Trabzon'da gençlere kitap şuuru kazandırılacak

Eğitim 20.05.2019 - 15:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2439+ kez okundu.
 

Trabzon'da gençlere kitap şuuru kazandırılacak

TRABZON Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bahittin Kahveci, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve gençlere kitap şuuru kazandırmayı hedefleyen  'Kitap, Kahve ve Gençliğin Buluşması' isimli projeye öncülük ediyor.   Prof. Dr. Kahveci “Bu çalışma ile yaklaşık dört bin kitap gençliğin hizmetine sunulacaktır” dedi. Proje Koordinatörü Prof. Dr. Kahveci “Kitap, Kahve ve Gençliğin Buluşması “ isimli projesinin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Kahveci “Bu proje 2018-II genel çağrı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmiş bir projedir. Bu tür projelerin desteklenmesi özellikle gençlerin kitap ile etkileşmesine olumlu katkı sağlayarak kitap şuuru oluşturur” dedi. '   MEB, BAKANLIK ÖZEL BİR MÜCADELE VERMELİ'   Prof. Dr. Kahveci, gençliğe her konuda destek olarak kültürel değerlere sahip iradeli bir gençlik modeli oluşturulması gerektiğini belirterek "Bunun mücadelesini vermeliyiz. Gençlerimize kitap sevgisini aşılamalıyız. Bu kapsamda özellikle Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Üniversiteler bu fonksiyonu yerine getirmede özel bir mücadele vermelidirler. Proje örnek bir çalışma teşkil ediyor. Bu çalışma ile yaklaşık dört bin kitap gençliğin hizmetine sunulacaktır. Bu desteği veren Gençlik ve Spor Bakanlığı bu anlamda önemli bir yol açmıştır. Bunların sayısını artırmak ve sahiplenmek hedefe ulaşmada çok değerli bir yaklaşım olacaktır” diye konuştu.                                                     

TRABZON Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bahittin Kahveci, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve gençlere kitap şuuru kazandırmayı hedefleyen  'Kitap, Kahve ve Gençliğin Buluşması' isimli projeye öncülük ediyor.

 

Prof. Dr. Kahveci “Bu çalışma ile yaklaşık dört bin kitap gençliğin hizmetine sunulacaktır” dedi. Proje Koordinatörü Prof. Dr. Kahveci “Kitap, Kahve ve Gençliğin Buluşması “ isimli projesinin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Kahveci “Bu proje 2018-II genel çağrı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmiş bir projedir. Bu tür projelerin desteklenmesi özellikle gençlerin kitap ile etkileşmesine olumlu katkı sağlayarak kitap şuuru oluşturur” dedi. '

 

MEB, BAKANLIK ÖZEL BİR MÜCADELE VERMELİ'

 

Prof. Dr. Kahveci, gençliğe her konuda destek olarak kültürel değerlere sahip iradeli bir gençlik modeli oluşturulması gerektiğini belirterek "Bunun mücadelesini vermeliyiz. Gençlerimize kitap sevgisini aşılamalıyız. Bu kapsamda özellikle Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Üniversiteler bu fonksiyonu yerine getirmede özel bir mücadele vermelidirler. Proje örnek bir çalışma teşkil ediyor. Bu çalışma ile yaklaşık dört bin kitap gençliğin hizmetine sunulacaktır. Bu desteği veren Gençlik ve Spor Bakanlığı bu anlamda önemli bir yol açmıştır. Bunların sayısını artırmak ve sahiplenmek hedefe ulaşmada çok değerli bir yaklaşım olacaktır” diye konuştu.                                                     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi