ÜRETİCİ GERİ ZEKALI DEĞİLDİR.

Rize 20.05.2020 - 10:27, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1531+ kez okundu.
 

ÜRETİCİ GERİ ZEKALI DEĞİLDİR.

Çaykur tarihin en yüksek kotası ( 600 kg) açıkladığını ancak geçen yıldan 100 bin ton çay daha az alacağını açıklaması üreticilerin sert tepkisine oldu.   EMEK Partisi Fındıklı ilçe başkanı Hasan Zorlucan “çaykur yöneticileri üretici ile dalgamı geçiyor” derken,  çay üreticisi Recep Memişoğlu, “Üreticiyi rakamlara boğup illüzyon yaratmaya çalışıyorlar ama bilmiyorlar ki bizim zekamız yandaşların zekası gibi kiraya verilmemiştir” diyerek Çaykur genel müdür vekili Yusuf Ziya Alim’in açıklamalarına tepki gösteriler. Kota ve kontenjan olmamalıdır Emek partisi fındıklı ilçe örgütü adına açıklama yapan başkan Hasan Zorlu Can “ÇAYKUR genel müdür vekili Alim, Pazartesi yaptığı açıklamada kotanın dönümüne de 1.sürgün için 600 kg olduğunu açıkladı. Öncelikle kota ve kontenjan uygulamasını doğru bulmuyoruz. Her ürün için Üretici ürettiğinin tümünü satabilmelidir. Bir bölümünü alıp bir bölümünü almamak özel sektöre fırsat tanımaktır. Bu fırsatı özel sektör üreticinin aleyhine kullanıyor. Özeller şimdiden verilen fiyatın altında alımlara başladı. Çayın yoğunlaşması durumunda çok daha düşük fiyatla çay alacaklardır. Bundan dolayı üreticiler verilen fiyatın (çay fiyatı yetersizdir) altında çay alımı yasaklanmasını gerekir. Bizlerle alay mı geçiliyor Genel müdür vekili geçen yıla göre kota yükselttiklerini açıklamasına rağmen alınacak çay miktarının düşmesini üreticilere açıklamalıdır. Hem kota yükselecek hem de alım miktarı azalacak. Anlaşılır değildir. Bizlerle alayım geçiliyor. Durum öyle ise şiddetle protesto ediyoruz.”   Kotayı kaldırmak neyi ifade diyor? Çaykur Üreticiyi Yanıltıyor, Özel Sektör Bildiğiniz Gibi üreticiyi sömürmeye devam ediyor diyen Çay üreticisi temsilcisi Recep Memişoğlu; “Genel müdür vekili Alim kampanya ile ilgili açıklamalarda bulundu.Mayıs ayı dönüm Kotasını 600 kg olarak açıkladı. Bu rakam ÇAYKUR’un tarihinin rekoru. Ancak akabinde, Yıllık 650 bin ton yaş çay alacaklarını söyledi. Geçen yıl bile 750 bin ton çay alan Çaykur, demek ki bu yıl 100 bin ton daha az çay alacak. Peki, Kotayı artırdık demenin anlamı nedir? Neyi ifade etmektedir? Üretici geri zekalı değildir. Üreticiyi rakamlara boğup illüzyon yaratmaya çalışıyorlar ama bilmiyorlar ki bizim zekamız yandaşların zekası gibi kiraya verilmemiştir. Bu oyunu anlamayacak kadar bu üretici geri zekalı değildir. Ayrıca özel sektör ayni, bildiğini okuyor. En büyük firma Doğuş’un açıkladığı fiyata bir bakar mısınız? 1. Ödeme, Haftalık Peşin 3 lira. 2. Ödeme 50 peşin 50 ise 2021 Mayıs ödemeli. Merdiven altı tabir ettiğimiz bazı çay simsarları ise, ÇAYKUR’un fiyatından alım açıkladılar. Yani anlaşılan üretici için değişen bir şey yok. Üreticinin mağduriyeti devam edeceğine benziyor.” Diye kaydetti.

Çaykur tarihin en yüksek kotası ( 600 kg) açıkladığını ancak geçen yıldan 100 bin ton çay daha az alacağını açıklaması üreticilerin sert tepkisine oldu.
 

EMEK Partisi Fındıklı ilçe başkanı Hasan Zorlucan “çaykur yöneticileri üretici ile dalgamı geçiyor” derken,  çay üreticisi Recep Memişoğlu, “Üreticiyi rakamlara boğup illüzyon yaratmaya çalışıyorlar ama bilmiyorlar ki bizim zekamız yandaşların zekası gibi kiraya verilmemiştir” diyerek Çaykur genel müdür vekili Yusuf Ziya Alim’in açıklamalarına tepki gösteriler.


Kota ve kontenjan olmamalıdır


Emek partisi fındıklı ilçe örgütü adına açıklama yapan başkan Hasan Zorlu Can “ÇAYKUR genel müdür vekili Alim, Pazartesi yaptığı açıklamada kotanın dönümüne de 1.sürgün için 600 kg olduğunu açıkladı.


Öncelikle kota ve kontenjan uygulamasını doğru bulmuyoruz. Her ürün için Üretici ürettiğinin tümünü satabilmelidir. Bir bölümünü alıp bir bölümünü almamak özel sektöre fırsat tanımaktır. Bu fırsatı özel sektör üreticinin aleyhine kullanıyor. Özeller şimdiden verilen fiyatın altında alımlara başladı. Çayın yoğunlaşması durumunda çok daha düşük fiyatla çay alacaklardır. Bundan dolayı üreticiler verilen fiyatın (çay fiyatı yetersizdir) altında çay alımı yasaklanmasını gerekir.


Bizlerle alay mı geçiliyor


Genel müdür vekili geçen yıla göre kota yükselttiklerini açıklamasına rağmen alınacak çay miktarının düşmesini üreticilere açıklamalıdır. Hem kota yükselecek hem de alım miktarı azalacak. Anlaşılır değildir. Bizlerle alayım geçiliyor. Durum öyle ise şiddetle protesto ediyoruz.”

 

Kotayı kaldırmak neyi ifade diyor?


Çaykur Üreticiyi Yanıltıyor, Özel Sektör Bildiğiniz Gibi üreticiyi sömürmeye devam ediyor diyen Çay üreticisi temsilcisi Recep Memişoğlu; “Genel müdür vekili Alim kampanya ile ilgili açıklamalarda bulundu.Mayıs ayı dönüm Kotasını 600 kg olarak açıkladı. Bu rakam ÇAYKUR’un tarihinin rekoru. Ancak akabinde, Yıllık 650 bin ton yaş çay alacaklarını söyledi.


Geçen yıl bile 750 bin ton çay alan Çaykur, demek ki bu yıl 100 bin ton daha az çay alacak. Peki, Kotayı artırdık demenin anlamı nedir? Neyi ifade etmektedir?


Üretici geri zekalı değildir.


Üreticiyi rakamlara boğup illüzyon yaratmaya çalışıyorlar ama bilmiyorlar ki bizim zekamız yandaşların zekası gibi kiraya verilmemiştir. Bu oyunu anlamayacak kadar bu üretici geri zekalı değildir.


Ayrıca özel sektör ayni, bildiğini okuyor. En büyük firma Doğuş’un açıkladığı fiyata bir bakar mısınız?


1. Ödeme, Haftalık Peşin 3 lira.


2. Ödeme 50 peşin 50 ise 2021 Mayıs ödemeli.


Merdiven altı tabir ettiğimiz bazı çay simsarları ise, ÇAYKUR’un fiyatından alım açıkladılar.


Yani anlaşılan üretici için değişen bir şey yok. Üreticinin mağduriyeti devam edeceğine benziyor.” Diye kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi