Tokat'ta Türkiye Belediyeler Birliği üye seçimleri yapıldı

Karadeniz 15.05.2019 - 11:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1639+ kez okundu.
 

Tokat'ta Türkiye Belediyeler Birliği üye seçimleri yapıldı

TOKAT’ta Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu başkanlığında Türkiye Belediyeler Birliği üyelerinin seçimi yapıldı. Türkiye Belediyeler Birliği'ne meclis üyesi seçimi Tokat Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu başkanlığında kapalı oylama ile yapılan seçimler sonucu Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeleri belirlendi.   Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üye seçiminde 4 asil, 2 yedek Belediye Başkanı üyesi üyeliğine asil olarak; Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Artova Belediye Başkanı Lütvü Yalçın ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz, Meclis Üyeliğine ise Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ersoy seçildi. Toplantı sonrası konuşan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu; ''Bugün Türkiye Belediyeler Birliğinin Tokat özelinde seçimlerini gerçekleştirdik. Türkiye Belediyeler Birliği toplam 600 üyeden oluşuyor. Aynı Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi. Dağılım da illerdeki milletvekilleri sayısına göre yapılıyor. Bu doğrultuda biz de bir seçime gittik. Adaylıkların belirlenmesi suretiyle kapalı usulle bir seçim yaptık. Bu seçim neticesinde ben Tokat Belediye Başkanı olarak doğal üye seçilmiş bulunmaktayım.   Bununla beraber Turhal Belediye Başkanımız İlker Bekler Bey, Niksar Belediye Başkanımız Özdilek Özcan Bey, Artova Belediye Başkanımız Lütvü Yalçın Bey ve Yeşilyurt Belediye Başkanımız Muhsin Yılmaz Bey ile beraber ben dahil 5 belediye başkanı üye olarak seçildik. Haziran ayı içerisinde de bütün illerden seçildikten sonra Türkiye Belediyeler Birliği toplanacak. Kendi içerisindeki 600 kişi de kendi başkanını seçecek. Şu anda hali hazırda bu işe vekaleten Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin Hanımefendi bakıyor. Ama yeni süreçte kim aday olursa bu 600 kişinin seçeceği doğrultuda TBB başkanını da böylece seçmiş olacağız. Bir burada bütün Tokat’ın il belediyesi, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları tamamını çağırdık ve 37 belediye başkanımızın 24’ü toplantıya katılım sağladı. Onların seçtiği bir süreçle bu seçimleri tamamladık. Aynı şekilde her ilden birer tane de belediye meclis üyesi seçiliyor. Tokat’ımızdan da  Mehmet Ersoy Bey Meclis Üyesi olarak seçildi. Böylece bu süreci tamamlamış bulunmaktayız'' dedi. 

TOKAT’ta Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu başkanlığında Türkiye Belediyeler Birliği üyelerinin seçimi yapıldı. Türkiye Belediyeler Birliği'ne meclis üyesi seçimi Tokat Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu başkanlığında kapalı oylama ile yapılan seçimler sonucu Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeleri belirlendi.

 

Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üye seçiminde 4 asil, 2 yedek Belediye Başkanı üyesi üyeliğine asil olarak; Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Artova Belediye Başkanı Lütvü Yalçın ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz, Meclis Üyeliğine ise Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ersoy seçildi. Toplantı sonrası konuşan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu; ''Bugün Türkiye Belediyeler Birliğinin Tokat özelinde seçimlerini gerçekleştirdik. Türkiye Belediyeler Birliği toplam 600 üyeden oluşuyor. Aynı Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi. Dağılım da illerdeki milletvekilleri sayısına göre yapılıyor. Bu doğrultuda biz de bir seçime gittik. Adaylıkların belirlenmesi suretiyle kapalı usulle bir seçim yaptık. Bu seçim neticesinde ben Tokat Belediye Başkanı olarak doğal üye seçilmiş bulunmaktayım.

 

Bununla beraber Turhal Belediye Başkanımız İlker Bekler Bey, Niksar Belediye Başkanımız Özdilek Özcan Bey, Artova Belediye Başkanımız Lütvü Yalçın Bey ve Yeşilyurt Belediye Başkanımız Muhsin Yılmaz Bey ile beraber ben dahil 5 belediye başkanı üye olarak seçildik. Haziran ayı içerisinde de bütün illerden seçildikten sonra Türkiye Belediyeler Birliği toplanacak. Kendi içerisindeki 600 kişi de kendi başkanını seçecek. Şu anda hali hazırda bu işe vekaleten Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin Hanımefendi bakıyor. Ama yeni süreçte kim aday olursa bu 600 kişinin seçeceği doğrultuda TBB başkanını da böylece seçmiş olacağız. Bir burada bütün Tokat’ın il belediyesi, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları tamamını çağırdık ve 37 belediye başkanımızın 24’ü toplantıya katılım sağladı. Onların seçtiği bir süreçle bu seçimleri tamamladık. Aynı şekilde her ilden birer tane de belediye meclis üyesi seçiliyor. Tokat’ımızdan da  Mehmet Ersoy Bey Meclis Üyesi olarak seçildi. Böylece bu süreci tamamlamış bulunmaktayız'' dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi