıldı

ŞIRNAK’ın Uludere ilçesinde yaşanan helikopter kazası sonucu şehit olan 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Tokat'ta anıldı. Uludere'de 31 Mayıs 2017 tarihinde yaşanan helikopter kazası sonucu şehit olan 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Tokat'ta isminin verildiği Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Spor Lisesinde anıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali yaptı.   Daha sonra konuşan Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Spor Lisesi Müdürü Ahmet Kayhan Kılıç duygu ve düşüncelerini ifade etti. Anma programında Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın çocukluk arkadaşı eğitimci Suhi İzan, anılarını anlattı. Aydoğan Aydın’ın hiç gülemediğini belirterek bir anısını anlatan Suhi İzan, ''Bir de ben Aydoğan'ı hayatımda böyle içten dolu dolu gülerken hiç görmedim. 30 yıl öğretmenlik yaptım. Sınıfta bir çocuğun annesi babası yoksa bir garipliği vardır, sessizdir, hayata küskündür. Aynı küskünlük Aydoğan'da ömür boyu devam etti. Bunu da bir yolculukta sormuştum. Aydoğan bir gül artık, seni gülerken hiç görmedim dedim. 'Çocukluğumuzda anasızlık babasızlık gülemedik Suhi, askerlikte de onlarca şehit verdik yanımızda' dedi. Askerlikteki bazı hatıralarını anlattı. Saatlerce çatışma arasında kaldıklarını, bağırtılar, iniltiler sabahlara kadar çatışma olduğunu anlattı. Bu çatışmaların onlarca, yüzlercesi olduğunu söyledi. Bir de özel kuvvetlerdeki arkadaşların yapmış oldukları çalışmaları Amerika film endüstrisi çekse 5 bin tane film, kahramanlık filmi çıkacağını söyledi. Ben nasıl dayanıyorsunuz dedim, o da 'dayanamıyoruz, o yüzden gülemiyoruz, her şey içe atılıyor. Bu kadar şehidin arasında nasıl güleceksin' dedi'' ifadelerini kullandı.  Daha sonra Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ı anlatan slayt gösterisi izlendi. İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik'in "Şehitlik" temalı konuşmasının ardından edilen dua ile program sona erdi. 

ŞIRNAK’ın Uludere ilçesinde yaşanan helikopter kazası sonucu şehit olan 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Tokat'ta anıldı. Uludere'de 31 Mayıs 2017 tarihinde yaşanan helikopter kazası sonucu şehit olan 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Tokat'ta isminin verildiği Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Spor Lisesinde anıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali yaptı.

 

Daha sonra konuşan Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Spor Lisesi Müdürü Ahmet Kayhan Kılıç duygu ve düşüncelerini ifade etti. Anma programında Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın çocukluk arkadaşı eğitimci Suhi İzan, anılarını anlattı. Aydoğan Aydın’ın hiç gülemediğini belirterek bir anısını anlatan Suhi İzan, ''Bir de ben Aydoğan'ı hayatımda böyle içten dolu dolu gülerken hiç görmedim. 30 yıl öğretmenlik yaptım. Sınıfta bir çocuğun annesi babası yoksa bir garipliği vardır, sessizdir, hayata küskündür. Aynı küskünlük Aydoğan'da ömür boyu devam etti. Bunu da bir yolculukta sormuştum. Aydoğan bir gül artık, seni gülerken hiç görmedim dedim. 'Çocukluğumuzda anasızlık babasızlık gülemedik Suhi, askerlikte de onlarca şehit verdik yanımızda' dedi. Askerlikteki bazı hatıralarını anlattı. Saatlerce çatışma arasında kaldıklarını, bağırtılar, iniltiler sabahlara kadar çatışma olduğunu anlattı. Bu çatışmaların onlarca, yüzlercesi olduğunu söyledi. Bir de özel kuvvetlerdeki arkadaşların yapmış oldukları çalışmaları Amerika film endüstrisi çekse 5 bin tane film, kahramanlık filmi çıkacağını söyledi. Ben nasıl dayanıyorsunuz dedim, o da 'dayanamıyoruz, o yüzden gülemiyoruz, her şey içe atılıyor. Bu kadar şehidin arasında nasıl güleceksin' dedi'' ifadelerini kullandı.  Daha sonra Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ı anlatan slayt gösterisi izlendi. İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik'in "Şehitlik" temalı konuşmasının ardından edilen dua ile program sona erdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi