Vali ve Belediye Başkanı Rize'de SİKKE Bastı.

Kültür 20.05.2019 - 15:47, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1475+ kez okundu.
 

Vali ve Belediye Başkanı Rize'de SİKKE Bastı.

Müzeler Günü Kutlandı  Vali Kemal Çeber, 18 Mayıs Müzeler Günü münasebeti ile Rize müzesinde düzenlenen törene katıldı.  18 Mayıs Münasebeti ile Rize müzesinde tören düzenlendi. Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından oluşturulan Mehteran Takımı gösterilerini sunması ile başlayan törende konuşma yapan Vali Çeber,” Biz Rize olarak elimizde bulunan doğal, kültürel, tarihi ve turistik envanterlerle bir çok müze doldurabilecek potansiyele sahibiz. İlimiz şu ana kadar çay ile kendini tanıtmıştır ama bundan sonra turizmi de eklemeden yolumuza devam edemeyiz. Bunu eklerken de en önemli figüre sahip olana ögelerden bir tanesi de müzelerdir. Ben arkadaşlarıma burada yapmış oldukları gayretli çalışmalardan ötürü teşekkür ederek müzeler gününü bir kez daha kutluyorum.” dedi.   Vali Çeber, yapılan konuşmanın ardından Rize’nin tarihi yapısı ve mimarisini anlatan evlerin fotoğraflandığı sergi alanı gezerek, Rize Valiliği katkıları ve Çayeli Bakır İşletmeleri desteği ile kurulan sikke basım tezgahında sikke basımı yaptı.  Müzeler Haftası vesilesi ile bir konuşma yapan Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Geçmişimizi Kültürümüzü saklamamızı anlatmamızı, anlatması açısıdan Müzeler Haftasının önemli olduğunu düşünüyorum. Uluslar arası anlamda Müzeler haftasında çalışmalarını yürüten arkadaşlarımızı kutluyorum” diye konuştu. Program;  Rize Kırsal Mimarisi Fotoğraf sergisi, Arkeopark Kazı alanı,Çocuklara gösterilmek ve sikke basımı yaptırlmak üzere Rize Valisi, Rize Belediye Başkanı ve protokol üyelerinin katılımı ile “Anadolu Selçuklu Dönemi ve Osmanlı Döneminde kullanılan sikkeler, Vali Çeber ve Başkan Metin tarafından basımı yapılıp bir zarf içerisine konularak kendilerine hediye edildi. Programın son bölümünde Müze Alanı içinde çocuklar için düzenlenen Arkeopark Kazı Alanının açılışı Vali Çeber tarafından yapıldı.  Düzenlenen programa Vali Kemal Çeber’in yanı sıra Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ve Rize Müzesi Müdürü Vekili Seyhan Kurt’ta katıldı.  

Müzeler Günü Kutlandı 


Vali Kemal Çeber, 18 Mayıs Müzeler Günü münasebeti ile Rize müzesinde düzenlenen törene katıldı. 


18 Mayıs Münasebeti ile Rize müzesinde tören düzenlendi. Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından oluşturulan Mehteran Takımı gösterilerini sunması ile başlayan törende konuşma yapan Vali Çeber,” Biz Rize olarak elimizde bulunan doğal, kültürel, tarihi ve turistik envanterlerle bir çok müze doldurabilecek potansiyele sahibiz. İlimiz şu ana kadar çay ile kendini tanıtmıştır ama bundan sonra turizmi de eklemeden yolumuza devam edemeyiz. Bunu eklerken de en önemli figüre sahip olana ögelerden bir tanesi de müzelerdir. Ben arkadaşlarıma burada yapmış oldukları gayretli çalışmalardan ötürü teşekkür ederek müzeler gününü bir kez daha kutluyorum.” dedi.  


Vali Çeber, yapılan konuşmanın ardından Rize’nin tarihi yapısı ve mimarisini anlatan evlerin fotoğraflandığı sergi alanı gezerek, Rize Valiliği katkıları ve Çayeli Bakır İşletmeleri desteği ile kurulan sikke basım tezgahında sikke basımı yaptı. 


Müzeler Haftası vesilesi ile bir konuşma yapan Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Geçmişimizi Kültürümüzü saklamamızı anlatmamızı, anlatması açısıdan Müzeler Haftasının önemli olduğunu düşünüyorum. Uluslar arası anlamda Müzeler haftasında çalışmalarını yürüten arkadaşlarımızı kutluyorum” diye konuştu.


Program;  Rize Kırsal Mimarisi Fotoğraf sergisi, Arkeopark Kazı alanı,Çocuklara gösterilmek ve sikke basımı yaptırlmak üzere Rize Valisi, Rize Belediye Başkanı ve protokol üyelerinin katılımı ile “Anadolu Selçuklu Dönemi ve Osmanlı Döneminde kullanılan sikkeler, Vali Çeber ve Başkan Metin tarafından basımı yapılıp bir zarf içerisine konularak kendilerine hediye edildi.


Programın son bölümünde Müze Alanı içinde çocuklar için düzenlenen Arkeopark Kazı Alanının açılışı Vali Çeber tarafından yapıldı. 


Düzenlenen programa Vali Kemal Çeber’in yanı sıra Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ve Rize Müzesi Müdürü Vekili Seyhan Kurt’ta katıldı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi