VERİLEN ÜCRETLE ÇAY ÜRETİCİSİ GÖZDEN ÇIKARILMIŞTIR

13.05.2020 - 12:37, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2796+ kez okundu.
 

VERİLEN ÜCRETLE ÇAY ÜRETİCİSİ GÖZDEN ÇIKARILMIŞTIR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile CHP Tekirdağ Milletvekili. Tarım , Orman Ve Köyişleri Komisyon Üyesi İlhami Özcan Aygun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yaş çay alım fiyatına tepki gösterdi. Sarıbal, taban fiyata ilişkin, “Sarayda kilosu 4 bin liraya çay içenler, çay üreticisine 4 lirayı çok gördüler. Üreticiler, sezonda yaşanan sıkıntıları nedeniyle, yaş çay alım fiyatının 4,5 lira olmasını istiyorlardı. AKP ve Genel Başkanı çayı da çay üreticisini de gözden çıkarmış.” ifadesini kullandı. Aygun ise “Destekli Fiyata göre yüzde 12,1 Sonuç , Çaya reel olarak zam yapılmamıştır. Üretici sezona başlamadan Enflasyona yenik düşürülmüştür. Çay Parası eline geçmeden hava olmuştur. Sonuç ; Bırakın beklentiyi , dağ fare bile doğurmamıştır. Salgının faturası Çay üreticisine kesilmiştir.” değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, Kabine Toplantı’sının ardından yaptığı açıklamada, ““2020 yaş çay alım fiyatı 3 lira 27 kuruş olarak belirlenmiştir. Bu rakam 13 kuruşluk destekleme ile birlikte kilogramda 3 lira 40 kuruşa çıkmıştır. Hasatla beraber yaş çay alımları başlayacaktır.” ifadesini kullanmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile CHP Tekirdağ Milletvekili. Tarım , Orman Ve Köyişleri Komisyon Üyesi İlhami Özcan Aygun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yaş çay alım fiyatına tepki gösterdi.


Sarıbal, taban fiyata ilişkin, “Sarayda kilosu 4 bin liraya çay içenler, çay üreticisine 4 lirayı çok gördüler. Üreticiler, sezonda yaşanan sıkıntıları nedeniyle, yaş çay alım fiyatının 4,5 lira olmasını istiyorlardı. AKP ve Genel Başkanı çayı da çay üreticisini de gözden çıkarmış.” ifadesini kullandı.


Aygun ise “Destekli Fiyata göre yüzde 12,1 Sonuç , Çaya reel olarak zam yapılmamıştır. Üretici sezona başlamadan Enflasyona yenik düşürülmüştür. Çay Parası eline geçmeden hava olmuştur. Sonuç ; Bırakın beklentiyi , dağ fare bile doğurmamıştır. Salgının faturası Çay üreticisine kesilmiştir.” değerlendirmesinde bulundu.


Erdoğan, Kabine Toplantı’sının ardından yaptığı açıklamada, ““2020 yaş çay alım fiyatı 3 lira 27 kuruş olarak belirlenmiştir. Bu rakam 13 kuruşluk destekleme ile birlikte kilogramda 3 lira 40 kuruşa çıkmıştır. Hasatla beraber yaş çay alımları başlayacaktır.” ifadesini kullanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi