Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline KBRN eğitimi

Karadeniz 31.05.2019 - 15:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1702+ kez okundu.
 

Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline KBRN eğitimi

TOKAT İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline KBRN eğitimi verildi. AFAD Müdürlüğünce yaşamsal çevrede meydana gelerek insanları etkileyebilecek olan KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer) olaylarına etkin hızlı ve doğru müdahale yöntemlerini uygulamak, amacıyla İl Tarım Müdürlüğünde çalışan 60 personele eğitim verildi. Eğitim kapsamında KBRN olaylarında kullanılan kişisel koruyucu ekipmanlarının standartları, saha ve olay yeri yönetimi becerileri kazandırmak amacı ile KBRN Farkındalık ve Şüpheli Posta Eğitim programları oluşturuldu.   Ayrıca eğitime katılan personele denize kıyı bölgelerde oluşan ve çok sık boğulmalara neden olan Rip Akıntısı (Çeken akıntı) hakkında da bilgi verildi. İl Tarım ve Orman müdürlüğü Müdür Yardımcısı Ümit Ok, "Müdürlüğümüz Sivil Savunma Uzmanının çabasıyla, personelimize Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer kelime grubunun kısaltması olan KBRN eğitimi verilmiştir. Genel olarak bu terim Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer maddelerin kasten veya kazaen yayılmasıyla oluşan, insan ve çevre için zararlı ve tehlikeli durumları ifade etmektedir. KBRN maddelerinden elde edilmiş silahların terör ve sabotaj eylemleri ile kasten ya da endüstriyel üretimde, sağlık sektöründe, laboratuvarlarda ve bilimsel araştırmalarda ürün ya da ara ürün olarak kullanılmaktadır. KBRN maddelerinin insan, doğa ya da teknoloji kaynaklı kontrolsüz olarak yayılmasıyla oluşan tehdit ve tehlikeler için personelimize farkındalık ve Şüpheli Posta Eğitimi verilmiştir. Ayrıca Karadeniz sahillerinde sıkça oluşan Rip akıntısı hakkında da bilgi verilmiştir. Kurumumuz personeline vermiş oldukları eğitimden dolayı Tokat İl AFAD Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz" dedi. 

TOKAT İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline KBRN eğitimi verildi. AFAD Müdürlüğünce yaşamsal çevrede meydana gelerek insanları etkileyebilecek olan KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer) olaylarına etkin hızlı ve doğru müdahale yöntemlerini uygulamak, amacıyla İl Tarım Müdürlüğünde çalışan 60 personele eğitim verildi. Eğitim kapsamında KBRN olaylarında kullanılan kişisel koruyucu ekipmanlarının standartları, saha ve olay yeri yönetimi becerileri kazandırmak amacı ile KBRN Farkındalık ve Şüpheli Posta Eğitim programları oluşturuldu.

 

Ayrıca eğitime katılan personele denize kıyı bölgelerde oluşan ve çok sık boğulmalara neden olan Rip Akıntısı (Çeken akıntı) hakkında da bilgi verildi. İl Tarım ve Orman müdürlüğü Müdür Yardımcısı Ümit Ok, "Müdürlüğümüz Sivil Savunma Uzmanının çabasıyla, personelimize Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer kelime grubunun kısaltması olan KBRN eğitimi verilmiştir. Genel olarak bu terim Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer maddelerin kasten veya kazaen yayılmasıyla oluşan, insan ve çevre için zararlı ve tehlikeli durumları ifade etmektedir. KBRN maddelerinden elde edilmiş silahların terör ve sabotaj eylemleri ile kasten ya da endüstriyel üretimde, sağlık sektöründe, laboratuvarlarda ve bilimsel araştırmalarda ürün ya da ara ürün olarak kullanılmaktadır. KBRN maddelerinin insan, doğa ya da teknoloji kaynaklı kontrolsüz olarak yayılmasıyla oluşan tehdit ve tehlikeler için personelimize farkındalık ve Şüpheli Posta Eğitimi verilmiştir. Ayrıca Karadeniz sahillerinde sıkça oluşan Rip akıntısı hakkında da bilgi verilmiştir. Kurumumuz personeline vermiş oldukları eğitimden dolayı Tokat İl AFAD Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi