Tüm Binalar Yöresel Mimari ile yenileniyor

Rize 12.09.2019 - 09:13, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2941+ kez okundu.
 

Tüm Binalar Yöresel Mimari ile yenileniyor

Rize'nin İkizdere İlçe merkezinde binaların dış cepheleri yöresel mimariye uygun dekorla kaplanıyor.  Cumhuriyet Caddesinde başlayan dış cephe kaplama çalışması aralıksız devam ediyor. DOKA desteğiyle hazırlanan projenin 75 i Doka desteğiyle yapılacak. Yılsonuna kadar tamamlanması beklenen çalışmanın hava şartlarına bağlı devam ettiği belirtildi. Dış cephe kaplaması hakkında bir açılamada bulunan İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz’ Daha yolun başındayız. İkizdere Cumhuriyet Caddesi üzerindeki 54 bina cephe kaplamaları yöre mimarisine uygun kaplama ve sıva, boya işlemleri devam ediyor. İlçemizde çok ihtiyaç olan müzmin tuvalet sorunumuzu mevcut kullanılması sorun olan eski tuvaletlerimizi ilçemize yakışır, modern bir hale getirmek için yıkıp tamiratlarına başladık. Devamında Bina önlerindeki salaş görüntü içinde olan Telekom ve Elektrik kablo, trafoları, caddeye bakan cephelerde çanak anten kirliliği, tabela yoğunluğu, tente görselleri ve kaldırım işgalleri, çöp konteynır ve sigaralık çöp kovaları Yerleştirme proje kapsamında uyguladığımız da daha bir yaşanabilir İkizdere’ye kavuşacağız kanımca. Bitti mi? tatbiki hayır! Bunlar yapacaklarımızın yanında hiç bir şey değil. Hep beraber cennet İkizdere’mizi hak ettiği yere getirebiliriz ancak.  Sırada temizlik konusunda Çevre Bilincini içselleştirmek, korumak daha temiz bir çevrede yaşama alışkanlığı geliştirmek. Bunun için proje yazıyoruz önümüzdeki aylarda okullarımızda uygulamalı programlar başlatacağız, kültür sarayımızda eğitim seminerlerimiz olacak, el broşürü ve bildiriler basıp dağıtacağız. İlçe dere geçişimiz çevresinde kameralar yerleştirmek suretiyle bu konuda ne kadar ciddi olduğumuzu ve bu konuyu ne kadar önemsediğimizi halkımızla beraber göstereceğiz inşallah. Daha temiz bir İkizdere ancak yaşayan ilçe halkı isterse elde edebiliriz. Bu bizim nasıl ve nerde yaşamak istediğimize bağlı’dedi. 

Rize'nin İkizdere İlçe merkezinde binaların dış cepheleri yöresel mimariye uygun dekorla kaplanıyor. 


Cumhuriyet Caddesinde başlayan dış cephe kaplama çalışması aralıksız devam ediyor. DOKA desteğiyle hazırlanan projenin 75 i Doka desteğiyle yapılacak. Yılsonuna kadar tamamlanması beklenen çalışmanın hava şartlarına bağlı devam ettiği belirtildi. Dış cephe kaplaması hakkında bir açılamada bulunan İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz’ Daha yolun başındayız. İkizdere Cumhuriyet Caddesi üzerindeki 54 bina cephe kaplamaları yöre mimarisine uygun kaplama ve sıva, boya işlemleri devam ediyor. İlçemizde çok ihtiyaç olan müzmin tuvalet sorunumuzu mevcut kullanılması sorun olan eski tuvaletlerimizi ilçemize yakışır, modern bir hale getirmek için yıkıp tamiratlarına başladık. Devamında Bina önlerindeki salaş görüntü içinde olan Telekom ve Elektrik kablo, trafoları, caddeye bakan cephelerde çanak anten kirliliği, tabela yoğunluğu, tente görselleri ve kaldırım işgalleri, çöp konteynır ve sigaralık çöp kovaları Yerleştirme proje kapsamında uyguladığımız da daha bir yaşanabilir İkizdere’ye kavuşacağız kanımca. Bitti mi? tatbiki hayır! Bunlar yapacaklarımızın yanında hiç bir şey değil. Hep beraber cennet İkizdere’mizi hak ettiği yere getirebiliriz ancak. 


Sırada temizlik konusunda Çevre Bilincini içselleştirmek, korumak daha temiz bir çevrede yaşama alışkanlığı geliştirmek. Bunun için proje yazıyoruz önümüzdeki aylarda okullarımızda uygulamalı programlar başlatacağız, kültür sarayımızda eğitim seminerlerimiz olacak, el broşürü ve bildiriler basıp dağıtacağız. İlçe dere geçişimiz çevresinde kameralar yerleştirmek suretiyle bu konuda ne kadar ciddi olduğumuzu ve bu konuyu ne kadar önemsediğimizi halkımızla beraber göstereceğiz inşallah. Daha temiz bir İkizdere ancak yaşayan ilçe halkı isterse elde edebiliriz. Bu bizim nasıl ve nerde yaşamak istediğimize bağlı’dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi