SU TAŞKINLARI BU AYAKLARLA DESTEKLENİYOR

Rize 06.09.2020 - 12:21, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2431+ kez okundu.
 

SU TAŞKINLARI BU AYAKLARLA DESTEKLENİYOR

Bölgemizde dere yataklarında yapılan köprü ayaklarının dere taşkınlarına karşı engel oluşturmadığı ve yapacağı göletlerin taşması ile daha büyük facialar meydana getireceği açıklandı.     Mevsimsel yağmurların artmasıyla dere su debilerinin önemli miktarda arttığına değinen uzmanlar ’Rize-İkizdere karayolunda dere yatağı içine viyadük ayağı konuldu. Giresun Dereli ilçesindeki son taşkında oluşan barajla ilçe adeta yerle bir oldu. Fotoğraflara bakınca Dereli ilçesinde de dere yatağına köprü ayakları dikilmiş. Oysa az yukarda eski kemer köprü sapasağlam ayakta ve hiçbir zarara sebep olmamış. Derenin ortasına dikilen ayaklar büyük bir mühendislik hatasıdır. Tasarım yanlış yapılmış. Siyasetçi bunları nereden bilsin. Bütçeyi çıkartmış, ihalesini yapmış, belki takibini de yapmıştır. Bu ayaklar derenin taşıyacağı ağaçları engelleyecek önemli bir yapıdır. Ağaçlar takılınca arkasına baraj oluşur, Biriken su aniden patlayınca da önünde ne bulursa silip götürür. Dere yatağının içine dikilen bu tür ayaklardan biran önce vazgeçilmelidir. İkizdere karayolu için dikilen derenin içindeki ayakların aynısı Giresun’da yapılmış. Ağaçlar ayaklara dayanınca baraj olarak görevlerini ifa etmişler. Darısı inşallah başımıza olmaz .       Rize-Erzurum duble karayolu kapsamında Hurmalık köyü tünel çalışmasında, tünele viyadüklü geçiş yapılması ve viyadük ayaklarının dere yatağına monte edilmesi dikkat çekerken tepkilere de sebep oldu. Viyadük ayaklarının bu şekilde çok tehlikeli olacağını sosyal medya hesabında yazan konusunun uzmanı bir bilim adamı’Viyadükün ayaklarını yan yana ve arka arkaya olacak şekilde azgın derenin tam ortasına yerleştirdik ki bir taşkında birkaç ağaç ile hasarı en büyük yapalım diye galiba. Bize ne oldu böyle? Bu kadar mı vurdumduymaz olduk. Dere yatağında böyle bir proje olmamalıydı’dedi.    

Bölgemizde dere yataklarında yapılan köprü ayaklarının dere taşkınlarına karşı engel oluşturmadığı ve yapacağı göletlerin taşması ile daha büyük facialar meydana getireceği açıklandı.

   
Mevsimsel yağmurların artmasıyla dere su debilerinin önemli miktarda arttığına değinen uzmanlar ’Rize-İkizdere karayolunda dere yatağı içine viyadük ayağı konuldu. Giresun Dereli ilçesindeki son taşkında oluşan barajla ilçe adeta yerle bir oldu. Fotoğraflara bakınca Dereli ilçesinde de dere yatağına köprü ayakları dikilmiş. Oysa az yukarda eski kemer köprü sapasağlam ayakta ve hiçbir zarara sebep olmamış. Derenin ortasına dikilen ayaklar büyük bir mühendislik hatasıdır. Tasarım yanlış yapılmış. Siyasetçi bunları nereden bilsin. Bütçeyi çıkartmış, ihalesini yapmış, belki takibini de yapmıştır. Bu ayaklar derenin taşıyacağı ağaçları engelleyecek önemli bir yapıdır. Ağaçlar takılınca arkasına baraj oluşur, Biriken su aniden patlayınca da önünde ne bulursa silip götürür. Dere yatağının içine dikilen bu tür ayaklardan biran önce vazgeçilmelidir. İkizdere karayolu için dikilen derenin içindeki ayakların aynısı Giresun’da yapılmış. Ağaçlar ayaklara dayanınca baraj olarak görevlerini ifa etmişler. Darısı inşallah başımıza olmaz .

     
Rize-Erzurum duble karayolu kapsamında Hurmalık köyü tünel çalışmasında, tünele viyadüklü geçiş yapılması ve viyadük ayaklarının dere yatağına monte edilmesi dikkat çekerken tepkilere de sebep oldu. Viyadük ayaklarının bu şekilde çok tehlikeli olacağını sosyal medya hesabında yazan konusunun uzmanı bir bilim adamı’Viyadükün ayaklarını yan yana ve arka arkaya olacak şekilde azgın derenin tam ortasına yerleştirdik ki bir taşkında birkaç ağaç ile hasarı en büyük yapalım diye galiba. Bize ne oldu böyle? Bu kadar mı vurdumduymaz olduk. Dere yatağında böyle bir proje olmamalıydı’dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi