Vali Balcı: Basın mensupları, devlet ve millet adına iş yapar

Karadeniz 27.05.2019 - 14:13, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2557+ kez okundu.
 

Vali Balcı: Basın mensupları, devlet ve millet adına iş yapar

TOKAT Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen iftar programına katılan Tokat Valisi Ozan Balcı, yerel ve ulusal basın her zaman değer verdiğini ifade ederek, "Basın mensupları devlet adına millet adına iş yaparlar" dedi. Tokat Gazeteciler Cemiyeti tarafından özel bir otelde iftar programı düzenledi.   İftar programına Tokat Valisi Ozan Balcı, Belediye Başkanı  Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı  Aydın Turhan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Türkiye Gazeteciler Federasyon Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Tokat Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cemal İncesoyluer, il protokolü, bölge il cemiyet başkanları ile cemiyet üyeleri katıldı. İftar programı sonrasında konuşma yapan Vali Ozan Balcı, "Ben her gittiğim yerde yerel basını çok sevdim. Hep şöyle derdim. Bir işi yaparken Allah’ın, devletin ve milletin seni sürekli gözetlediğini bilerek yapacaksın.   Kargacık burgacık, gizli ve saklı iş yapmadığın zaman hesabını ve cevabını veremeyeceğin hiçbir işin olmaz zaten. Kalbin, beynin memleket ve millet sevgisiyle atıyorsa hatta memlekete ve millete değer katmak istiyorsan sorun yok. Ben hep bu şekilde baktım. Yazılı ve görsel basın esasında millet adına iş yaparlar. Kamu yönetiminin altın kuralı vatandaşın işini kolaylaştırmak, millete değer üretmek. Bu görevler emanet görevlerdir. Millet adına herkes belli zaman dilimlerinde bu bayrağı taşıyor. Ama emanet görevler yaparken uyulması gereken evrensel ilkeler vardır. Mesela etik, hizmette vatandaş odaklı olmak, açıklık, şeffaflık gibi ilkeler vardır. Basın da aslında bu unsurları gözetir. Dolayısıyla kamu kaynaklarının etkin kullanılması, memleket ve millet adına iş yapan insanların kamu yararına iş yaparken hesap sorulması açısından basınımızın çok kıymetli, çok önemli yeri vardır. Basın mensupları devlet adına millet adına iş yaparlar" dedi.  

TOKAT Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen iftar programına katılan Tokat Valisi Ozan Balcı, yerel ve ulusal basın her zaman değer verdiğini ifade ederek, "Basın mensupları devlet adına millet adına iş yaparlar" dedi. Tokat Gazeteciler Cemiyeti tarafından özel bir otelde iftar programı düzenledi.

 

İftar programına Tokat Valisi Ozan Balcı, Belediye Başkanı  Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı  Aydın Turhan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Türkiye Gazeteciler Federasyon Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Tokat Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cemal İncesoyluer, il protokolü, bölge il cemiyet başkanları ile cemiyet üyeleri katıldı. İftar programı sonrasında konuşma yapan Vali Ozan Balcı, "Ben her gittiğim yerde yerel basını çok sevdim. Hep şöyle derdim. Bir işi yaparken Allah’ın, devletin ve milletin seni sürekli gözetlediğini bilerek yapacaksın.

 

Kargacık burgacık, gizli ve saklı iş yapmadığın zaman hesabını ve cevabını veremeyeceğin hiçbir işin olmaz zaten. Kalbin, beynin memleket ve millet sevgisiyle atıyorsa hatta memlekete ve millete değer katmak istiyorsan sorun yok. Ben hep bu şekilde baktım. Yazılı ve görsel basın esasında millet adına iş yaparlar. Kamu yönetiminin altın kuralı vatandaşın işini kolaylaştırmak, millete değer üretmek. Bu görevler emanet görevlerdir. Millet adına herkes belli zaman dilimlerinde bu bayrağı taşıyor. Ama emanet görevler yaparken uyulması gereken evrensel ilkeler vardır. Mesela etik, hizmette vatandaş odaklı olmak, açıklık, şeffaflık gibi ilkeler vardır. Basın da aslında bu unsurları gözetir. Dolayısıyla kamu kaynaklarının etkin kullanılması, memleket ve millet adına iş yapan insanların kamu yararına iş yaparken hesap sorulması açısından basınımızın çok kıymetli, çok önemli yeri vardır. Basın mensupları devlet adına millet adına iş yaparlar" dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi