Vali Sarıfakıoğulları: Fındık cipsi üretilmesi noktasında temas halinde olacağız

Karadeniz 13.06.2019 - 14:28, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2889+ kez okundu.
 

Vali Sarıfakıoğulları: Fındık cipsi üretilmesi noktasında temas halinde olacağız

GİRESUN Valisi Harun Sarıfakıoğulları, “Fındık Araştırma Enstitümüz başarılı çalışmalara imza atıyor. Son yaptığı çalışma ise cips üretimi oldu. Bunu büyük firmalarla da görüşeceğiz. Bu konuda, fındık cipsi üretilmesi noktasında temas halinde olacağız. Bu şekilde besleyici değeri çok yüksek bir ürünle çocuklarımızı kavuşturmuş olacağız" dedi.  Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Alınca köyündeki fındık bahçesinde düzenlenen 'Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma Eğitim ve Uygulama' projesi tanıtım toplantısına katıldı, oluşturulan örnek bahçede incelemelerde bulundu. Giresun Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Angın'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Sarıfakıoğulları, proje kapsamında 119 ayrı noktada, 238 dekar alanda ve 58 tarım danışmanının katıldığı çalışmaların olumlu sonuç vermeye başladığını söyledi. Sarıfakıoğulları, fındık tarımının geleneksel yöntemlerle yapıldığı için çok verimli sonuçlar alınamadığını ayrıca arazilerin çiftçi başına 13.8 dönüme düşmesinin de verimliliğe etki ettiğini ifade etti.  Sarıfakıoğulları, “Daha önce dekara yaklaşık 50 kilogram olan verimlilik, inşallah bu çalışmalarımız neticesinde yaklaşık 250 kilograma kadar çıkacak diye düşünüyoruz. Bahçemizdeki verimlilik de çok şükür bize onu gösteriyor. Ben bu konuda emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum” dedi.   'FINDIK CİPSİ ÜRETİMİNDE TEMAS HALİNDE OLACAĞIZ'   Sarıfakıoğulları, fındıkta kaliteyi artırmak kadar katma değerli ürünlerin de ortaya çıkarılmasına önem verdiklerini ifade ederek, "Fındığın kullanım oranını arttırdığımız sürece değerini ve fiyatını da arttırmış olacağız. Bu noktada Fındık Araştırma Enstitümüz de başarılı çalışmalara imza atıyor. Örneğin en son yaptığı çalışma ise cips üretimi noktasında oldu. Bunu büyük firmalarla da görüşeceğiz, bu konuda fındık cipsi üretilmesi noktasında temas halinde olacağız. Bu şekilde besleyici değeri çok yüksek bir ürünle çocuklarımızı kavuşturmuş olacağız. Ayrıca katma değeri yüksek ürünler dolayısıyla çiftçimizin gelir seviyesini arttırmış olacağız" diye konuştu. Örnek bahçenin sahibi Şeref Kınataş ise uygulanan projeden dolayı memnun olduklarını ve olumlu sonuçlar elde ettiklerini dile getirerek, şöyle dedi: “Dönüm başı 50 ile 60 kilo arasında fındık topluyorduk, şimdi inşallah 200 kilonun üzerine çıkacak. Eskiden ürünümüz küften bembeyazdı. Ama şimdi bir tane bile küf yok. Ürünün kalitesi, gelişmesi olarak da çok büyük bir fark var. Yan bahçe ile benim bahçem arasında büyük bir fark var. İnşallah topladığımızda kalitesini de göreceğiz.” Açıklamaların ardından örnek bahçede dip temizliği, doğru ilaçlama ve bakımların nasıl yapıldığı da uygulamalı olarak gösterildi.

GİRESUN Valisi Harun Sarıfakıoğulları, “Fındık Araştırma Enstitümüz başarılı çalışmalara imza atıyor. Son yaptığı çalışma ise cips üretimi oldu. Bunu büyük firmalarla da görüşeceğiz. Bu konuda, fındık cipsi üretilmesi noktasında temas halinde olacağız. Bu şekilde besleyici değeri çok yüksek bir ürünle çocuklarımızı kavuşturmuş olacağız" dedi.  Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Alınca köyündeki fındık bahçesinde düzenlenen 'Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma Eğitim ve Uygulama' projesi tanıtım toplantısına katıldı, oluşturulan örnek bahçede incelemelerde bulundu. Giresun Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Angın'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Sarıfakıoğulları, proje kapsamında 119 ayrı noktada, 238 dekar alanda ve 58 tarım danışmanının katıldığı çalışmaların olumlu sonuç vermeye başladığını söyledi. Sarıfakıoğulları, fındık tarımının geleneksel yöntemlerle yapıldığı için çok verimli sonuçlar alınamadığını ayrıca arazilerin çiftçi başına 13.8 dönüme düşmesinin de verimliliğe etki ettiğini ifade etti.  Sarıfakıoğulları, “Daha önce dekara yaklaşık 50 kilogram olan verimlilik, inşallah bu çalışmalarımız neticesinde yaklaşık 250 kilograma kadar çıkacak diye düşünüyoruz. Bahçemizdeki verimlilik de çok şükür bize onu gösteriyor. Ben bu konuda emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

'FINDIK CİPSİ ÜRETİMİNDE TEMAS HALİNDE OLACAĞIZ'

 

Sarıfakıoğulları, fındıkta kaliteyi artırmak kadar katma değerli ürünlerin de ortaya çıkarılmasına önem verdiklerini ifade ederek, "Fındığın kullanım oranını arttırdığımız sürece değerini ve fiyatını da arttırmış olacağız. Bu noktada Fındık Araştırma Enstitümüz de başarılı çalışmalara imza atıyor. Örneğin en son yaptığı çalışma ise cips üretimi noktasında oldu. Bunu büyük firmalarla da görüşeceğiz, bu konuda fındık cipsi üretilmesi noktasında temas halinde olacağız. Bu şekilde besleyici değeri çok yüksek bir ürünle çocuklarımızı kavuşturmuş olacağız. Ayrıca katma değeri yüksek ürünler dolayısıyla çiftçimizin gelir seviyesini arttırmış olacağız" diye konuştu. Örnek bahçenin sahibi Şeref Kınataş ise uygulanan projeden dolayı memnun olduklarını ve olumlu sonuçlar elde ettiklerini dile getirerek, şöyle dedi: “Dönüm başı 50 ile 60 kilo arasında fındık topluyorduk, şimdi inşallah 200 kilonun üzerine çıkacak. Eskiden ürünümüz küften bembeyazdı. Ama şimdi bir tane bile küf yok. Ürünün kalitesi, gelişmesi olarak da çok büyük bir fark var. Yan bahçe ile benim bahçem arasında büyük bir fark var. İnşallah topladığımızda kalitesini de göreceğiz.” Açıklamaların ardından örnek bahçede dip temizliği, doğru ilaçlama ve bakımların nasıl yapıldığı da uygulamalı olarak gösterildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi