Tokat'ta 1'inci Eğitim Bayramı kutlandı

Eğitim 11.06.2019 - 15:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2511+ kez okundu.
 

Tokat'ta 1'inci Eğitim Bayramı kutlandı

TOKAT Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 1’inci Eğitim Bayramı kutlandı. Tokat Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1’inci Eğitim Bayramı kutlandı. Etkinlik il protokolünün katılımı ile kortej yürüyüşü yapılarak başladı. Kortej yürüyüşü Niksar yolu kavşağından başlayarak Hıdırlık köprüsü önünde sona erdi. Şehitler Parkında düzenlenen etkinlikte halk oyunları ekipleri ve minik öğrenciler gösteri yaptı. Gösterilerin ardından etkinliklerinin açılışı yapıldı. Tokat Valisi Ozan Balcı ve protokol üyeleri açılan stantları gezdi.   Stantlarda öğrencilerin yaptığı TUBİTAK projeleri, hanımellerinde yapılan el sanatları eserleri, tahta baskı, tanıtıcı öğrenme faaliyetleri, müzik etkinlikleri, sportif etkinlikler, geleneksel çocuk oyunları, edebiyat atölyesi stantları yer aldı. Stantlar arasında İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı stantları yoğun ilgi gördü. Stantları gezen Vali Ozan Balcı, 2018-2019 Eğitim öğretim yılı biterken yaygın ve örgün eğitimde ürettiğimiz değerleri gördüklerini söyledi. Vali Balcı, ''Bu yapılan 1’inci Eğitim Bayramı, eğitimde bir duyarlılık. Eğitimi önemsiyoruz, eğitim bizim için önemli. Gelecek kuşakların iyi yetişmesi için Tokat’ımız ve çocuklarımız için çok önemli. Burada ürettiğimiz değerleri göstermiş oluyoruz. Buda zenginleşerek devam edecek. Diğer boyutlarıyla da 3 gün boyunca devam edecek.   Eğitim basit bir akademik faaliyet olarak görmüyoruz. Eğitim, sanatsal, kültürel, sanatsal, sportif boyutu olan insanların bedensel, zihinsel, fiziksel gelişimlerine önem verdiğimiz bir alan. Eğitimin sorunlarını da ortaya koymuş olacağız. Temel mantığımız eğitime değer kazandırmak. Değer kazandıranlara değer vermek, onları yüreklendirmek cesaretlendirmek. Tokat’ta da çok kuvvetli bir eğitim camiası var. Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz gelecek kuşaklar için çok güzel ve anlamlı şeyler üretiyorlar. Bizlerin görevi de onların ürettiği değerleri Tokat’ımızla hemşerilerimizle paylaşmak. Eğitim memleketin ve milletin geleceğidir. 1’inci Eğitim Bayramı her yıl değer kazanacak. Zenginleşerek etkinlerini devam ettirecek'' dedi. 

TOKAT Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 1’inci Eğitim Bayramı kutlandı. Tokat Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1’inci Eğitim Bayramı kutlandı. Etkinlik il protokolünün katılımı ile kortej yürüyüşü yapılarak başladı. Kortej yürüyüşü Niksar yolu kavşağından başlayarak Hıdırlık köprüsü önünde sona erdi. Şehitler Parkında düzenlenen etkinlikte halk oyunları ekipleri ve minik öğrenciler gösteri yaptı. Gösterilerin ardından etkinliklerinin açılışı yapıldı. Tokat Valisi Ozan Balcı ve protokol üyeleri açılan stantları gezdi.

 

Stantlarda öğrencilerin yaptığı TUBİTAK projeleri, hanımellerinde yapılan el sanatları eserleri, tahta baskı, tanıtıcı öğrenme faaliyetleri, müzik etkinlikleri, sportif etkinlikler, geleneksel çocuk oyunları, edebiyat atölyesi stantları yer aldı. Stantlar arasında İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı stantları yoğun ilgi gördü. Stantları gezen Vali Ozan Balcı, 2018-2019 Eğitim öğretim yılı biterken yaygın ve örgün eğitimde ürettiğimiz değerleri gördüklerini söyledi. Vali Balcı, ''Bu yapılan 1’inci Eğitim Bayramı, eğitimde bir duyarlılık. Eğitimi önemsiyoruz, eğitim bizim için önemli. Gelecek kuşakların iyi yetişmesi için Tokat’ımız ve çocuklarımız için çok önemli. Burada ürettiğimiz değerleri göstermiş oluyoruz. Buda zenginleşerek devam edecek. Diğer boyutlarıyla da 3 gün boyunca devam edecek.

 

Eğitim basit bir akademik faaliyet olarak görmüyoruz. Eğitim, sanatsal, kültürel, sanatsal, sportif boyutu olan insanların bedensel, zihinsel, fiziksel gelişimlerine önem verdiğimiz bir alan. Eğitimin sorunlarını da ortaya koymuş olacağız. Temel mantığımız eğitime değer kazandırmak. Değer kazandıranlara değer vermek, onları yüreklendirmek cesaretlendirmek. Tokat’ta da çok kuvvetli bir eğitim camiası var. Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz gelecek kuşaklar için çok güzel ve anlamlı şeyler üretiyorlar. Bizlerin görevi de onların ürettiği değerleri Tokat’ımızla hemşerilerimizle paylaşmak. Eğitim memleketin ve milletin geleceğidir. 1’inci Eğitim Bayramı her yıl değer kazanacak. Zenginleşerek etkinlerini devam ettirecek'' dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi