STK'lar Rize İçin Bir Araya Geldi

23.01.2020 - 20:44, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2994+ kez okundu.
 

STK'lar Rize İçin Bir Araya Geldi

Rize’de sivil toplum kuruluşları (STK), Rize Baro Başkanlığının öncülüğünde bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuldu. Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe’nin ev sahipliğinde Rize Baro Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda genel olarak kentin sağlık alanındaki sorunları ile kamulaştırma ve kentsel dönüşümlerde yaşanan sorunlar ele alınarak çözüm yolları dile getirildi. Baro Başkanı Av. Peçe, yaklaşık 6 saat süren toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Rize’de faaliyet gösteren STK'lar ile bir araya gelerek Rize’nin sosyoekonomik kalkınmasına katkı ve kamulaştırmalarla sağlık alanındaki sorunların çözümü noktasında fikir alışverişinde bulunduklarını ve yaşanan sorunlara çözüm aradıklarını ifade ederek “Rize’deki STK’larla birlikte Rize’nin başlıca sorunları olan kamulaştırma, kentsel dönüşüm ve sağlık ile ilgili meseleler konuşularak çözüm önerileri ortaya konuldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrine ve Cumhurbaşkanımıza daha yaraşır bir şehir nasıl yaratılabilir? bunlar üzerinde tartışmalar yapılarak, fikir alışverişinde bulunuldu. Bu konularda sorunların çözümü noktasında çözüm üreten siyasetçilerimizin yanında onlarla birlikte bu sorunların çözümü noktasında topyekün hareket edilme kararı alındı. Sağlıkla ilgili sorunlar teker teker ortaya konuldu. Kamulaştırmalarla ilgili sorunlar ayrıntılı bir şekilde konuşuldu ve bunların bir sonraki toplantıda çözümü noktasında gelinen aşama kararlaştırılarak not haline getirildi.” Dedi. Toplantıya, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in yanı sıra Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, Rize Mimarlar Odası Başkanı Muhammet Mustafa Mahmutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun, Eğitimci Yazar Mehmet Emin Toprak, Rize Ebrulu Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu, Rize Baro Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, SALVADER temsilcisi ve davetliler katıldı.

Rize’de sivil toplum kuruluşları (STK), Rize Baro Başkanlığının öncülüğünde bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuldu.


Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe’nin ev sahipliğinde Rize Baro Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda genel olarak kentin sağlık alanındaki sorunları ile kamulaştırma ve kentsel dönüşümlerde yaşanan sorunlar ele alınarak çözüm yolları dile getirildi.


Baro Başkanı Av. Peçe, yaklaşık 6 saat süren toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Rize’de faaliyet gösteren STK'lar ile bir araya gelerek Rize’nin sosyoekonomik kalkınmasına katkı ve kamulaştırmalarla sağlık alanındaki sorunların çözümü noktasında fikir alışverişinde bulunduklarını ve yaşanan sorunlara çözüm aradıklarını ifade ederek “Rize’deki STK’larla birlikte Rize’nin başlıca sorunları olan kamulaştırma, kentsel dönüşüm ve sağlık ile ilgili meseleler konuşularak çözüm önerileri ortaya konuldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrine ve Cumhurbaşkanımıza daha yaraşır bir şehir nasıl yaratılabilir? bunlar üzerinde tartışmalar yapılarak, fikir alışverişinde bulunuldu. Bu konularda sorunların çözümü noktasında çözüm üreten siyasetçilerimizin yanında onlarla birlikte bu sorunların çözümü noktasında topyekün hareket edilme kararı alındı. Sağlıkla ilgili sorunlar teker teker ortaya konuldu. Kamulaştırmalarla ilgili sorunlar ayrıntılı bir şekilde konuşuldu ve bunların bir sonraki toplantıda çözümü noktasında gelinen aşama kararlaştırılarak not haline getirildi.” Dedi.


Toplantıya, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in yanı sıra Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, Rize Mimarlar Odası Başkanı Muhammet Mustafa Mahmutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun, Eğitimci Yazar Mehmet Emin Toprak, Rize Ebrulu Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu, Rize Baro Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, SALVADER temsilcisi ve davetliler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi