Tokat Belediyesi, 10 bin kişilik aşure dağıttı

Karadeniz 13.09.2019 - 18:11, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1849+ kez okundu.
 

Tokat Belediyesi, 10 bin kişilik aşure dağıttı

TOKAT Belediyesi tarafından aşure günü nedeniyle Cuma namazı çıkışı 10 kişiye aşure dağıtıldı. Tokat Belediyesi her yıl Muharrem Ayı dolayısıyla yaptığı aşure günü etkinliğini bu yıl da Yeraltı Çarşısı üzerinde gerçekleştirdi. Etkinlikte kayısı, incir, nohut, fasulye gibi 20 çeşit malzemeden yapılan 10 bin kişilik aşure, Cuma namazının ardından vatandaşlara ikram edildi. Aşure dağıtımına Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin katıldı.   Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Bilindiği gibi Muharrem ayındayız ve geçtiğimiz pazartesi günü de aşure günümüzü idrak ettik. Ben buradan hem Muharrem ayımızı hem de geçirdiğimiz aşure günümüzü tebrik ediyor, bu ayın hepimize, tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Bu ayın önemi büyük. Muharrem ayı, Peygamber Efendimiz’in de dediği gibi Cenab-ı Allah’ın ayı. Ramazan orucundan sonra en faziletli orucun da Muharrem orucu olduğunu biliyoruz. Muharrem ayı birçok farklılıkları da içinde barındıran bir ay" dedi. Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik eşliğinde okunan duaların ardından vatandaşlara Tokat Belediye Başkanı ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin tarafından aşure ikram edildi.  

TOKAT Belediyesi tarafından aşure günü nedeniyle Cuma namazı çıkışı 10 kişiye aşure dağıtıldı. Tokat Belediyesi her yıl Muharrem Ayı dolayısıyla yaptığı aşure günü etkinliğini bu yıl da Yeraltı Çarşısı üzerinde gerçekleştirdi. Etkinlikte kayısı, incir, nohut, fasulye gibi 20 çeşit malzemeden yapılan 10 bin kişilik aşure, Cuma namazının ardından vatandaşlara ikram edildi. Aşure dağıtımına Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin katıldı.

 

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Bilindiği gibi Muharrem ayındayız ve geçtiğimiz pazartesi günü de aşure günümüzü idrak ettik. Ben buradan hem Muharrem ayımızı hem de geçirdiğimiz aşure günümüzü tebrik ediyor, bu ayın hepimize, tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Bu ayın önemi büyük. Muharrem ayı, Peygamber Efendimiz’in de dediği gibi Cenab-ı Allah’ın ayı. Ramazan orucundan sonra en faziletli orucun da Muharrem orucu olduğunu biliyoruz. Muharrem ayı birçok farklılıkları da içinde barındıran bir ay" dedi. Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik eşliğinde okunan duaların ardından vatandaşlara Tokat Belediye Başkanı ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin tarafından aşure ikram edildi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi