Selde zarar görenlere kolaylık

Karadeniz 22.07.2019 - 13:42, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2818+ kez okundu.
 

Selde zarar görenlere kolaylık

ZONGULDAK Vergi Dairesi Başkanı Refik Akgün, Ereğli ilçesi ve Düzce’de meydana gelen sel felaketinde zarar gören vergi mükelleflerin 18 Temmuz-18 Eylül 2019 tarihleri arasında verilmesi gereken beyannameler ve bildirimlerini 18 Eylül 2019 dâhil tarihine kadar verebileceklerini söyledi. Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Refik Akgün, Ereğli Vergi Dairesi'nin toplantı salonunda düzenlenen Mali Müşavirler ve Muhasebecileri Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı. Başkan Akgün, 18 Temmuz’da Düzce merkezi ve ilçeleri ile Ereğli, Alaplı ve Gülüç beldesinde önemli sel felaketi yaşandığını söyledi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın selden zarar gören vergi mükellefleri için ‘mücbir sebep hali’ ilan ederek bir takım kolaylıklar sağlandığını söyledi.   Başkan Akgün, "Bu dönemde vermemiz gereken beyannameler ve bildirimler ile ilgili 18 Temmuz 2019 tarihinde mücbir sebep tarihimiz başladı. Selden zarar gören mükellefler, 18 Temmuz-18 Eylül 2019 dahil tarihler arasında verilmesi gereken beyannameler ve bildirimlerini 18 Eylül 2019 dahil tarihine kadar verebilecekler. Bunun için ise selden zarar gördüklerine dair gerek itfaiye, gerekse ilgisi olduysa polis birimlerince yapılan tutanakları ibraz etmek şartıyla, gelir veya kurumlar yönünden bağlı oldukları vergi dairelerine müracaat etmeleri gerekiyor. Bu sayede beyanname ve mükellefiyetinden doğan işlemlerden dolmayı mükelleflerimiz her hangi bir cezai müeyyide ile karşılaşmayacaklar. Ayrıca bu dönemde verilmesi gereken beyannamelerin ödeme süresi de Vergi Usul Kanununun 111. Maddesine istinaden 26 Eylül 2019’a alındı." dedi. 

ZONGULDAK Vergi Dairesi Başkanı Refik Akgün, Ereğli ilçesi ve Düzce’de meydana gelen sel felaketinde zarar gören vergi mükelleflerin 18 Temmuz-18 Eylül 2019 tarihleri arasında verilmesi gereken beyannameler ve bildirimlerini 18 Eylül 2019 dâhil tarihine kadar verebileceklerini söyledi. Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Refik Akgün, Ereğli Vergi Dairesi'nin toplantı salonunda düzenlenen Mali Müşavirler ve Muhasebecileri Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı. Başkan Akgün, 18 Temmuz’da Düzce merkezi ve ilçeleri ile Ereğli, Alaplı ve Gülüç beldesinde önemli sel felaketi yaşandığını söyledi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın selden zarar gören vergi mükellefleri için ‘mücbir sebep hali’ ilan ederek bir takım kolaylıklar sağlandığını söyledi.

 

Başkan Akgün, "Bu dönemde vermemiz gereken beyannameler ve bildirimler ile ilgili 18 Temmuz 2019 tarihinde mücbir sebep tarihimiz başladı. Selden zarar gören mükellefler, 18 Temmuz-18 Eylül 2019 dahil tarihler arasında verilmesi gereken beyannameler ve bildirimlerini 18 Eylül 2019 dahil tarihine kadar verebilecekler. Bunun için ise selden zarar gördüklerine dair gerek itfaiye, gerekse ilgisi olduysa polis birimlerince yapılan tutanakları ibraz etmek şartıyla, gelir veya kurumlar yönünden bağlı oldukları vergi dairelerine müracaat etmeleri gerekiyor. Bu sayede beyanname ve mükellefiyetinden doğan işlemlerden dolmayı mükelleflerimiz her hangi bir cezai müeyyide ile karşılaşmayacaklar. Ayrıca bu dönemde verilmesi gereken beyannamelerin ödeme süresi de Vergi Usul Kanununun 111. Maddesine istinaden 26 Eylül 2019’a alındı." dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi