Tereyağının anavatanında festival heyecanı başlıyor

Karadeniz 09.08.2019 - 10:56, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2983+ kez okundu.
 

Tereyağının anavatanında festival heyecanı başlıyor

TRABZON’un Tonya ilçesinde bu yıl 18’incisi organize edilecek Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı. İlçede 17-18 Ağustos'ta düzenlenecek festivalle ilgili konuşan Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, "Tonya tereyağı gıda teröründen uzak nevi şahsına münhasır bir tereyağıdır" dedi. Osmanlı Salnamesi'nde bahsedilen ve ülke genelinden 360 tereyağının katıldığı yarışmada birinci olan Tonya tereyağı adına düzenlenen Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali'nin 18'incisi  17-18 Ağustos tarihlerinde Trabzon'un Tonya ilçesinde düzenlenecek. Tonya tereyağını tanıtmak ve yöredeki hayvancılığı geliştirmek için organize edilen festival çelenk sunumu, kortej yürüyüşü, horon, ve yarışmalar ile start alacak.   Festival için Tonya Kaymakam vekili Yasin Akgül ve Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, beraberindeki festival tertip komitesi üyeleriyle birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek etkinlikler hakkında bilgi verdi.   TONYA TERAYAĞI MARKA DEĞER   Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel amaçlarının Osmanlı Salnamelerine de konu olarak kendine has rengi, kokusu ve lezzeti ile övülen Tonya tereyağını tanıtmak, sevgi, kardeşlik, kültürlere ve sanata artı değer kazandırmak olduğunu söyledi. Beşel “Bugün ülkemizde ve dünyamızda değişik ad altında terör olaylarından bahsediliyor. Ve neticede bu terör olayları insanlarımızın canına mal oluyor. Bu olaylar insanların canını almaktadır. Lakin yanlış gıda ile beslenmek insanlarımızın zaman içerisinde canına mal olmaktadır. Dolayısıyla doğruluğu belli olmayan gıdaların gıda terörü olarak adlandırılmasında hiçbir mahsus yoktur. İşte Tonya tereyağı gıda teröründen uzak nevi şahsına münhasır bir tereyağıdır. Tonya Tereyağı, sadece ve sadece Tonya sınırları içerisinde üretilen sütten imal edilen tereyağıdır. Tonya’mıza has bu değerlerimizle birlikte kültür ve sanat değerlerimizi tüm dünyaya tanıtmak için düzenlediğimiz festivalimize tüm halkımız davetlidir” dedi.   'KÜLTÜREL DEĞERLERİ TANITMIŞ OLACAĞIZ'   Kaymakam vekili Yasin Akgül de festivalin sadece tereyağından ibaret olmadığını kaydederek, ''Tonya, tereyağında dünyanın başkenti durumunda. Tereyağı hususunda belediye başkanımızın büyük gayretleriyle patenti alınmış coğrafi işaret olarak tescil ettirilmiş ve Osmanlı sofralarının vazgeçilmezi olan tereyağımız lezzeti ve kokusuyla artık Tonyamızın kıymetli bir markası haline gelmiştir. Bu yıl 18.'si düzenlenecek festivalin tarihleri 17-18 Ağustos olarak belirlenmiştir. Festivalde sadece tereyağının tanıtımını değil aynı zamanda Tonya'nın tabi güzelliklerini, kültürel değerlerini, geleneklerini, tanıtmış olacağız' diye konuştu.    

TRABZON’un Tonya ilçesinde bu yıl 18’incisi organize edilecek Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı. İlçede 17-18 Ağustos'ta düzenlenecek festivalle ilgili konuşan Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, "Tonya tereyağı gıda teröründen uzak nevi şahsına münhasır bir tereyağıdır" dedi. Osmanlı Salnamesi'nde bahsedilen ve ülke genelinden 360 tereyağının katıldığı yarışmada birinci olan Tonya tereyağı adına düzenlenen Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali'nin 18'incisi  17-18 Ağustos tarihlerinde Trabzon'un Tonya ilçesinde düzenlenecek. Tonya tereyağını tanıtmak ve yöredeki hayvancılığı geliştirmek için organize edilen festival çelenk sunumu, kortej yürüyüşü, horon, ve yarışmalar ile start alacak.   Festival için Tonya Kaymakam vekili Yasin Akgül ve Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, beraberindeki festival tertip komitesi üyeleriyle birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

 

TONYA TERAYAĞI MARKA DEĞER

 

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel amaçlarının Osmanlı Salnamelerine de konu olarak kendine has rengi, kokusu ve lezzeti ile övülen Tonya tereyağını tanıtmak, sevgi, kardeşlik, kültürlere ve sanata artı değer kazandırmak olduğunu söyledi. Beşel “Bugün ülkemizde ve dünyamızda değişik ad altında terör olaylarından bahsediliyor. Ve neticede bu terör olayları insanlarımızın canına mal oluyor. Bu olaylar insanların canını almaktadır. Lakin yanlış gıda ile beslenmek insanlarımızın zaman içerisinde canına mal olmaktadır. Dolayısıyla doğruluğu belli olmayan gıdaların gıda terörü olarak adlandırılmasında hiçbir mahsus yoktur. İşte Tonya tereyağı gıda teröründen uzak nevi şahsına münhasır bir tereyağıdır. Tonya Tereyağı, sadece ve sadece Tonya sınırları içerisinde üretilen sütten imal edilen tereyağıdır. Tonya’mıza has bu değerlerimizle birlikte kültür ve sanat değerlerimizi tüm dünyaya tanıtmak için düzenlediğimiz festivalimize tüm halkımız davetlidir” dedi.

 

'KÜLTÜREL DEĞERLERİ TANITMIŞ OLACAĞIZ'

 

Kaymakam vekili Yasin Akgül de festivalin sadece tereyağından ibaret olmadığını kaydederek, ''Tonya, tereyağında dünyanın başkenti durumunda. Tereyağı hususunda belediye başkanımızın büyük gayretleriyle patenti alınmış coğrafi işaret olarak tescil ettirilmiş ve Osmanlı sofralarının vazgeçilmezi olan tereyağımız lezzeti ve kokusuyla artık Tonyamızın kıymetli bir markası haline gelmiştir. Bu yıl 18.'si düzenlenecek festivalin tarihleri 17-18 Ağustos olarak belirlenmiştir. Festivalde sadece tereyağının tanıtımını değil aynı zamanda Tonya'nın tabi güzelliklerini, kültürel değerlerini, geleneklerini, tanıtmış olacağız' diye konuştu.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi