YAPTIKLARI RİZE'DEKİ İŞÇİLERE İHANETTİR.

Sendika 27.05.2020 - 16:46, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2296+ kez okundu.
 

YAPTIKLARI RİZE'DEKİ İŞÇİLERE İHANETTİR.

RİZE BELEDİYESİ VE RİBELSAN ŞTİ. İŞÇİLERİNE HİZMET İŞ SENDİKASI MAĞDURİYETİ!!!   Rize Belediyesi ve Ribelsan şti. emekçileri olan 700 civarı işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmelerinin Çalışma Bakanlığın genelgesinden dolayı yapılamadığını söylemiş, hizmet iş sendikası yetkililerinin bu açıklaması tamamen yalan ve gerçeği yansıtmamaktadır.   Çünkü Rize Belediyesi ve İştiraki olan Ribelsan ltd.şti.’de çalışan arkadaşlarımızı kapsayan toplu iş sözleşmesi 14.03.2020 tarihinde bitmiştir. Oysa ki bu genelge 23.03.2020 tarihinde yayınlanmıştır, yani Haziran ayından sonra olan toplu iş sözleşmelerini ve KHK kapsamında kadroya geçen Belediye ve Özel idare işçilerini etkilemiştir.   Toplu iş sözleşmesi ve 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu iş sözleşmesi kanununda açıkça belirtilen Çalışma Bakanlığına sendikaların yetki başvurusunu  toplu sözleşmesinin bitimine 120 gün kala yapılması gerektiği  belirtilmektedir, yani Kasım 2019 sonlarına doğru yetki başvurusu yapılmalıydı, peki yetkili hizmet iş sendikası ne yapmış aşağıda yaptıkları başvurunun Bakanlık evrağından anlaşılacağı üzere 09.03.2020 tarihinde Çalışma Bakanlığına başvuru yapmış sözleşmenin bitimine 5 gün kala, Bakanlık 20.03.2020 tarihinde Yetki tespiti göndermiş 6 işgünü itiraz süresi beklenmiştir, ancak bu arada Bakanlığın 23.03.2020 tarihinde yayınladığı genelgeyle toplu iş sözleşme işlemleri geçici süreyle durdurulmuştur.   Çalışma Bakanlığı Belgesi   Ancak Belediye iş sendikası olarak bizler aynı tarihli ve Şubat,Mart,Nisan ve Mayıs ayı tarihli toplu iş sözleşmelerimiz olan Pazar, Arhavi, Fındıklı, Hopa, Şavşat belediyeleri ve Hopa Belediyesi şirketi toplu sözleşmelerimiz imzalanmış yürürlüğe girmiştir, Hizmet iş Sendikasınında aynı tarihli olan Ardeşen ve Çayeli Belediyelerinde toplu sözleşmeleri devam etmektedir.   Hizmet iş’in iş bilmez yöneticilerine soruyoruz; kanunlar Rize Belediyesinde farklı, diğer belediyelerde farklımı? Kanunlar herkese aynıdır, sadece kendilerinin yıllarca ihanet ettikleri Rize Belediyesi ve Ribelsan işçilerine ihanetlerinin tekrarından ibarettir.   Burda tek kabahatli vardır oda 700 civarı işçiyi mağdur etmek için özel çaba harcayan Hizmet iş sendikası ve yetkilileridir, şimdi Bakanlığa suçu atmak istiyorlar. Sendikacılıktan başka her işle meşgul olan malum sendika ve yetkilileri 700 civarı işçinin mağduriyetinin sorumlusudur.   Yaptıkları bu işbilmezlik işçinin yanısıra Rize Belediyesinide sıkıntıya düşürecektir, çünkü arada yaklaşık 6 aylık toplu iş sözleşmesi farkı doğacaktır ve günümüzde Belediyelerin ekonomik olarak zor durumda olması bu farkların ödenmesinide zora sokacaktır. Sendikacılıktan başka her işle meşgul olan bu zatlardan, Rize Belediyesi ve Ribelsan şirketi işçilerinin yıllardır çoluk çocuğunun nafakasını çalan işçi simsarı bu sendikacı bozuntılarından hesap sorması ve kurtulmaları için gereğini yapması gerekmektedir.     Saygılarımla,   Yaşar KASPAR Belediye İş Sendikası Rize Artvin Bölge Temsilcisi  

RİZE BELEDİYESİ VE RİBELSAN ŞTİ. İŞÇİLERİNE HİZMET İŞ SENDİKASI MAĞDURİYETİ!!!

 

Rize Belediyesi ve Ribelsan şti. emekçileri olan 700 civarı işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmelerinin Çalışma Bakanlığın genelgesinden dolayı yapılamadığını söylemiş, hizmet iş sendikası yetkililerinin bu açıklaması tamamen yalan ve gerçeği yansıtmamaktadır.

 

Çünkü Rize Belediyesi ve İştiraki olan Ribelsan ltd.şti.’de çalışan arkadaşlarımızı kapsayan toplu iş sözleşmesi 14.03.2020 tarihinde bitmiştir. Oysa ki bu genelge 23.03.2020 tarihinde yayınlanmıştır, yani Haziran ayından sonra olan toplu iş sözleşmelerini ve KHK kapsamında kadroya geçen Belediye ve Özel idare işçilerini etkilemiştir.

 

Toplu iş sözleşmesi ve 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu iş sözleşmesi kanununda açıkça belirtilen Çalışma Bakanlığına sendikaların yetki başvurusunu  toplu sözleşmesinin bitimine 120 gün kala yapılması gerektiği  belirtilmektedir, yani Kasım 2019 sonlarına doğru yetki başvurusu yapılmalıydı, peki yetkili hizmet iş sendikası ne yapmış aşağıda yaptıkları başvurunun Bakanlık evrağından anlaşılacağı üzere 09.03.2020 tarihinde Çalışma Bakanlığına başvuru yapmış sözleşmenin bitimine 5 gün kala, Bakanlık 20.03.2020 tarihinde Yetki tespiti göndermiş 6 işgünü itiraz süresi beklenmiştir, ancak bu arada Bakanlığın 23.03.2020 tarihinde yayınladığı genelgeyle toplu iş sözleşme işlemleri geçici süreyle durdurulmuştur.

 

Çalışma Bakanlığı Belgesi

 

Ancak Belediye iş sendikası olarak bizler aynı tarihli ve Şubat,Mart,Nisan ve Mayıs ayı tarihli toplu iş sözleşmelerimiz olan Pazar, Arhavi, Fındıklı, Hopa, Şavşat belediyeleri ve Hopa Belediyesi şirketi toplu sözleşmelerimiz imzalanmış yürürlüğe girmiştir, Hizmet iş Sendikasınında aynı tarihli olan Ardeşen ve Çayeli Belediyelerinde toplu sözleşmeleri devam etmektedir.

 

Hizmet iş’in iş bilmez yöneticilerine soruyoruz; kanunlar Rize Belediyesinde farklı, diğer belediyelerde farklımı? Kanunlar herkese aynıdır, sadece kendilerinin yıllarca ihanet ettikleri Rize Belediyesi ve Ribelsan işçilerine ihanetlerinin tekrarından ibarettir.

 

Burda tek kabahatli vardır oda 700 civarı işçiyi mağdur etmek için özel çaba harcayan Hizmet iş sendikası ve yetkilileridir, şimdi Bakanlığa suçu atmak istiyorlar. Sendikacılıktan başka her işle meşgul olan malum sendika ve yetkilileri 700 civarı işçinin mağduriyetinin sorumlusudur.

 

Yaptıkları bu işbilmezlik işçinin yanısıra Rize Belediyesinide sıkıntıya düşürecektir, çünkü arada yaklaşık 6 aylık toplu iş sözleşmesi farkı doğacaktır ve günümüzde Belediyelerin ekonomik olarak zor durumda olması bu farkların ödenmesinide zora sokacaktır.

Sendikacılıktan başka her işle meşgul olan bu zatlardan, Rize Belediyesi ve Ribelsan şirketi işçilerinin yıllardır çoluk çocuğunun nafakasını çalan işçi simsarı bu sendikacı bozuntılarından hesap sorması ve kurtulmaları için gereğini yapması gerekmektedir.

 

 

Saygılarımla,

 

Yaşar KASPAR

Belediye İş Sendikası

Rize Artvin Bölge Temsilcisi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi