ÜRETİCİYİ ÖZEL SEKTÖRE MAHKUM ETMEYİN.

Siyaset 26.05.2020 - 09:40, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2546+ kez okundu.
 

ÜRETİCİYİ ÖZEL SEKTÖRE MAHKUM ETMEYİN.

Her evin önünde bir alım yeri. CHP Kalkandere İlçe Başkanı Zafer Demirkapu yazılı bir açıklama yaparak Çaykur’ un üreticiyi özel sektörün kucağına ittiğini söyledi. Başkan Demirkapu, Kotanın kaldırılması ya da yüksek tutulması konusunda yaptıkları çağrıların, Çaykur tarafından karşılık bulduğunu kaydederek, “Kota 600 kg olarak açıklanmıştır. Biz de bunun için Çaykur’ a teşekkür ettik. Ama peşinden de uyardık, kontenjanı kaldırmadıkça ya da yüksek tutmadıkça kotanın yüksek olması bir anlam taşımaz. Kontenjanı yüksek tutun, günlük çay satışlarında üreticiye kolaylık sağlayın diyoruz. Özel sektör, kampanyanın ilk gününden düşük fiyatla çay alacağını belli etmiş, 3.00 liradan çay alacağını açıklamıştır” dedi Demirkapı açıklamasında, “Biz de seslendik hep beraber, Üreticiyi Özel Sektöre Mahkûm Etmeyin diye. Geldiğimiz noktada, birçok Çay Fabrikası randevulu satışa geçmiş ve kontenjanı 25 kiloya düşürmüştür. Bir iki gün içinde daha da düşüreceğiz aşikârdır. Çaykur kotayı 600 kg yapma konusunda, kontenjanı daha ilk günlerde 25 kiloya düşürerek maalesef samimi olmadığını göstermiştir. Üretici randevu gününü beklediği ve 25 kilo kontenjanla topladığı çayı satamadığı için, her evin önünde çay stokları oluşmuş, yani her evin önünde bir Çay Alım yeri olmuştur. Bu günlerde hava yağmurlu olduğu için çaylar bir iki gün stoklarda bekleyebiliyor, ama sıcak havalarda Üreticinin çayını satması gerekir. Çaykur’ a satamadığı çayını ucuz fiyattan da olsa mecburen özele satacaktır. Çaykur' a bir kez daha sesleniyoruz. Çayda kontenjanı kaldırın ya da yüksek tutun. Üreticiyi özel sektöre mahkûm etmeyin” dedi.

Her evin önünde bir alım yeri.


CHP Kalkandere İlçe Başkanı Zafer Demirkapu yazılı bir açıklama yaparak Çaykur’ un üreticiyi özel sektörün kucağına ittiğini söyledi.


Başkan Demirkapu, Kotanın kaldırılması ya da yüksek tutulması konusunda yaptıkları çağrıların, Çaykur tarafından karşılık bulduğunu kaydederek, “Kota 600 kg olarak açıklanmıştır. Biz de bunun için Çaykur’ a teşekkür ettik. Ama peşinden de uyardık, kontenjanı kaldırmadıkça ya da yüksek tutmadıkça kotanın yüksek olması bir anlam taşımaz. Kontenjanı yüksek tutun, günlük çay satışlarında üreticiye kolaylık sağlayın diyoruz. Özel sektör, kampanyanın ilk gününden düşük fiyatla çay alacağını belli etmiş, 3.00 liradan çay alacağını açıklamıştır” dedi


Demirkapı açıklamasında, “Biz de seslendik hep beraber, Üreticiyi Özel Sektöre Mahkûm Etmeyin diye. Geldiğimiz noktada, birçok Çay Fabrikası randevulu satışa geçmiş ve kontenjanı 25 kiloya düşürmüştür. Bir iki gün içinde daha da düşüreceğiz aşikârdır. Çaykur kotayı 600 kg yapma konusunda, kontenjanı daha ilk günlerde 25 kiloya düşürerek maalesef samimi olmadığını göstermiştir. Üretici randevu gününü beklediği ve 25 kilo kontenjanla topladığı çayı satamadığı için, her evin önünde çay stokları oluşmuş, yani her evin önünde bir Çay Alım yeri olmuştur. Bu günlerde hava yağmurlu olduğu için çaylar bir iki gün stoklarda bekleyebiliyor, ama sıcak havalarda Üreticinin çayını satması gerekir. Çaykur’ a satamadığı çayını ucuz fiyattan da olsa mecburen özele satacaktır. Çaykur' a bir kez daha sesleniyoruz. Çayda kontenjanı kaldırın ya da yüksek tutun. Üreticiyi özel sektöre mahkûm etmeyin” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi