Tokat'ta okul çevreleri ve servis araçları denetlendi

Karadeniz 10.09.2019 - 14:56, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1469+ kez okundu.
 

Tokat'ta okul çevreleri ve servis araçları denetlendi

TOKAT’ta çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik okul çevreleri ile servis araçları üzerinde denetim yapıldı.  Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve ülke genelinde yapılan çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik okul çevreleri ile servis araçları denetim uygulaması Tokat’ta da gerçekleştirildi.   İl genelinde tüm ilkokul, ortaokul ve lise çevreleri ile yakınındaki park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve elektronik oyun salonları ile okul çevresinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslara yönelik uygulama yapıldı. İl genelinde eş zamanlı olarak tüm ilkokul, ortaokul ve lise çevrelerinde yapılan uygulamada, 105 ekip, 265 personel görev aldı. Servis araçlarına yönelik yapılan uygulama kapsamında 188 araç ve sürücüsü kontrol edilerek eksiği olduğu tespit edilen 8 araca toplam bin 983 lira para cezası uygulandı. Okul çevresi metruk bina ve işyerlerine yönelik yapılan uygulamada, 713 şahıs kontrol edilerek, 120 okul çevresi, 55 kahvehane, 25 internet kafe, 5 oyun salonu, 3 içkili mekân, 15 Büfe, 47 park - bahçe, 8 metruk bina, 13 tütün mamulü satışı yapan işyeri kontrol edildi. Farklı suçlardan aranması bulunan 5 kişi yakalanırken, tütün mamülü satan 8 işyerinden toplamda 78,6 kilogram sarmalık kıyılmış tütün ele geçirildi. İşyerlerine toplam 4 bin 176 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca üniversite kampüsleri dışında bulunan öğrenci yurtlarının yakın çevresinde faaliyet gösteren umuma açık yerlerde de yapılan uygulamada, 747 kişi,  43 umuma açık yer, 16 metruk bina ve çevresi, 27 park-bahçe kontrol edilerek, 2 işyerine ruhsatsız faaliyet göstermekten idari işlem yapıldı. 

TOKAT’ta çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik okul çevreleri ile servis araçları üzerinde denetim yapıldı.  Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve ülke genelinde yapılan çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik okul çevreleri ile servis araçları denetim uygulaması Tokat’ta da gerçekleştirildi.

 

İl genelinde tüm ilkokul, ortaokul ve lise çevreleri ile yakınındaki park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve elektronik oyun salonları ile okul çevresinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslara yönelik uygulama yapıldı. İl genelinde eş zamanlı olarak tüm ilkokul, ortaokul ve lise çevrelerinde yapılan uygulamada, 105 ekip, 265 personel görev aldı. Servis araçlarına yönelik yapılan uygulama kapsamında 188 araç ve sürücüsü kontrol edilerek eksiği olduğu tespit edilen 8 araca toplam bin 983 lira para cezası uygulandı. Okul çevresi metruk bina ve işyerlerine yönelik yapılan uygulamada, 713 şahıs kontrol edilerek, 120 okul çevresi, 55 kahvehane, 25 internet kafe, 5 oyun salonu, 3 içkili mekân, 15 Büfe, 47 park - bahçe, 8 metruk bina, 13 tütün mamulü satışı yapan işyeri kontrol edildi. Farklı suçlardan aranması bulunan 5 kişi yakalanırken, tütün mamülü satan 8 işyerinden toplamda 78,6 kilogram sarmalık kıyılmış tütün ele geçirildi. İşyerlerine toplam 4 bin 176 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca üniversite kampüsleri dışında bulunan öğrenci yurtlarının yakın çevresinde faaliyet gösteren umuma açık yerlerde de yapılan uygulamada, 747 kişi,  43 umuma açık yer, 16 metruk bina ve çevresi, 27 park-bahçe kontrol edilerek, 2 işyerine ruhsatsız faaliyet göstermekten idari işlem yapıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi