TUROYD'dan Rize'de turizm eğitimi

Rize 10.12.2019 - 14:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2558+ kez okundu.
 

TUROYD'dan Rize'de turizm eğitimi

TÜRKİYE'nin önde gelen otel yöneticilerinin üyesi olduğu Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) pilot bölge seçtiği doğa ve kültür turizminin yükselen değeri Rize'de turizm sektörünün hizmet kalitesinin artırılması için eğitim hamlesi başlatıyor. Dernek, Rize'de sektör çalışanlarına yönelik eğitim programı uygulayacak.       Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Teşkilatlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Sancar, 3 yıl önce kurulan derneklerinin 2 bine yakın üyeye sahip olduğunu belirterek hızla büyüdüklerini söyledi. Üyelerin tamamen Türkiye'deki turizm işletmelerinde görev almış olan kişilerden oluştuğuna dikkat çeken Sancar, "Şu an 8 coğrafi bölge ve 14 ülkede bölge yürütme kurulumuz her ilde ise il temsilcilerimiz var. Turizme ciddi anlamda katkılar sağlamayı düşünüyoruz. Bu kapsamda Rize bölgesinde görev yaparken çok sayıda eğitim talepleri oluyordu.   TUROYD Genel Başkanımız Ali Can Aksu'nun da desteği ile Rize'yi pilot bölge seçerek, orada bir eğitim programı planladık. Önümüzdeki günlerde eğitim programının tarihi açıklanacaktır. İlk etapta bir panel düşünüyoruz. Rize-Artvin Havalimanı kısa bir zamanda açılacak. Teknoloji ve ulaşım imkanları ile Doğu Karadeniz turizminde atılacak adımları ve planlamanın ne şekilde yapılması gerektiği konusunda bir panel yapılacak. Bunun devamında da satış pazarlama teknikleri, insan kaynakları, kat hizmetleri, yiyecek-içecek, ön büro departmanı ile ilgili eğitimler verilecek. Alanında uzman arkadaşlarımız bu eğitimleri verecek" dedi. TUROYD'un birçok konuda sektöre destek vermeye devam ettiğini vurgulayan Sancar, "2019 yılında sektör ile ilgili açılan 178 hukuk davasında bilirkişi görevi üstlendik. Bu da bizim derneğimizin güvenirliliğini gösteren örneklerden birisidir. Şu an her ilde bir temsilcimiz var" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'nin önde gelen otel yöneticilerinin üyesi olduğu Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) pilot bölge seçtiği doğa ve kültür turizminin yükselen değeri Rize'de turizm sektörünün hizmet kalitesinin artırılması için eğitim hamlesi başlatıyor. Dernek, Rize'de sektör çalışanlarına yönelik eğitim programı uygulayacak.    

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Teşkilatlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Sancar, 3 yıl önce kurulan derneklerinin 2 bine yakın üyeye sahip olduğunu belirterek hızla büyüdüklerini söyledi. Üyelerin tamamen Türkiye'deki turizm işletmelerinde görev almış olan kişilerden oluştuğuna dikkat çeken Sancar, "Şu an 8 coğrafi bölge ve 14 ülkede bölge yürütme kurulumuz her ilde ise il temsilcilerimiz var. Turizme ciddi anlamda katkılar sağlamayı düşünüyoruz. Bu kapsamda Rize bölgesinde görev yaparken çok sayıda eğitim talepleri oluyordu.

 

TUROYD Genel Başkanımız Ali Can Aksu'nun da desteği ile Rize'yi pilot bölge seçerek, orada bir eğitim programı planladık. Önümüzdeki günlerde eğitim programının tarihi açıklanacaktır. İlk etapta bir panel düşünüyoruz. Rize-Artvin Havalimanı kısa bir zamanda açılacak. Teknoloji ve ulaşım imkanları ile Doğu Karadeniz turizminde atılacak adımları ve planlamanın ne şekilde yapılması gerektiği konusunda bir panel yapılacak. Bunun devamında da satış pazarlama teknikleri, insan kaynakları, kat hizmetleri, yiyecek-içecek, ön büro departmanı ile ilgili eğitimler verilecek. Alanında uzman arkadaşlarımız bu eğitimleri verecek" dedi. TUROYD'un birçok konuda sektöre destek vermeye devam ettiğini vurgulayan Sancar, "2019 yılında sektör ile ilgili açılan 178 hukuk davasında bilirkişi görevi üstlendik. Bu da bizim derneğimizin güvenirliliğini gösteren örneklerden birisidir. Şu an her ilde bir temsilcimiz var" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi