Tokat'ta hayvancılık destekleri anlatıldı

Karadeniz 16.07.2019 - 17:27, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2133+ kez okundu.
 

Tokat'ta hayvancılık destekleri anlatıldı

TOKAT’ta Tarım Müdürlüğünde çalışan teknik personel ve veteriner hekimlere hayvan desteklemeleri konuları anlatıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2019 yılında uygulanması planlanan "Döl Verimliliği Projesi, Sığırlarda Etçi Irk ve Melezlerinin Yaygınlaştırılması ve Koyun-Keçilerde Sürü Büyütme Yenileme Desteklemeleri" konularında Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Tokat'ta sektör bilgilendirme eğitim toplantısı yapıldı. Toplantıya ilgili sektör temsilcileri, İl-İlçe Müdürlükleri teknik personelleri ve serbest veteriner hekimler katıldı.   Tokat hayvancılığının mevcut durumu ve hayvan sayıları, hayvansal üretim ve ürün kalitesinin artan bir ivmede olduğunu belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin, ''Döl verimliliğinin artırılması çalışmalarının ülkede ve Tokat'ta hayvancılık materyal eksiğinin giderilmesi ve dış ülkelerden ithalatın önüne geçilmesi için çok önemli olduğunu vurguladı. Şahin, ''Sürü büyütme ve yenileme desteklemesi ile dişi kuzuların kesiminin önüne geçilerek koyun-keçi yetiştiricilerin mevcut sürülerinde artış sağlanması ve et açığının kapatılması hedeflenmektedir'' dedi. Toplantı, Hayvancılık Genel Müdürlüğünün konu sorumluları Hilmi Çetin ve Veteriner Hekim Emine Öksüz Durmaz'ın sunum ve eğitimleriyle devam etti. Sığırlarda etçi ırk ve melezlerinin desteklenmesi ve koyun-keçilerde sürü büyütme-yenileme desteklemelerinin 2019 yılı hayvancılık destekleme tebliğinde yer alacağı ifade edildi. 

TOKAT’ta Tarım Müdürlüğünde çalışan teknik personel ve veteriner hekimlere hayvan desteklemeleri konuları anlatıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2019 yılında uygulanması planlanan "Döl Verimliliği Projesi, Sığırlarda Etçi Irk ve Melezlerinin Yaygınlaştırılması ve Koyun-Keçilerde Sürü Büyütme Yenileme Desteklemeleri" konularında Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Tokat'ta sektör bilgilendirme eğitim toplantısı yapıldı. Toplantıya ilgili sektör temsilcileri, İl-İlçe Müdürlükleri teknik personelleri ve serbest veteriner hekimler katıldı.

 

Tokat hayvancılığının mevcut durumu ve hayvan sayıları, hayvansal üretim ve ürün kalitesinin artan bir ivmede olduğunu belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin, ''Döl verimliliğinin artırılması çalışmalarının ülkede ve Tokat'ta hayvancılık materyal eksiğinin giderilmesi ve dış ülkelerden ithalatın önüne geçilmesi için çok önemli olduğunu vurguladı. Şahin, ''Sürü büyütme ve yenileme desteklemesi ile dişi kuzuların kesiminin önüne geçilerek koyun-keçi yetiştiricilerin mevcut sürülerinde artış sağlanması ve et açığının kapatılması hedeflenmektedir'' dedi. Toplantı, Hayvancılık Genel Müdürlüğünün konu sorumluları Hilmi Çetin ve Veteriner Hekim Emine Öksüz Durmaz'ın sunum ve eğitimleriyle devam etti. Sığırlarda etçi ırk ve melezlerinin desteklenmesi ve koyun-keçilerde sürü büyütme-yenileme desteklemelerinin 2019 yılı hayvancılık destekleme tebliğinde yer alacağı ifade edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi