Trabzon ve Rize’den gelen talepleri boş çevirmiyor

Siyaset 19.04.2019 - 20:46, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2211+ kez okundu.
 

Trabzon ve Rize’den gelen talepleri boş çevirmiyor

T24'ten Tolga Şardan, merkez kulislere dair çarpıcı iddialarda bulundu. Seçim sonrası kulislerin hareketli olduğunu ifade eden Şardan, "31 Mart sonrasında da değişim olacağı beklentisi başladı. Kulisler hareketli. Atamalarda üç isim özellikle etkili. Her ne kadar kritik görevlendirmelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğrudan müdahalesi olsa da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakan yardımcısı Muhterem İnce ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, karar sürecinin oluşmasında etkili." dedi.   "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da tam destek verdiği Soylu, 15 Temmuz sürecinin ardından geldiği görevde, “ülkücü camia”ya yakın isimlerle çalışmayı tercih etti. Yukarıdan farklı bir tercihte bulunulmuyorsa Soylu atamaları genellikle bu gruba yakın isimlerden yapıyor. Soylu’nun atamalardaki diğer bir kriteri ise Trabzonluluk. Soylu, Trabzon ve Rize’den gelen talepleri boş çevirmiyor" diyen Şardan, Bakan yardımcısı Muhterem İnce'nin ise vali ve kaymakam çalışmalarında Soylu’nun rehberi olduğunu ifade etti.  Milli Görüş kökenli Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’nın ekibini kuramadığını iddia eden Şaydan, yazısında "Uzunkaya, göreve geldikten sonra beklenen kadro değişimini gerçekleştiremedi. Çalışmak istediği isimler konusunda Bakan Soylu ile anlaşamadığı söyleniyor. Uzunkaya’nın aklında çoğunlukla kendi düşüncesine yakın polis müdürlerinin olduğu ancak atanmalarını sağlayamadığı belirtiliyor" cümlelerine yer verdi.

T24'ten Tolga Şardan, merkez kulislere dair çarpıcı iddialarda bulundu. Seçim sonrası kulislerin hareketli olduğunu ifade eden Şardan, "31 Mart sonrasında da değişim olacağı beklentisi başladı. Kulisler hareketli. Atamalarda üç isim özellikle etkili. Her ne kadar kritik görevlendirmelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğrudan müdahalesi olsa da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakan yardımcısı Muhterem İnce ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, karar sürecinin oluşmasında etkili." dedi.
 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da tam destek verdiği Soylu, 15 Temmuz sürecinin ardından geldiği görevde, “ülkücü camia”ya yakın isimlerle çalışmayı tercih etti. Yukarıdan farklı bir tercihte bulunulmuyorsa Soylu atamaları genellikle bu gruba yakın isimlerden yapıyor. Soylu’nun atamalardaki diğer bir kriteri ise Trabzonluluk. Soylu, Trabzon ve Rize’den gelen talepleri boş çevirmiyor" diyen Şardan, Bakan yardımcısı Muhterem İnce'nin ise vali ve kaymakam çalışmalarında Soylu’nun rehberi olduğunu ifade etti. 


Milli Görüş kökenli Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’nın ekibini kuramadığını iddia eden Şaydan, yazısında "Uzunkaya, göreve geldikten sonra beklenen kadro değişimini gerçekleştiremedi. Çalışmak istediği isimler konusunda Bakan Soylu ile anlaşamadığı söyleniyor. Uzunkaya’nın aklında çoğunlukla kendi düşüncesine yakın polis müdürlerinin olduğu ancak atanmalarını sağlayamadığı belirtiliyor" cümlelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi