VAR FONU, nedir ve neler yapar? Ana Faaliyet konusu nelerdir?

Spor (Web Sitesi) - Web Sitesi | 22.04.2019 - 14:11, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1597+ kez okundu.
 

VAR FONU, nedir ve neler yapar? Ana Faaliyet konusu nelerdir?

VAR FONU    VAR FONU, nedir ve neler yapar? Ana Faaliyet konusu nelerdir?    Türkiye Futbol Federasyonu VAR FONU, kurulduğu ilk günden bu yana belli hükümlere tabi olarak çalışmalarına devam ediyor.  VAR FONU, TFF’nin resmi gazetesinde yayınlanarak hakemlerin verdiği  yada vermediği kararları görüntülü olarak izleyerek, çizgilere çekerek kararlarda doğru değişiklik yapılması dair kanunların işlemesi için yürürlüğünü sürdürmesi gerekiyor. Görevi Türk hakemlerinin stratejik kararlarını doğru olarak değiştirmek, maçların doğru kararlarla yönetilmesini sağlamak. İstikrarı artırmak ve futbolun kalkınmasına katkı sağlamak için faaliyet göstermesi gerekiyor. Ama gel gör ki her maçta yanlış VAR kararlarıyla eleştirilen FON haline geldi. VAR FONU bünyesindeki hakemlerle performansını doğru yönde artıramıyor. Hakemler VAR FONU’nu maalesef doğru olarak yönetme becerisine sahip değiller. Çünkü art niyetliler. Özel hükümlerle eyyamcı olduklarından Türk futboluna katkı sağlayamıyorlar.     Süper ligin son haftalarında VAR FONU’nun çok özel yanlış kararları ile en çok etkilenen hakkı yenen takımların başında Rizespor geliyor. Rizespor ikinci yarının flaş takımı, yan bakana yan çakıyor. VAR FONU’ da Rizespor’a çakıyor. FON’un Beşiktaş ve Göztepe maçlarından sonra Başakşehir maçında da arıza lambası yine yandı.  Hakem Hüseyin Göçek, Awaziem’in yaka paça çekilerek düşürülmesini üstelik pozisyondan önce gözüm üstünüzde diyerek uyarmasına rağmen görmüyor. VAR’ da görmezden geliyor. Göçek, maçın son bölümünde Musa’nın rakip oyuncuyu formasından çekti bıraktı dediği pozisyonda VAR FONU’na bakarak penaltıyı veriyor. ,   VAR FONU Türkiye’ ye daha fazla yatırımcı ilgisini çekmek ve yeni yatırımlar için sermaye sağlamaya devam ediyor. Stratejik önem arz eden maç sonuçlarını istedikleri gibi değiştiriyorlar. Fonun kaynakları çok fazla. Futbol piyasasında derinliğe büyük katkı sağlıyor.  Büyük ölçüde yanlış kararları teşvik ediyorlar.  Hakemler ve VAR FONU kararları, yanlış kararlar kapsamına  dahil edilmiş olup her türlü özel ve yanlış kararları tescil ediyorlar. Oysa futbol kitapçığı kanunlarının usul ve esaslarına uygun bir şekilde faaliyet gösterip doğru kararlar vermesi gerekirken özel ve keyfi kararlarla karar veriyor.  Yeter beyler yeter artık kararlarınızla didişmeyin.  MHK Türk futboluna dinamit koymuştur. Kim bağırıyorsa o hafta hakemler o bağıran takımlara hizmet ediyorlar. Başakşehir’de geçen hafta çok bağırdı. Yazık yazık çok yazık emek çalınmaz.    Rizespor yönetimi de VAR FONU konusunda gereğinden fazla sessiz kalıyor.  Hak verilmez alınır. Sesini yükselterek hakkını aramalı.  İyi giderken aramalı. 

VAR FONU 

 

VAR FONU, nedir ve neler yapar? Ana Faaliyet konusu nelerdir? 

 

Türkiye Futbol Federasyonu VAR FONU, kurulduğu ilk günden bu yana belli hükümlere tabi olarak çalışmalarına devam ediyor.  VAR FONU, TFF’nin resmi gazetesinde yayınlanarak hakemlerin verdiği  yada vermediği kararları görüntülü olarak izleyerek, çizgilere çekerek kararlarda doğru değişiklik yapılması dair kanunların işlemesi için yürürlüğünü sürdürmesi gerekiyor. Görevi Türk hakemlerinin stratejik kararlarını doğru olarak değiştirmek, maçların doğru kararlarla yönetilmesini sağlamak. İstikrarı artırmak ve futbolun kalkınmasına katkı sağlamak için faaliyet göstermesi gerekiyor. Ama gel gör ki her maçta yanlış VAR kararlarıyla eleştirilen FON haline geldi. VAR FONU bünyesindeki hakemlerle performansını doğru yönde artıramıyor. Hakemler VAR FONU’nu maalesef doğru olarak yönetme becerisine sahip değiller. Çünkü art niyetliler. Özel hükümlerle eyyamcı olduklarından Türk futboluna katkı sağlayamıyorlar.  

 

Süper ligin son haftalarında VAR FONU’nun çok özel yanlış kararları ile en çok etkilenen hakkı yenen takımların başında Rizespor geliyor. Rizespor ikinci yarının flaş takımı, yan bakana yan çakıyor. VAR FONU’ da Rizespor’a çakıyor. FON’un Beşiktaş ve Göztepe maçlarından sonra Başakşehir maçında da arıza lambası yine yandı.  Hakem Hüseyin Göçek, Awaziem’in yaka paça çekilerek düşürülmesini üstelik pozisyondan önce gözüm üstünüzde diyerek uyarmasına rağmen görmüyor. VAR’ da görmezden geliyor. Göçek, maçın son bölümünde Musa’nın rakip oyuncuyu formasından çekti bıraktı dediği pozisyonda VAR FONU’na bakarak penaltıyı veriyor. ,

 

VAR FONU Türkiye’ ye daha fazla yatırımcı ilgisini çekmek ve yeni yatırımlar için sermaye sağlamaya devam ediyor. Stratejik önem arz eden maç sonuçlarını istedikleri gibi değiştiriyorlar. Fonun kaynakları çok fazla. Futbol piyasasında derinliğe büyük katkı sağlıyor.  Büyük ölçüde yanlış kararları teşvik ediyorlar.  Hakemler ve VAR FONU kararları, yanlış kararlar kapsamına  dahil edilmiş olup her türlü özel ve yanlış kararları tescil ediyorlar. Oysa futbol kitapçığı kanunlarının usul ve esaslarına uygun bir şekilde faaliyet gösterip doğru kararlar vermesi gerekirken özel ve keyfi kararlarla karar veriyor.  Yeter beyler yeter artık kararlarınızla didişmeyin.  MHK Türk futboluna dinamit koymuştur. Kim bağırıyorsa o hafta hakemler o bağıran takımlara hizmet ediyorlar. Başakşehir’de geçen hafta çok bağırdı. Yazık yazık çok yazık emek çalınmaz. 

 

Rizespor yönetimi de VAR FONU konusunda gereğinden fazla sessiz kalıyor.  Hak verilmez alınır. Sesini yükselterek hakkını aramalı.  İyi giderken aramalı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi